Αρχική » The Tragic History Of A Bodybuilding Icon

The Tragic History Of A Bodybuilding Icon

by admin

Από τον δημοσιογράφο,James Cave, Lifestyle/Staff Writer

Με τα χρόνια, το Βodybuilding έχει κυριολεκτικά μεγαλώσει. Αυτό γράφει ο συγγραφέας John D. Fair στην εισαγωγή του βιβλίου του America: The Tragic History Of A Bodybuilding Icon. Οι Bodybuilders γίνονται μεγαλύτεροι, πιο ογκώδης και εάν και είναι ένα μέρος του πολιτισμού μας, πολλοί από εμάς δεν καταλαβαίνουν πραγματικά το bodybuilding – ειδικά οι διαγωνισμοί του Mr. America – αντικατοπτρίζουν “μια επιθυμητή εικόνα του σύγχρονου ανδρισμού.

r

Tο βιβλίο America: The Tragic History Of A Bodybuilding Icon

Ο Fair γράφει “Όπως οι κοινωνικές απόψεις προς το ανδρικό σώμα και τη  physical culture έχουν εξελιχθεί,”, έτσι και οι bodybuilders  έπρεπε να επαναπροσδιορίσουν  τον εαυτό τους υπό το πρίσμα της σύγκρουσης μεταξύ  των σεβαστών παραδόσεων και των νέων συμβάσεων παραχώρησης για τα τρέχουσα γούστα.[quote]Μέχρι το τέλος του αιώνα, οι διεκδικητές της σωματικής διάπλασης και υποστηρικτές τους φαινόταν μπερδεμένοι σχετικά με το τι αποτελούσε το τέλειο δείγμα του ανδρισμού. [/quote]

Ο  Διαγωνισμός  Mr. America, που κάποτε συνοψίζεται στις προσδοκίες των δεκάδων χιλιάδων αθλούμενων με τα  βάρη, βασίστηκε στην τήρηση του χρόνου-τίμησε τις αξίες της υγείας, της φυσικής κατάστασης, της ομορφιάς, και αθλητισμού, ενώ οι Αμερικανοί – και ιδιαίτερα bodybuilders – έγιναν μια νέα  έμμονη ιδέα με τις  δημόσιες εμφανίσεις και την ενασχόληση  με την καθημερινή προπόνηση και τον ειδικό τρόπο ζωής που συχνά ανατρέπει αυτά τα ιδεώδη. Μέχρι το τέλος του αιώνα, οι διεκδικητές  της σωματικής διάπλασης και υποστηρικτές τους  φαινόταν μπερδεμένοι σχετικά με το τι αποτελούσε το τέλειο δείγμα του ανδρισμού. Το Reckoning (το ξεκαθάρισμα) με αυτά τα πολιτιστικά θέματα έγινε η κύρια ανησυχία στο σύγχρονο bodybuilding, όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά σε όλο τον κόσμο, από τον τίτλο Mr. America, και την δεκαετία του 1940 έως τη δεκαετία του 1970, ήταν, όπως και άλλες πτυχές της αμερικανικής κουλτούρας, μια παγκόσμια εικόνα. ”

Είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσο αυτές οι αντιλήψεις της καθαρής φυσικής κατάστασης έχουν αλλάξει τα τελευταία 100 χρόνια, χάρη στις προόδους στα συμπληρώματα διατροφής, τα όργανα γυμναστικής και την κατανόησή μας για το πώς λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα.

Φαίνεται ότι οι άνθρωποι ώθησαν  τα όρια αυτά όλο και πιο μακριά κάθε χρόνο, και όταν κοιτάς τις παρακάτω εικόνες από  τα <παιδιά> στην αιχμή της  φυσικής  τους κατάστασης το 1900 έως τους νευρώδης μύες στην επίδειξη στο 2015, θα δείτε πόσο πολύ έχουν αλλάξει τα πράγματα.

[quote]Παρακάτω το φωτογραφικό ρεπορτάζ με την Ιστορική ανασκόπηση της αισθητικής του σώματος[/quote]

[pp_gallery gallery_id=”14892″ width=”150″ height=”150″]

δείτε επίσης εδώ 

Η ιστορία του γυμναστηρίου διαχρονικά μέσα από την οπτική του δημοσιογράφου Eric Chaline και συγγραφέα του “The Temple of Perfection: Η ιστορία του Γυμναστηρίου”Η ιστορία του Γυμναστηρίου και ο συμβολισμός του γυμνού σώματος από την αρχαιότητα έως σήμερα.

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα