Αρχική » θεσσαλονίκη: Υπερήφανο ΙΑΤΡΙΚΟ Σκονάκι στο ΑΠΘ!

θεσσαλονίκη: Υπερήφανο ΙΑΤΡΙΚΟ Σκονάκι στο ΑΠΘ!

by admin

Πρέπει να γίνεις Doctor! Αλλά με πιο τίμημα και τρόπο; Με μια πληρωμένη κουλτούρα; που εκθέτει τους ακέραιους φοιτητές που προσπαθούν σκληρά; Αντίθετα κάποιοι επιθυμούν το Ιατρικό γόητρο με εύκολο τρόπο.

Κατά καιρούς έχουμε αναγράψει για τους ερασιτέχνες τσαρλατάνους που προτείνουν ουσίες βελτίωσης για το σώμα. Μια τελευταία ελπίδα ήταν οι γιατροί, τελικά κάποιοι από αυτούς επαύριο θα προτείνουν πολλές ουσίες, και θεραπείες, αποτέλεσμα του Ιατρικού σκονακίου!

Η είδηση

Mηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία έκανε ο πρόεδρος του τμήματος Ιατρικής καθηγητής Αναστάσιος Γαρύφαλλος, έπειτα από σχετική καταγγελία προπτυχιακού φοιτητή.
Ο τελευταίος τού ανέφερε ότι είχε αντιληφθεί συμφοιτητές του να πληρώνουν! προκειμένου να πάρουν τα θέματα των εξετάσεων και να περάσουν χωρίς ιδιαίτερο κόπο τα μαθήματα.
H «ταρίφα» για κάθε ενδιαφερόμενο κυμαινόταν από 300 έως 500 ευρώ.
Η διαρροή φαίνεται ότι συνέβη στο μάθημα της Παθολογίας, ενώ στο «κάδρο» βρίσκεται διοικητικός υπάλληλος του Πανεπιστημίου, ο οποίος εκτιμάται ότι είχε πρόσβαση στη βάση δεδομένων, όπου κατατίθεντο κάποιες μέρες νωρίτερα τα θέματα.

Πληροφορίες , αναφέρουν ότι παρατηρήθηκαν εξαιρετικές επιδόσεις το τελευταίο διάστημα, από πολλούς εξεταζόμενους φοιτητές στο μάθημα της Παθολογίας.

Μέχρι στιγμής, παραμένει άγνωστος ο αριθμός των φοιτητών που πιθανότατα ενέδωσε στον πειρασμό καταβάλλοντας «φακελάκι» για να εξασφαλίσει πρόσβαση στα προς εξέταση θέματα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός παρήγγειλε από πταισματοδίκη τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της δωροληψίας. Μάλιστα, η έρευνα θα φθάσει σε βάθος 3ετίας, έτσι ώστε, εφόσον επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες, να διαπιστωθεί εάν υπήρχαν επιλήψιμες πρακτικές και κατά το παρελθόν.

Την ίδια ώρα, η διοίκηση της Σχολής φαίνεται ότι φρόντισε ήδη να προβεί σε αλλαγές στη βάση δεδομένων των θεμάτων, ενισχύοντας την ασφάλεια της.

δείτε επίσης εδώ :Έρευνα του ΑΠΘ για τη χρήση αναβολικών ουσιών σε αθλούμενους νέους

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα