Αρχική » Ρίσκο η χρήση Στατινών από τους bodybuilders! Επίσης σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα & κατάχρηση GH

Ρίσκο η χρήση Στατινών από τους bodybuilders! Επίσης σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα & κατάχρηση GH

by admin

Οι bodybuilders προβαίνουν σε κατάχρηση των ανδρογόνων αναβολικών στεροειδών φαρμάκων, ΑΑΣ διαταράσσοντας την ορμονική τους ισορροπία , ρισκάροντας ταυτόχρονα την οργανική τους υγεία.  H  κατάχρηση των ΑΑΣ προκαλεί δυσλιπιδαιμία μια κατάσταση όπου έχουμε αυξημένα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα /χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων. Αυτό τους αναγκάζει να προβούν σε χρήση στατινών- φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για την μείωση των επιπέδων χοληστερίνης στο αίμα.

Παρακάτω ο bodybuilder – γιατρός Γιώργος Τουλιάτος διαφωνεί με αυτή την φαρμακευτική αγωγή, ενώ παράλληλα εξηγεί τους λόγους. Επίσης αναφέρεται στο σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα είναι μια ακόμα από τις παρενέργειες της χρόνιας κατάχρησης σωματοτροπίνης!

[youtube width=”400″ height=”250″ video_id=”DZe5PO4NC88″]


35 ετών bodybuilder χωρίς χρήση ΑΑΣ. Με οικογενειακό ιστορικό δυσλιπιδαιμιας. Προέβη σε χρήση στατινών. Οι oποίες του δημιούργησαν τρανσαμιναιμια και ραβδομυολυση. Η οποία πέραν του μυϊκού καταβολισμού δύναται να στρεσαρει και το νεφρικό σπειραμα, από την παραγόμενη μυοσφαιρινη.

Ως γνωστόν το μυοκάρδιο,το ήπαρ και οι σκελετικοί μυώνες, διαθέτουν κοινούς υποδοχείς για τις τρανσαμινασες. Ενας μη ειδικός παθολόγος ενδέχεται να το αντιμετωπίσει ως ΟΕΜ.

Προς διάφορο διάγνωση αυτού, υπολογίζουμε την πρωτεΐνη βήτα τροπονινη και το κλασμα CKMB που ανταποκρίνονται σε ισχαιμικά επεισόδια.

Το πρόβλημα με τους bodybuilders είναι πως προκαλούν δυσλιπιδαιμια από την κατάχρηση ΑΑΣ. Που τους αναγκάζει να προβούν σε χρήση στατινών, με τις παραπάνω συνέπειες. Συνεπώς κρίνονται ως απαγορευτικές για μέσα στη χρήση,  όπως πολλοί λανθασμένα κάνουν.


Σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα / παρενέργειες
της χρόνιας κατάχρησης της σωματοτροπίνης

Το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα είναι μια ακόμα από τις παρενέργειες της χρόνιας κατάχρησης της σωματοτροπίνης. Oι τένοντες του καρπού παχύνονται και αυτό δημιουργεί συμπιεστικά φαινόμενα στο μέσο νεύρο. Θεραπεύεται χειρουργικώς με διάνοιξη και αποσυμπίεση του καρπιαίου συνδέσμου. Επίσης το μέτωπο μεγαλώνει, η γνάθος φαρδαίνει.
Παραμόρφωση της άνω γνάθου και την αραίωση των δοντιών από την αυξητική ορμόνη,είναι κάτι που παρατήρησα και στις παλιές φωτογραφίες του Schwarzenegger (αργότερα έκανε γναθοχειρουργική επέμβαση και έβαλε νέα οδοντοστοιχεία). Σε ηλικίες μετά την ενηλικίωση, όπου έχει γίνει η σύγκλειση των επιφύσεων, λαμβάνει χώρα ο γιγαντισμός με τη χαρακτηριστική μεγαλακρία. Τα χέρια μεγαλώνουν (αγκώνες) όπως και τα πόδια επίσης (πατούσες). Ουσιαστικά ένα άτομο με όγκο στον πρόσθιο λοβό της υπόφυσης, έχει την ίδια συμπτωματολογία με έναν χρόνιο χρήστη αυξητικής ορμόνης.

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα