Αρχική » Το bodybuilding δεν είναι άθλημα είναι καλλιστεία! δηλώνει αθώος ο πρόεδρος!

Το bodybuilding δεν είναι άθλημα είναι καλλιστεία! δηλώνει αθώος ο πρόεδρος!

by admin

Δεν είναι δικές μου οι συνομιλίες, δεν είναι άθλημα το bodybuilding!  δεν υφίσταται, είναι διαγωνισμοί τονίζει ένας από τους βασικούς κατηγορουμένους, στο pronews.gr κάποια σκευάσματα ήταν για δική μου χρήση, δεν είχα 160.000 ευρώ, δεν είχα ταχυκαρδίες, ήταν άλλων οι συνομιλίες που καταγράφηκαν . Αυτά και πολλά άλλα αναφέρει ο πρόεδρος της διεθνούς ένωσης αγώνων για το bodybuilding, που επίσης τονίζει: δεν έκανα διακίνηση, δεν είναι άθλημα… και διεθνές  είναι καλλιστεία! (αναφορά για το bodybuilding) αυτό απαντά μετά το (3:27  λεπτό)  o πρόεδρος

Όλες οι κατηγορίες είναι γιατί ήμουν πρόεδρος! …επίσης αποδίδει ευθύνες σε κάποιον Ρωμανό!

[youtube width=”400″ height=”250″ video_id=”ZysKvjo4K3U”]


επίσης το ereportaz.gr
αναφέρει


Οι διάλογοι και οι καταθέσεις-φωτιά που «καίνε» τη σπείρα των αναβολικών

Συνεχίζει να συγκλονίζει η υπόθεση της σπείρας των αναβολικών η οποία ήρθε στο φως πριν από λίγες μέρες. Κατηγορούμενοι βρέθηκαν να είναι γνωστά πρόσωπα του αθλητικού κόσμου. Όπως αποκάλυψε η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» την προηγούμενη εβδομάδα, ηγετικό μέλος της οργάνωσης φέρεται να ήταν ο πρόεδρος του παραρτήματος στην Ελλάδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Body Building, Νίκος Μαστροκωστόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων διατηρεί και γραφείο τελετών, ενώ είχε για στενό του συνεργάτη έναν άνεργο μαθηματικό. Δίπλα στους «αρχηγούς» υπήρχαν ένας ηλεκτρολόγος μηχανολόγος και ένας πτυχιούχος Πληροφορικής μαζί με τις συζύγους τους, η μία εκ των οποίων πτυχιούχος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, όλοι άνεργοι, που εργάζονταν με μισθό στο «εργοστάσιο της ντόπας».

Μαστροκωστόπουλος: «Δεν έχω απολύτως καμία σχέση»

Ο Νίκος Μαστροκωστόπουλος στην απολογία του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι ισχυρισμοί που τον θέλουν εμπλεκόμενο σε εγκληματική οργάνωση είναι εντελώς αβάσιμοι και αόριστοι. Όσον αφορά τις συνομιλίες τις οποίες εξετάζουν οι Αρχές, ο Μαστροκωστόπουλος απαντά: «Ουδεμία συνομιλία μου έχει καταγραφεί με κανέναν από τους συγκατηγορούμενούς μου, με τους οποίους δεν έχω καμία απολύτως σχέση. Επίσης, σε όλες μου τις συνομιλίες χρησιμοποιώ το δικό μου όνομα και το προσωπικό μου τηλέφωνο. Δεν προκύπτει από καμία συνομιλία ότι χρησιμοποιώ κάποιο συνθηματικό με σκοπό να αποκρύψω κάποιο εγκληματικό σχέδιο».

Ο φερόμενος ως αρχηγός της σπείρας ανέφερε ότι όντως διατηρεί κατάστημα με αθλητικά είδη και συμπληρώματα διατροφής, αλλά επιμένει ότι δεν έδωσε ποτέ παράνομη ουσία σε κανέναν αθλητή. «Ποτέ δεν κατασκεύασα, εκχύλισα, παρασκεύασα, αποθήκευσα, διακίνησα, εμπορεύτηκα, προμηθεύτηκα ή παρείχα οικονομικά μέσα με οποιονδήποτε τρόπο για την προμήθεια των παράνομων αυτών ουσιών. Όλα τα σκευάσματα που βρέθηκαν στην οικία μου τα προμηθεύτηκα για δική μου αποκλειστική χρήση, κυρίως με παραγγελίες μου από το Διαδίκτυο, από φαρμακεία και κάποια ελάχιστα, όπως προκύπτει από τις συνομιλίες μου, από τον συγκατηγορούμενό μου Ρωμανό. Πρέπει να καταναλώνω τέτοια σκευάσματα λόγω της ασχολίας μου με το body building».

 

Η απολογία του Ματράκου

Βασικός κατηγορούμενος είναι και ο Γιώργος Ματράκος, γνωστός στον χώρο του body building. Ο Γιώργος Ματράκος κατηγορείται ότι διατηρούσε δύο πλήρως εξοπλισμένα παρασκευαστήρια παράνομων αναβολικών και άλλων ουσιών. Στην κατοχή των κατηγορουμένων βρέθηκαν από τη συγκεκριμένη κομπίνα 118.000 ευρώ.

Ο Γιώργος Ματράκος στην απολογία του αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του προσάπτονται και συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: «Είμαι για πάνω από 10 χρόνια αθλητής του body building και τα σκευάσματα που βρέθηκαν στην κατοχή μου είναι για προσωπική χρήση. Επίσης, στον χώρο προπόνησής μου στο Ηράκλειο βρέθηκαν μηχανήματα αφαίρεσης αέρα και δοσομετρητές με σκοπό να μετράω επακριβώς τις δόσεις που καταναλώνω. Προμηθευόμουν τα παραπάνω σκευάσματα από το εξωτερικό. Οι παραγγελίες ήταν στο όνομα της γυναίκας μου ώστε να μπορεί και εκείνη να παραλάβει σε περίπτωση που απουσίαζα. Είμαι αγωνιστικός αθλητής του body building με διακρίσεις και στην Ελλάδα και παγκόσμιες».

 

Στιγμότυπο από τους αγώνες IBFA HELLAS 2015.
Αριστερά ο διοργανωτης Νίκος Μαστροκωστόπουλος

«Χιούμορ οι κωδικοποιημένες ονομασίες»

Όσον αφορά τις καταθέσεις που γίνονταν στον λογαριασμό του από δύο αθλητές, περίπου 1.300 έκαστος, ο ίδιος απαντά: «Λόγω του ότι είμαι πολύ γνωστός στην Ελλάδα και παγκοσμίως στον συγκεκριμένο χώρο, μου ζητούσαν να τους γράψω διατροφή και συμβουλές για τις προπονήσεις τους. Δεν τους είχα υποδείξει ποτέ τη χρήση σκευασμάτων, γιατί εκείνοι είναι πιο έμπειροι από μένα σε αυτόν τον τομέα».

Στην ερώτηση της ανακρίτριας για ποιον λόγο χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες ονομασίες στις συνομιλίες τους, ο κατηγορούμενος απάντησε ότι είναι στα πλαίσια του χιούμορ. Κλείνοντας τόνισε πως η σύζυγός του Ελένη Παπαδοπούλου δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά. «Η σύζυγός μου δεν με ρώτησε ποτέ εάν παίρνω σκευάσματα, γιατί ήταν προφανές».

Στο κόλπο και έμπορος συμπληρωμάτων διατροφής

Κατηγορούμενος για την υπόθεση είναι και ο Θεμιστοκλής Παπαγεωργίου, ιδιοκτήτης εταιρείας εισαγωγής συμπληρωμάτων διατροφής από την Ευρώπη. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν και συμπλήρωσε: «Η δραστηριότητά μου με τις εταιρείες συμπληρωμάτων διατροφής ξεκίνησε το 2006. Τον Μαστροκωστόπουλο τον γνώριζα ως διοργανωτή αγώνων bodybuilding. Όταν ήμουν αντιπρόσωπος μιας εταιρείας, μου είχε ζητήσει να προμηθεύεται από μένα συμπληρώματα διατροφής, κάτι που δεν συνέβη ποτέ».

Στον ανακριτή κατέθεσε τόσο η σύντροφος του Ματράκου και συγκατηγορούμενή του Ελένη Παπαδοπούλου, όσο και η μητέρα του Μαστροκωστόπουλου. Η Ελένη Παπαδοπούλου είπε στις ανακριτικές αρχές ότι διατηρούσε σχέση με τον Γιώργο Ματράκο περίπου έναν χρόνο. «Δεν παρέλαβα ποτέ κάποιο δέμα που αφορούσε τον Γιώργο. Δεν γνωρίζω τίποτα, δεν γνώριζα ότι τα σκευάσματα αυτά ήταν στο όνομά μου. Κάποια στιγμή μού είχε ζητήσει την ταυτότητά μου για να στείλει κάποια χρήματα, αλλά δεν ξέρω πού».

Η μητέρα του Νίκου Μαστροκωστόπουλου ανέφερε ως μάρτυρας τα εξής: «Ο γιος μου είναι πολύ καλό παιδί. Εάν δεν ήταν εκείνος, δεν θα ήμουν εγώ εδώ σήμερα. Έχω πολλά προβλήματα υγείας. Πάσχω από καρκίνο, με πηγαίνει στα νοσοκομεία, με φροντίζει. Ο γιος μου δεν είχε ανάγκη να μπλέξει, έχει τρία μαγαζιά. Ασχολείται για χόμπι με το bodybuilding. Δεν ξέρω ο γιος μου να παίρνει αναβολικά και να δίνει και σε άλλους».

 

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του Μαστροκωστόπουλου

Ο δικηγόρος του Νίκου Μαστροκωστόπουλου, Κωνσταντίνος Γώγος, δήλωσε αποκλειστικά στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ»: «Ο νόμος περί αντιντόπινγκ έχει απόλυτο στόχο την προστασία των αθλητών. Στη συγκεκριμένη δικογραφία η άσκηση ποινικής δίωξης οδηγεί σε νομικό άτοπο, αφού οι διαγωνισμοί σωματοδόμησης και τα καλλιστεία δεν συνιστούν αγωνίσματα κατά την έννοια του νόμου».

  

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα