Αρχική » Γιατί γκρέμισες το Μυϊκό μας Όνειρο!

Γιατί γκρέμισες το Μυϊκό μας Όνειρο!

by admin

Η συγκεκριμένη περίπτωση αφορά και εσένα πόσο καλά γνωρίζεις το σκελετό σου; την ισχιακή άρθρωση; Φέρνω αυτό το παράδειγμα μήπως στο μέλλον κάποιοι βοηθηθούν.

Οι άνθρωποι γοητεύονται από τον υπεράνθρωπο αυτόν που ενσωματώνει  την δύναμη, την υγεία την ευτυχία τα ανώτερα αγαθά σε μια φιλοσοφία που ταυτίζεται έμμεσα με τον υπεράνθρωπο του Νίτσε.
Το ζήτημα που τίθεται εδώ είναι.. που στα κομμάτια είναι η υγεία!

Η ζωή είναι τόσο πολύτιμη, το αντιλαμβάνεσαι συνήθως όταν επισκεφτείς για κάποιον λόγο ένα νοσοκομειακό ίδρυμα. Η πρώτη σου σκέψη είναι να απομακρυνθείς από εκεί. Εάν είσαι επισκέπτης το καταφέρνεις, εάν είσαι ασθενής, καθηλώνεσαι και αναλογίζεσαι τι έφταιξε.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε έναν Υπεραθλητή –Υπεράνθρωπο τον οκτώ φορές Mr. Olympia Bodybuilder (Big Ron) Ronnie Coleman. Που από το 2014 έως σήμερα  επισκέπτεται τα νοσοκομεία για να αντικαταστήσει το ισχίο του ή για να <φτιάξει> την πλάτη του. Το ζητούμενο εδώ δεν είναι η εύκολη κριτική, που αποσκοπεί στην μείωση της συγκεκριμένης προσωπικότητας που εδώ και χρόνια απέδειξε την αξία της στο επαγγελματικό θέαμα.
Η κριτική συνοψίζεται στο σύνολο των ανεύθυνων που όλα αυτά τα χρόνια σακάτευαν καρδιές, Ήπαρ, νεφρά, οστά αλλά και καθοδήγησαν πολλούς, και πολλές, που τώρα ντρέπονται να πούνε ότι σακατεύτηκαν  από μωρουδιακά μυαλά!

[youtube width=”400″ height=”250″ video_id=”Zl6E8Y3wY48″]

Οι εταιρείες πίεζαν, τα περιοδικά πίεζαν οι fans πίεζαν τον Ronnie Coleman να γίνει Υπεράνθρωπος, εσένα που κάνεις προπόνηση στο γυμναστήριο της περιοχής σου και φαντασιώνεσαι ότι είσαι κάποιος, ή κάποια,  ποιος σε πιέζει; ποια κουλτούρα;[quote]Η  συγκεκριμένη περίπτωση αφορά και εσένα! πόσο καλά γνωρίζεις το σκελετό σου;[/quote]
Παρεμφερής παθήσεις στα ισχία και τους αρθρικούς χόνδρους αλλά λόγω πτώσης αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι. Ωχ! ο παππούς. Τι έπαθε η γιαγιά μας; Έχει παρατηρηθεί ότι και σε νεότερους ανθρώπους με κάταγμα ισχίου λιγότεροι από τους μισούς επιστρέφουν, στο προηγούμενο επίπεδο δραστηριότητας.
Η ουσία όμως εδώ είναι η προπόνηση.

Όταν η προπόνηση γίνεται επικίνδυνη υπόθεση

Πολλοί άνθρωποι αγνοούν την εμβιομηχανική του ανθρώπινου σώματος με αποτέλεσμα να ωθούν το σώμα τους σε ακραίες καταστάσεις, όπου η προσπάθεια  υπέρ-ανάπτυξης του κάτω κορμού είναι η μοναδική επιδίωξη. Δεν έχει σημασία εάν αυτό εφαρμόζεται από ένα νέο άνδρα ή γυναίκα που απλά επιθυμεί την ατομική βελτίωση ή από τον επαγγελματία που επιδιώκει το ρεκόρ.

woman-press
Και στις δύο περιπτώσεις η στόχευση όταν παραβιάζει τα όρια, και τις σταθερές των ασκήσεων επιβαρύνει αναλογικά τον καθένα, διότι ο φόρτος πίεσης δύναται να προκαλέσει μακροχρόνια προβλήματα. Αδόκιμες προσπάθειες πίεσης φορτίου κατά την διάρκεια εκτέλεσης της άσκησης σε μηχανήματα πιέσεων κάτω κορμού όπως η πρέσα πίεσης (leg press) ή οι βαριές πιέσεις καθισμάτων (squats) χτυπούν! Αρθρώσεις και ισχία. Είναι το σημείο όπου το επίπεδο έντασης για την αύξηση της μυϊκής μάζας, συγχέεται με το επίπεδο της μέγιστης δύναμης (ανύψωσε φορτία με οποιοδήποτε κόστος).[quote]Εσύ το θέλεις η γενετική σου φύση το μπορεί;[/quote]

O Coleman δήλωσε πως έφτασε εδώ διότι στην οικογένειά του είχαν κακή γενετική! αλλά και διότι ο ίδιος υπέφερε από μια επώδυνη αρθρίτιδα που επηρέασε την ισχιακή άρθρωση.
ΟΚ ! και να συμφωνήσουμε με αυτά, τότε όμως είναι πασιφανές ότι δεν προσμετρήθηκαν, αλλά απωθήθηκαν, στο ντουλαπάκι της μνήμης, διότι η Μυϊκή επιδίωξη ήταν γοητευτικότερη από την υγεία.
Τότε και εσύ Κωστάκη και εσύ Γεωργία κάντε το, τι σημασία έχει! Και για να μην προστρέξει η σκέψη κάποιων, σίγουρα η πατρική φιγούρα θα πει: παιδί μου μην  το κάνεις εγώ το έπαθα, αλλά τα προηγούμενα χρόνια δεν σου έλεγα τίποτα! διότι προϋπήρχαν λόγοι.

ronnie-in-bed

Όταν μέση, κάτω πλάτη, ισχία, έχουν γίνει χαλκομανία!

Αυτός άνθρωπος αναγκάστηκε σε  χειρουργική επέμβαση αρθροπλαστικής ισχίου όπου έγινε αντικατάσταση μίας κατεστραμμένης ισχιακής άρθρωσης. Ένας λόγος είναι και η αρθρίτιδα, όπου έχουμε αποικοδόμηση του χόνδρου. Ο ασθενής αργότερα μετά την επέμβαση συνεργάζεται σε ένα καθορισμένο μετεγχειρητικό πρόγραμμα ασκήσεων. Η οστεοαρθρίτιδα προκαλεί φθορά στις αρθρώσεις όπου παρατηρείται επιδείνωση του χόνδρου στα άκρα των οστών. Ο χόνδρος από υγιείς και ομαλός εξελίσσεται σε τραχύ, προκαλώντας τριβές και πόνο!

O Coleman κάνει και χιούμορ ΟΚ! ένα θετικό στοιχείο ψυχολογίας Yeah Buddy! Lightweight Baby! these hip replacements ain’t nothing but a peanut. Ίσως μάθαμε κάτι νέο, ότι η επεμβατική αντικατάσταση στο ισχίο μπορεί να είναι κάτι ελάχιστο όπως ένα φιστίκι! άλλα δεν είναι όλοι οι άνθρωποι έτοιμοι για να υποστούν αυτό, και να αποδεχτούν την κουλτούρα, που τους δείχνει τον δρόμο.

Εδώ πρέπει να αντιληφτούμε την πραγματικότητα, η επιδίωξη του  υπέρμετρου Μυϊκού ρεκόρ εμπεριέχει και τις φαρμακευτικές ουσίες οι οποίες ενδυναμώνουν τον άνθρωπο και μειώνουν τον ενδαρθρικό πόνο. Τη σημαίνει αυτό; ουσιαστικά ξεπερνούν τον πόνο  άλλη μια ιδιότητα των φαρμάκων, αλλά το πρόβλημα αναπτύσσεται ύπουλα, μεγαλώνουν οι μύες και τα ρεκόρ, αλλά κατακερματίζονται οι αρθρώσεις. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο αρθρικός χόνδρος τα είδε όλα <κόκκινα>

shutterstock171668654

Τώρα εάν εφαρμόζεται στις άρσεις φορτίου οι αρχές της εξάσκησης, ανακύπτει ένα ζήτημα, όπως για παράδειγμα η αρχή, όπου η δύναμη πρέπει να ασκείται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο υπομόχλιο του σώματος, ή εάν απαραίτητα πρέπει να γίνονται  διατάσεις των ισχίων της μέσης και των μηρών, όπως εάν υπολογίζεται ως μετρήσιμη η σχέση των ισχίων με την διαμετρική επιφάνεια της μέσης. Αυτά όλα ακούγονται δευτερεύοντα, αρκεί να επιτευχθεί το ρεκόρ. Που πιθανώς ως  ένα φαινόμενο που διολισθαίνει, εξελίσσεται καθημερινά στα γυμναστήρια.

Η ειρωνεία!

Η ειρωνεία; Είναι σίγουρο ότι ο Ronnie αναγκάστηκε για ακόμη μια φορά μετά από τόσα χρόνια επαγγελματικού πρωταθλητισμού να κάνει ακόμη μια φορά χρήση φαρμάκων για την οστική πυκνότητα, και χρήση κορτικοστεροειδών φαρμάκων, κατόπιν ιατρικής παρακολούθησης, βεβαίως, βεβαίως! διότι τώρα συνίσταται, ώστε να ανακουφιστεί από τον πόνο. Από την άλλη πλευρά αυτά δύναται να προκαλέσουν λέπτυνση των οστών, στομαχικές διαταραχές, υψηλή αρτηριακή πίεση.

Δεν γνωρίζω εάν κάνετε προπόνηση με κάποιον γοητευτικό μυϊκό  γκουρού δεν γνωρίζω εάν έχετε επηρεαστεί από τα μυϊκά στερεότυπα. Τα ισχία, το μυϊκό σας σύστημα, και την κάτω πλάτη, πρέπει να τα προσέξτε. Ανυψώσεις φορτίων που δεν συμβιβάζουν με την κατασκευή σας ναρκοθετούν το μέλλον σας και δίνουν δουλειά στους φυσικοθεραπευτές (δεν έχω τίποτα μαζί τους).

δείτε επίσης εδώ: Ψυχολογικά προβλήματα και προστασία απο χρήση στεροειδών φαρμάκων

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

  • Υπεύθυνος πωλήσεων –Promoter CHAMPION NUTRITION HELLAS από το1995 στο τομέα των Συμπληρωμάτων διατροφής, καθοριστική η συνεργασία μου με την CHAMPION NUTRITION και η γνωριμία με τον MIke Zumpano έναν από τους Ιδρυτές της διατροφής στις ΗΠΑ και αρχικά partner του Dan Duchaine για όσους γνωρίζουν την Dark Side . Εργάστηκα προωθώντας τις εταιρείες MLO, CHAMPION NUTRITION,ULTIMATE NUTRITION,UNIVERSAL NUTRITION, BEST BODY NUTRITION,SWANSON HEALTH PRODUCTS,IRONMAXX.
  • EDITOR www.bodyandstyle.net
  • ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΕΟΣΔ -IFBB Γ.Γ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
  • ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -POLITICAL SCIENCE

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα