Αρχική » Βodybuilding – Στεροειδή και άσηπτη νέκρωση – Κοινώς σακάτεμα!

Βodybuilding – Στεροειδή και άσηπτη νέκρωση – Κοινώς σακάτεμα!

by admin

Η έξαρση της υπερβολικής  χρήσης των στεροειδών από τους εφήβους στην προσπάθεια απόκτησής εντυπωσιακών μυών οδηγεί σε διάφορους τύπους ασθένειες  των αρθρώσεων, συμπεριλαμβανομένης της ουρικής αρθρίτιδας και  της άσηπτης νέκρωσης (Avascular Necrosis)*, σύμφωνα με τους orthopedecians. (The EFORT Academy)

* Άσηπτη νέκρωση (AVN), που ονομάζεται επίσης οστεονέκρωση , των οστών του μυοκαρδίου , [1] άσηπτη νέκρωση , και ισχαιμική νέκρωση των οστών , [2] είναι κυτταρικός θάνατος ( νέκρωση ) των συστατικών των οστών που οφείλεται σε διακοπή της παροχής αίματος.

Avascular_Necrosis_Before_Curatron_PEMF_Treatment2

‘Aρθρωση του ισχίου – ισχαιμική νέκρωση

Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι διαταραχές, αν δεν αντιμετωπιστουν  από τον αρμόδιο χειρουργό σε άμεσο  χρόνο, μπορεί να οδηγήσει σε αναπηρία ζωής που είναι δύσκολο να διορθωθεί σε μεγαλύτερη ηλικία.

“Αυτό αναδύεται ως  ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας για τους νέους. Κοινά συναφή ζητήματα που προκαλούνται λόγω χρήσης  στεροειδών είναι σε άνοδο. Σε τέτοια θέματα, εάν οι επεμβάσεις δεν εκτελούνται σωστά, τότε αντί για την ανακούφιση του πόνου και της αναπηρίας, η κατάσταση χειροτερεύει », δήλωσε ο Manoj Sharma, επικεφαλής της ορθοπεδικής ομάδας στο Jaipur Golden Hospital. Οι γιατροί έχουν πει ότι η υπερβολική χρήση των στεροειδών και <τα ειδικά συμπληρώματα για τους  μύες> προκαλούν οστεονέκρωση, απώλεια της παροχής αίματος προς τα οστά και τις αρθρώσεις. Με πολύ λίγο αίμα, τα οστά αρχίζουν να πεθαίνουν και μπορεί να σπάσουν. Οι τύποι του φαινομένου είναι κοινοί και τα σχετικά προβλήματα που προκαλούνται είναι η άσηπτη νέκρωση και η ισχαιμική νέκρωση.

1024px-Head_of_femur_avascular_necrosis

Κεφαλή του μηριαίου οστού δείχνει ένα πτερύγιο του χόνδρου (οστεοχονδρίτιδα διαχωριστική) οφείλεται σε άσηπτη νέκρωση. Δείγμα από ολική αρθροπλαστική ισχίου/ χειρουργική επέμβαση.

Η Οστεονέκρωση είναι η πιο συχνή στα ισχία, τα γόνατα, τους ώμους και τους αστραγάλους. Μπορεί να έχουμε οστεονέκρωση σε ένα ή περισσότερα οστά. Εξηγώντας το φαινόμενο της άσηπτης νέκρωσης, το συνηθέστερο είδος των κοινών προβλημάτων μεταξύ των νέων χρηστών στεροειδών, ο Sharma, δήλωσε: Σε αυτή την κατάσταση, η <μπάλα> της άρθρωσης του ισχίου χάνει την παροχή αίματος, συρρικνώνεται και έτσι χάνει το σχήμα και την ομαλότητα. Αυτό προκαλεί τεράστια πόνο, και το άτομο μπορεί να έχει ακόμη και δυσκολία στο περπάτημα. 


δείτε εδώ το άρθρο  Γιατί γκρέμισες το Μυϊκό μας Όνειρο!

(Big Ron) Ronnie Coleman.


“Αν διαγνωστεί νωρίς με τη βοήθεια σάρωσης της μαγνητικής τομογραφίας, τότε μπορεί κανείς να είναι σε θέση να σώσει το ισχίο, και να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με φάρμακα. Αλλά για την άρθρωση του ισχίου  –(μπάλα), η μόνη δυνατή θεραπεία είναι η χειρουργική επέμβαση! σε αυτή τη μορφή είτε αυτό να αντικατασταθεί εάν ξανάρθει στην επιφάνεια ως πρόβλημα. ”

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το 25% των νέων που χρησιμοποιούν στεροειδή για την ανάπτυξη μυών είναι στα πρόθυρα να υποφέρουν από άσηπτη νέκρωση, λόγω της υπέρμετρης χρήσης των στεροειδών χωρίς τη συμβουλή των γιατρών. Σύμφωνα με τον Agreed Nirad S. Vengsarkar, ορθοπεδικό χειρουργό στο Mumbai’s Lilavati Hospital.. το πρόβλημα ξεκινά με το να μεταδίδεται ο πόνος στα οστά, τείνοντας να γίνει σοβαρότερο με το χρόνο.

Knee_

Ακτίνες Χ του δεξιού γονάτου ενός εφήβου ( επιφύσεων πλάκες είναι ανοιχτά): τα βέλη δείχνουν προς την άσηπτη νέκρωση και την ανάπτυξη οστεοχονδρίτιδας που διαχωρίζει το εξωτερικό έσω κονδύλου του μηρού

Μιλώντας για τις διαδικασίες θεραπείας, είπε ότι αν και σε πολλές περιπτώσεις οι αντικαταστάσεις  των αρθρώσεων είναι η μόνη λύση, άλλοι τύποι χειρουργικών επεμβάσεων είναι επίσης διαθέσιμοι για να θεραπεύσουν  το πρόβλημα εντελώς. “Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, η αντικατάσταση της άρθρωσης είναι η μόνη λύση, αλλά, εκτός από αυτό, άλλες χειρουργικές διαδικασίες είναι επίσης διαθέσιμες – όπως μόσχευμα οστού, με τον οποίο λαμβάνεται ένα υγιές οστό από το ένα μέρος του σώματος και το χρησιμοποιούμε για να αντικατασταθεί  το νοσούν οστό.
Η Οστεοτομία* είναι επίσης διαθέσιμη στην κατάσταση , στην οποία τα οστά αναδιαμορφώνονται  για να μειώσουν το stress από το κατεστραμμένο οστό, “είπε ο Vengsarkar.
* Η οστεοτομία είναι μια επέμβαση με την οποία ο χειρουργός διαχωρίζει το οστό (προκαλεί δηλαδή, τεχνικά κάταγμα). Στη συνέχεια επανατοποθετεί τα κομμάτια με τέτοιο τρόπο ώστε, να διορθωθεί μια παραμόρφωση, να αλλάξει το σχήμα ενός οστού, να ανακουφίσει τον ασθενή από τον πόνο της άρθρωσης ή να βελτιώσει τη μηχανική φόρτιση της. Ο προεγχειρητικός σχεδιασμός είναι σημαντικός και χρειάζονται ακριβείς μετρήσεις του ασθενούς και των ακτινογραφιών.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

  • Υπεύθυνος πωλήσεων –Promoter CHAMPION NUTRITION HELLAS από το1995 στο τομέα των Συμπληρωμάτων διατροφής, καθοριστική η συνεργασία μου με την CHAMPION NUTRITION και η γνωριμία με τον MIke Zumpano έναν από τους Ιδρυτές της διατροφής στις ΗΠΑ και αρχικά partner του Dan Duchaine για όσους γνωρίζουν την Dark Side . Εργάστηκα προωθώντας τις εταιρείες MLO, CHAMPION NUTRITION,ULTIMATE NUTRITION,UNIVERSAL NUTRITION, BEST BODY NUTRITION,SWANSON HEALTH PRODUCTS,IRONMAXX.
  • EDITOR www.bodyandstyle.net
  • ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΕΟΣΔ -IFBB Γ.Γ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
  • ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -POLITICAL SCIENCE

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα