Αρχική » Οι Ρώσοι δεν θέλουν έλεγχο ντόπινγκ κάτω από τα Ρουθούνια τους

Οι Ρώσοι δεν θέλουν έλεγχο ντόπινγκ κάτω από τα Ρουθούνια τους

by admin

Από την Αγία Ρωσική Αυτοκρατορία, έως την εποχή των Σοβιέτ τα ιδεώδη του ξανθού γένους επηρέασαν εκατομμύρια συνειδήσεις ανά τον κόσμο που διέβλεπαν έναν λυτρωτή σωτήρα, που θα έσωζε τον πλανήτη. Αργότερα μετά την λήξη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου αργά και σταδιακά η χημικοτροποποίηση έγινε το σύγχρονο ιδεολόγημα που παρά την πτώση του τείχους του Βερολίνου συνεχίζει να διαπερνά τις συνειδήσεις των ανθρώπων.

Αρνούνται να πειθαρχήσουν

Η Rusada η υπηρεσία αντι-ντόπινγκ της Ρωσίας έχει απευθύνει έκκληση στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να τους βοηθήσει να αποφύγουν τον αποκλεισμό τους από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την καταπολέμηση του ντόπινγκ Wada.

Μια ομάδα επιθεώρησης της  Wada δεν είχε πλήρη πρόσβαση σε ένα εργαστήριο αντιντόπινγκ της Μόσχας την περασμένη εβδομάδα. Ουσιαστικά οι Ρώσοι αρνούνται να δώσουν για ακόμη μια φορά στοιχεία, παρά το ότι ο στίβος τους είναι εδώ και καιρό αποκλεισμένος. Η Ρωσία πρέπει να μεταφέρει δείγματα δεδομένων των αθλητών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου ή αλλιώς  κινδυνεύει να αποκλειστεί  ξανά από τα διεθνή γεγονότα. “Βρισκόμαστε στην άκρη της αβύσσου”, δήλωσε ο επικεφαλής της Rusuda Γιούρι Γκάνους.

Απευθυνόμενος στον Πούτιν, πρόσθεσε: «Σας ζητώ να προστατεύσετε το παρόν και το μέλλον του δίκαιου αθλητισμού μας, των παρόντων και των μελλοντικών γενεών των αθλητών μας».
Η Wada αναίρεσε  την απαγόρευση για την Rusada τον Σεπτέμβριο για να βοηθήσει τους ρώσους  μετά από ένα μεγάλο σκάνδαλο για ντόπινγκ που χρηματοδοτήθηκε  από το κράτος.


Σημ BS Η αθλήτρια του στίβου Γιούλιγια Στεπάνοβα ήταν αυτή που κατήγγειλε το, <πρόγραμμα> o Σύζυγος  της Γιούλιγια Στεπάνοβα και πρώην αξιωματούχος στον ρωσικό οργανισμό κατά του ντόπινγκ Βιτάλι Στιεπάνοφ είπε ότι το αρμόδιο υπουργείο στη Μόσχα <κανόνιζε> αν θα ανακοινωθεί το θετικό δείγμα  του κάθε αθλητή, αποκρύπτοντας τις  παραβάσεις, όσων από αυτούς είχαν ελπίδες διάκρισης στο εξωτερικό. Η Μαρίγια Σαβίνοβα,  «χρυσή» Ολυμπιονίκης των 800 μ. στο Λονδίνο σε βίντεο που τραβήχτηκε με κινητό τηλέφωνο ομολογει: «Πώς αλλιώς να τα καταφέρουμε. Αυτό είναι το σύστημά μας και στη Ρωσία λειτουργεί μόνο με φάρμακα. Ευτυχώς, ο προπονητής μου δουλεύει με τον Αλεξέι Μελνίκοφ  και μας βοηθά να καλύπτουμε τα θετικά δείγματα»


Η απόφαση προκάλεσε κατακραυγή, αλλά ο πρόεδρος της Wada, Sir Craig Reedie, υποστήριξε την κίνηση και δήλωσε ότι η αποκατάσταση ήταν “υπό αυστηρές προϋποθέσεις”, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στα δεδομένα και τα δείγματα εργαστηρίων της Μόσχας πριν από το τέλος του 2018. (τώρα οι ρώσοι πάλι αρνούνται)

Ωστόσο, μια ομάδα πέντε εμπειρογνωμόνων δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την αποστολή τους για να εξαγάγει τα δεδομένα στις 21 Δεκεμβρίου, επειδή οι ρωσικές αρχές έθεσαν το θέμα ότι “ο εξοπλισμός της ομάδας που θα χρησιμοποιηθεί για την ανάκτηση των δεδομένων έπρεπε να πιστοποιηθεί σύμφωνα με το ρωσικό δίκαιο”.

Ο Γκάνους δήλωσε ότι η κατάσταση “απαιτεί επείγουσα επίλυση” καλώντας τον Πούτιν να παρέμβει.

Δείτε επίσης εδώ 

Metenolone, Trenbolone, Oxandrolone
αυτά έπαιρναν οι Ρώσοι

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα