Αρχική » Rafael Santonja VS Jim Manion και Μπαλαντέρ ο David Pecker!

Rafael Santonja VS Jim Manion και Μπαλαντέρ ο David Pecker!

by admin

Πίσω από τους φανατισμένους οπαδούς που καθημερινά υπερασπίζονται με πρωτόγνωρο πάθος τα μυϊκά τους ινδάλματα, πίσω από τους χιλιάδες χημικοτροποποιημένους άνδρες και γυναίκες που ρισκάρουν την υγεία τους για μια διάκριση, άλλα και πίσω από την μυϊκή ιδεολογία και τα “ευγενή” αθλητικά ιδεώδη βρίσκονται τρεις άνδρες που ορίζουν τις τύχες της παγκόσμιας μυϊκής κουλτούρας.

Η διάσπαση της IFBB σε δυο οργανισμούς που τώρα διοργανώνουν μυϊκούς αγώνες και διαγωνισμούς αποτέλεσε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το ποιος θα επιβιώσει, ποιος θα κυριαρχήσει στα παγκόσμια μυϊκά event.

ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

maxresdefault

 

Ο Dr. Rafael Santonja μετά την ρήξη που είχε με την αμερικανική λίγκα και την υπάρχουσα  IFBB Professional League του Jim Manion  δημιούργησε μια ευρωπαϊκή λίγκα την IFBB Elite Pro,  με στόχο να αντιπαρατεθεί στην αγωνιστική προοπτική που έδιναν οι αμερικανοί σε αθλητές και αθλήτριες που είχαν ως όνειρο την επαγγελματική καταξίωση, διατηρώντας παράλληλα και σε ερασιτεχνικό  επίπεδο την υποστήριξη αρκετών χωρών από το πρώην ανατολικό μπλοκ και την Ασία.

07474

Ο Jim Manion  ένας από τους ιδρυτές του σύγχρονου bodybuilding στις ΗΠΑ και πρόεδρος του εθνικού πρωταθλήματος των ΗΠΑ το αναγνωρισμένο NPC διατήρησε την κυριαρχία του στη χώρα, προσβλέποντας σε νέους προκριματικούς αγώνες μέσα στην Ευρώπη!  Η στόχευση ήταν προφανής, η προσέλκυση νέων αθλητών που θα διαγωνίζονται στα δημοφιλή muscle show των ΗΠΑ.

3000

Ο David Pecker, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας AMI μιας αυτοκρατορίας που ελέγχει γνωστά περιοδικά και που το 2017 εξαγόρασε συνολικά το υπόλοιπο  ποσοστό του Mr. Olympia από το NPC του Jim Manion,  φαντάζει το παντοδύναμο αφεντικό που ελέγχει το δημοφιλέστερο μυϊκό event του πλανήτη.

Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα των εξελίξεων επηρεάστηκαν και οι διοργανώσεις των Arnold Classic τα μυϊκά event που δημιούργησαν οι Bob Lorimer, Πρόεδρος της Classic Productions και ο γνωστός bodybuilder και ηθοποιός Arnold Alois Schwarzenegger .
Οι ευρωπαίοι διατηρούν την συνεργασία τους με τις διοργανώσεις

  1. Arnold Classic Europe
  2. Arnold Classic Africa
    ενώ έχασαν πρόσφατα την διοργάνωση Arnold Classic Brazil

Αντιθέτως οι αμερικανοί διατήρησαν τον έλεγχο στο σημαντικότερο

1. Arnold Classic USA που διοργανώνεται στο Οχάιο
2. Το Arnold Classic Australia
και 3.  πήραν το Arnold Classic Brazil μετά από μια παρασκηνιακή μάχη με τους νοτιαμερικανούς.

Υπόγειος πόλεμος για την κυριαρχία

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η  διαχωριστή γραμμή του μετώπου έχει χαραχτεί ενώ παράλληλα οι  “προκεχωρημένες “επιχειρήσεις εξελίσσονται.

56

Ο Jim Manion με τον αλεξιπτωτιστή του Bob Cicherillo πρώην bodybuilder και δημοφιλή παρουσιαστή μυϊκών γεγονότων ανακατεύει την κατάσταση στην γηραιά ήπειρο καθοδηγώντας ιταλούς και άγγλους στην δημιουργία διαγωνισμών που θα δίνουν άμεσα επαγγελματικές κάρτες και ταυτόχρονα θα δίνουν το δικαίωμα συμμετοχής σε ευρωπαίους αθλητές να διαγωνιστούν στις ΗΠΑ.

Ο Dr. Rafael Santonja δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια αντεπιτέθηκε το 2017  ορίζοντας μια παλιά καραβανά του bodybuilding τον Wayne DeMilia ως τον άνθρωπο του στις ΗΠΑ και του ανέθεσε το δύσκολο έργο της δημιουργίας μιας ομοσπονδίας σωματικής διάπλασης μέσα στις ΗΠΑ με στόχο να χτυπήσει το NPC! Πραγματικά πολύ φιλόδοξη ιδέα με μεγάλο ρίσκο. Παράλληλα ο ισπανός πρόεδρος της IFBB  διαφήμισε την ευρωπαϊκή λίγκα την IFBB Elite Pro δίνοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα πολλές επαγγελματικές κάρτες σε άνδρες και γυναίκες που όμως δεν μπορούν να διαγωνιστούν στις ΗΠΑ.

Ο David Pecker προς το παρόν μένει επιφανειακά αμέτοχος, αλλά ουσιαστικά με την εξαγορά του Mr. Olympia ελέγχει την σπουδαιότερη μυϊκή μπίζνα που αποτελεί το όνειρο των αθλητών του Jim Manion αλλά και του Dr. Rafael Santonja.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα