Αρχική » Τα Αναβολικά ήρθαν για να μείνουν

Τα Αναβολικά ήρθαν για να μείνουν

by admin

Οι χημικοί επιστήμονες οι προπάτορες των ανδρογόνων – αναβολικών στεροειδών φαρμάκων έσπειραν μια υποκουλτούρα που μετεξελίχτηκε σε μια αυτοδύναμη κουλτούρα.

Η ντροπή των αναβολικών ομοιάζει με την πόρνη  που όλοι την καταδικάζουν αλλά στα κρυφά οι περισσότεροι περνούν από αυτήν στέλνοντας ακόμη και τα παιδιά τους για να μάθουν. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κοινωνικό φαινόμενο, μια χημική εξάρτηση που δεν μπορεί να ελεγχθεί από ηγέτες αθλητικών ομοσπονδιών, από  αρχές του νόμου, από κείμενα αντιπαράθεσης για την ντόπα.

Τα αναβολικά βολεύουν όλους αυτούς,  διότι σκουπίζουν κάτω από το χαλί την αδυναμία ενός συστήματος όπου για να επιτύχεις πρέπει να κατέχεις το ύπουλο πλεονέκτημα της αναξιοκρατίας. Αυτό που πανομοιότυπα ορίζει έναν συμφεροντολογικό διορισμό για επαγγελματική καριέρα, ένα σκονάκι και λάδωμα σε πανεπιστημιακό έδρανο, μια βραδιά στο κρεβάτι ενός παχύδερμου που θα ανοίξει την πόρτα της επιτυχίας.

Η χρήση φαρμάκων ξέφυγε από τον υπαρκτό σοσιαλισμό, αναπτύχθηκε στον κρατικό προστατευτισμό που έδωσε ελευθερία σε ομοσπονδίες και προπονητές να ντοπάρουν τους αθλητές τους, και σήμερα επεκτάθηκε στην κοινωνική συνείδηση ως το χημικό βύσμα που θα καλυτερέψει την εικόνα, δίνοντας μια καλή θέση στην τηλεόραση, στην δουλειά, στην παραλία, στο διαδίκτυο.

Τα Αναβολικά ήρθαν για να μείνουν διότι βοηθούν να ξεπεραστούν εμπόδια στην καθημερινότητα, δίνουν ισχύ, σεξουαλική ορμή, επιταχύνουν την μυϊκή ανάπτυξη, δίνουν αυτοπεποίθηση, είναι ανομολόγητο εχέγγυο που στηρίζει απέναντι στον ανταγωνισμό. Στην πολιτειακή νομιμοφανή ισότητα, ισχύει η ανισότητα, στον υπόκοσμο το ίδιο. Η ντόπα βοηθά στον πάνω κόσμο και στον υπόκοσμο.

Κατά καιρούς επιστήμονες, γυμναστές, γιατροί, κοινωνιολόγοι, πολιτευτές στιγματίζουν την υπεροχή της ντόπας, αλλά δεν απαντούν πως θα αντικατασταθεί το χημικό υπέρ – όπλο στο απαιτητικό κοινωνικό – και εργασιακό περιβάλλον όπου κυριαρχούν οι ιντρικες, τα “ριξίματα”, η υποκρισία, η αναξιοκρατία. Η ντόπα είναι ένα πρόστυχο όπλο – βοήθημα σε ένα απαξιωμένο υποκριτικό περιβάλλον όπου για να επιτύχεις πρέπει να συμπεριφερθείς όπως ορίζει το σύστημα.

Ναι! Είναι μια σύγχρονη βαρβαρότητα στην εποχή της πληροφορίας, όπου ο κατέχων το πλεονέκτημα επιβιώνει λέγοντας ψέματα, υποκρινόμενος τον ιδεολόγο καταφέρνοντας να ελίσσεται. Ο ντοπαρισμένος άνθρωπος, πολίτης, αθλητής, gym junkie θα χρησιμοποιήσει τα αναβολικά για να ξεπεράσει την ανωνυμία του, είναι το προσοδοφόρο ελιξίριο που οδηγεί στην αναγνώριση, στο χειροκρότημα των άλλων.

Δεν γεννήθηκαν όλοι πλούσιοι για να έχουν στρωμένο δρόμο, η ντόπα βοηθά να ξεχωρίσεις ως άτομο, ως επαγγελματίας, μοντέλο, αθλητής  ακόμα και ως λαμόγιο. Σήμερα παρατηρείται το παράδοξο φαινόμενο να χρησιμοποιούν αναβολικά και μια μερίδα πλουσίων ανθρώπων, αυτό είναι επιτυχία της υποκουλτούρας, διότι την δόξα – φιγούρα ουδείς δεν εμίσησε!

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα