Αρχική » Χασικλίδικα Φάρμακα ζητούν να γράφονται με συνταγή!

Χασικλίδικα Φάρμακα ζητούν να γράφονται με συνταγή!

by admin

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ψήφισμά τους ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις εθνικές αρχές να διαχωρίσουν ξεκάθαρα τη χρήση της κάνναβης για φαρμακευτικούς σκοπούς από τις υπόλοιπες χρήσεις, καθώς επίσης να αναλάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες για την έρευνα και να ενθαρρύνουν την καινοτομία όσον αφορά επιστημονικά προγράμματα για τη φαρμακευτική κάνναβη.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάλεσαν τα κράτη μέλη να αφήσουν στην επαγγελματική κρίση των γιατρών τη συνταγογράφηση φαρμάκων με βάση την κάνναβη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, από τη στιγμή που είναι αποτελεσματικά, αυτά τα φάρμακα θα πρέπει να καλύπτονται από τα συστήματα ασφάλειας υγείας με τον ίδιο τρόπο που καλύπτονται και τα υπόλοιπα φάρμακα, αναφέρουν.

Σύμφωνα με την ολομέλεια, η νομοθετική ρύθμιση για τα φάρμακα με βάση την κάνναβη θα μεταφραστεί σε πρόσθετα έσοδα για τις δημόσιες αρχές, θα περιορίσει τη μαύρη αγορά και θα διασφαλίσει την ποιότητα και τη δημιουργία επώνυμων ετικετών. Θα περιορίσει επίσης την πρόσβαση των ανηλίκων στη συγκεκριμένη ουσία.

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  αναφέρουν ότι υπάρχουν στοιχεία πως η κάνναβη ή τα κανναβινοειδή μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της όρεξης και στη μείωση της απώλειας βάρους που συνδέεται με τον ιό HIV/AIDS.

Η φαρμακευτική κάνναβη μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων ψυχικών διαταραχών, όπως η ψύχωση και το σύνδρομο Tourette και να περιορίσει τα συμπτώματα της επιληψίας όπως επίσης και του Αλτσχάιμερ, της αρθρίτιδας, του άσθματος, του καρκίνου, της νόσου του Crohn και του γλαυκώματος. Βοηθούν επίσης στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης της παχυσαρκίας και του διαβήτη ενώ διευκολύνουν και την αντιμετώπιση του πόνου που σχετίζεται με τον έμμηνο κύκλο. Ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προτείνει επισήμως η ένωση κανναβιδιόλη (CBD) να μην ταξινομείται ως ελεγχόμενη ουσία, η νομοθεσία στο ζήτημα της φαρμακευτικής κάνναβης διαφέρει ευρέως μεταξύ των κρατών μελών.

[accordion title=”Η κάνναβη μπορεί να βοηθήσει τις διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος; ” close=”0″]“FSD Pharma wanted someone to help them transform from a medical marijuana company and pivot into a pharmaceutical company. And that’s what they brought me in to do. What we see is the medical marijuana business complementing the pharmaceutical endeavors. But the pharmaceutical part of the business will go its own way. The type of disorders we’re looking at is really CNS in particular, as the core business. I can see how successful we are going to be and we’re just going to build and build and build on that.” – Rupert Haynes, CEO of FSD Pharma

FSD Pharma is a publicly traded company on the Canadian Securities Exchange under the symbol HUGE. The Company, through its wholly-owned subsidiary FV Pharma Inc., holds an ACMPR license to cultivate cannabis under the Access to Cannabis for Medical Purposes Regulations (ACMPR). HUGE, made history on its first day of trading on the Canadian Securities Exchange (“CSE”), broke the all-time record for volume traded, making the company the largest volume traded in a single first day of trading in the history of the CSE. HUGE then went on to break the all-time record for weekly volume traded, monthly volume traded and yearly volume traded in the history of the CSE. HUGE broke the yearly volume traded record in just less than 2 months and traded over a Billion shares in less than 2 months.[/accordion]

Το ψήφισμα προτρέπει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη να αντιμετωπίσουν νομοθετικά, οικονομικά και πολιτισμικά εμπόδια, τα οποία επιβαρύνουν την επιστημονική έρευνα στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς επίσης και να τη χρηματοδοτήσουν κατάλληλα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη θα πρέπει να παρέχουν καλύτερη πληροφόρηση στους επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου σχετικά με τη φαρμακευτική χρήση της κάνναβης.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα