Αρχική » Τίποτα δεν σταματά τις πρωτεΐνες

Τίποτα δεν σταματά τις πρωτεΐνες

by admin

Το protein shake USN Diet Fuel Ultralean (vanilla cream flavour) της USN UK Limited κρίθηκε ακατάλληλο διότι εμπεριέχει υψηλές ποσότητες selenium.Συγκεκριμένα σε παρτίδα του προϊόντος ανεβρέθηκαν υψηλές ποσότητες  σεληνίου.(παρτίδα με ημερομηνία  Ιουνίου του 2017 και κωδικό παρτίδας P1G151106 / 01.)

Τα υψηλά επίπεδα σεληνίου μπορεί να αποτελέσουν διατροφικό  κίνδυνο για τους καταναλωτές.
Η υπερβολική κατανάλωση γνώρισμα ανθρώπων που χρησιμοποιούν συχνά protein shake και ποσότητες σε σκόνη με το συγκεκριμένο στοιχείο, μπορεί να προκαλέσει μια σοβαρή πάθηση γνωστή ως selenosis.

Η USN UK προβάλλεται ως ο ηγέτης  στην διατροφή και υποστηρικτής στην υγεία και την μυϊκή ανάπτυξη (Leader in Sports Nutrition & Bodybuilding Supplements – Supporting our customers in health and muscle gain!)
Ενώ η περιστασιακή κατανάλωση του προϊόντος  δεν είναι κάτι  το ανησυχητικό η μακροπρόθεσμη κατανάλωση του εν λόγω προϊόντος θα μπορούσε να οδηγήσει σε selenosis (πάθηση ) και θα πρέπει να αποφεύγεται.Το σελήνιο βρίσκεται σε φυσικά τρόφιμα όπως τα αυγά τα καρύδια Βραζιλίας, η υπερκατανάλωση του μπορεί να οδηγήσει σε ναυτία ή και ακόμα σε νευρική βλάβη. Η selenosis (υψηλά επίπεδα του σεληνίου) μπορεί επίσης να προκαλέσει δερματολογικά προβλήματα, εξανθήματα, προβλήματα στο Ήπαρ ή και αιμορραγία.[quote]Οι παγκόσμιες πωλήσεις αθλητικών προϊόντων με πρωτεΐνη αναμένεται να φθάσουν τα £ 7.8δισ ! το 2017[/quote]

Η είδηση κλονίζει  τη περίοδο αυτή τους καταναλωτές πρωτεΐνης και άλλων  συμπληρωμάτων  που όπως δημοσιοποιεί η coventry telegraph και ο banbury Guardian έχουν εκραγεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με την Euromonitor ( ιδιωτική εταιρεία, με έδρα το Λονδίνο) τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν είναι εντυπωσιακά, οι παγκόσμιες πωλήσεις των αθλητικών προϊόντων συνδεόμενων με την πρωτεΐνη αυξήθηκαν  από £ 2,5 δισ το 2007 σε £ 4,9 δισ το 2012 και είναι πιθανό να ανέλθει σε £ 7.8δισ το 2017. Όσον αφορά τις πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε από £ 73εκατομμυρια  το 2007 σε £ 170 εκατομμύρια  το 2012 και αναμένεται να φθάσουν να ανέρχονται σε £ 358 εκατομμύρια  το 2017.

Τα συμπληρώματα πρωτεΐνης είναι δημοφιλής στους  bodybuilders, αλλά έχουν γίνει επίσης δημοφιλή και σε άλλους και παράλληλα  έχουν βρει <ακόλουθους>  όλων των επιπέδων στα γυμναστήρια.

Σύμφωνα επίσης με τον Chris Schmidt, έναν αναλυτή της εταιρείας ερευνών αγοράς Euromonitor International, η ζήτηση σε προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες έχει αυξηθεί, καθώς περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται  για την υγεία και την ανάπτυξη τους.

chris-schmidt-medium-web

Chris Schmidt, Senior Consumer Health Analyst, Euromonitor International

Είπε ο Schmidt: “Οι bodybuilders ακολουθήθηκαν σε αυτό το διατροφικό μοτίβο από επαγγελματίες αθλητές, στη συνέχεια, ερασιτέχνες αθλητές, και έπειτα αθλητές από το κολέγιο.” Όπως είπε έσπασε πια το στίγμα και αυτοί που τα χρησιμοποιούν δεν είναι κατά ανάγκη o τύπος του bodybuilder.“They turned into these lifelong users and that was a big part of what broke the stigma, because a guy from across the street used it, not some Arnold Schwarzenegger bodybuilding guy.”

Η USN UK Limited έχει επιβεβαιώσει ότι δεν υπάρχουν άλλες γεύσεις που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο και επηρεάζονται από τα υψηλά επίπεδα σεληνίου.

δείτε επίσης εδώ: Το συμπλήρωμα του θεού! Ο στόχος είναι τα λεφτά!

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα