Αρχική » Ξυρίζεις την Γάμπα σου αλλά αφήνεις Πυκνά Μούσια; έχεις περισσότερα Μικρόβια από τον σκύλο σου!

Ξυρίζεις την Γάμπα σου αλλά αφήνεις Πυκνά Μούσια; έχεις περισσότερα Μικρόβια από τον σκύλο σου!

by admin

Οι εποχές έχουν αλλάξει, την δεκαετία του 80 ήταν λίγες οι  μορφές  των αντρών που άφηναν μούσια, ή ήταν αξύριστοι ως μια στιλιστική αναφορά που παρέπεμπε σε ένα περιθωριακό style σκληρού άντρα που εμπλέκονταν με τις δουλειές του υποκόσμου ή σε κάθε περίπτωση δεν δεχόταν πολλά – πολλά.

Σήμερα ξυρίζουν την γάμπα τους και αφήνουν πυκνά μούσια

Σήμερα πολλοί νέοι κυρίως άντρες υιοθετούν το γενειοφόρο – μουσάτο style που ξύπνα στο υποσυνείδητο μορφές που ταυτίστηκαν με  το βαρύ και ασήκωτο , είναι η εποχή μετά το μουστάκι!  το αντικομφορμιστικό, ίσως με αυτό που δεν συμβιβάζονταν.  Είναι μια στιλιστική ανάγωγη που την συνδυάζουν με την φροντισμένη ξυρισμένη γάμπα, το αποτριχωμένο στήθος, και τα πυκνά μούσια που μένουν !

Σύμφωνα με νέα έρευνα της κλινικής Hirslanden της Ζυρίχης στην Ελβετία, οι άντρες που έχουν γένια, κουβαλούν στην πραγματικότητα περισσότερα μικρόβια και από το τρίχωμα ενός σκύλου.

Συνέκριναν, το μικροβιακό φορτίο σε μονάδες  σχηματισμού αποικιών (Colony Forming Units-CFU) των ανθρώπινων παθογόνων μικροοργανισμών, από δείγμα που είχε ληφθεί από 18 άνδρες και 30 σκύλους. Όπως αποδείχτηκε, οι άντρες είχαν υψηλότερο δείγμα μικροβίων από τα σκυλιά. Στην πραγματικότητα, 7 από τους άνδρες είχαν τόσα πολλά μικρόβια στο μούσι τους που υπήρχε κίνδυνος να αρρωστήσουν.[quote]Η ερευνητική ομάδα βρήκε ένα σημαντικά υψηλότερο μικροβιακό φορτίο στα δείγματα που ελήφθησαν από τη γενειάδα των ανδρών σε σύγκριση με το τρίχωμα των σκύλων[/quote]

Η μελέτη δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο, αλλά έγινε viral νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. Ωστόσο, πολλοί άνδρες που αγαπούν τα γένια τους, την αμφισβήτησαν και έκαναν αρκετά καυστικά σχόλια. «Νομίζω είναι πολύ πιθανό να κάνουμε αρκετές δυσάρεστες ανακαλύψεις αν βάλουμε κάτω από το μικροσκόπιο μαλλιά και χέρια ανθρώπων. Δεν πιστεύω ότι τα γένια από μόνα τους είναι ανθυγιεινά», δήλωσε ο Κιθ Φλετ, ιδρυτής του  Beard Liberation Front.

Οι ερευνητές συνέκριναν, επίσης, σε ποιο βαθμό τα μικρόβια τόσο των σκύλων όσο και των ανθρώπων επιμόλυναν δύο άλλους μαγνητικούς τομογράφους που χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά από τους τελευταίους. Κρίνοντας από τα αποτελέσματα της μελέτης, τα νέα είναι μάλλον κακά για τους άνδρες. Όπως αποδείχθηκε, οι άνδρες με μούσι είχαν υψηλότερο αριθμό μικροβίων σε σύγκριση με τους 23 από τους 30 σκύλους. Ο συγγραφέας της μελέτης καθηγητής Andreas Gutzeit σημείωσε σχετικά: «Η ερευνητική ομάδα βρήκε ένα σημαντικά υψηλότερο μικροβιακό φορτίο στα δείγματα που ελήφθησαν από τη γενειάδα των ανδρών σε σύγκριση με το τρίχωμα των σκύλων.

Αν λάβουμε σοβαρά τα ευρήματα αυτά, τα σκυλιά μπορούν να θεωρηθούν πιο καθαρά από τους άνδρες με μούσι.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα