Αρχική » Οι ανάπηροι Bodybuilders Αυτός που δεν έχει πόδι και προπονεί το άλλο!

Οι ανάπηροι Bodybuilders Αυτός που δεν έχει πόδι και προπονεί το άλλο!

by admin

Έχασε το πόδι του, δεν έχασε την πιστή του. Σε αυτές τις περιπτώσεις ή τα παρατάς και τρελαίνεσαι ή το παλεύεις και συνεχίζεις. Στην Αγγλία κάποιοι δημιούργησαν μια κατηγορία σωματικής διάπλασης  για τους σακατεμένους αλλά και  για άλλους με προβλήματα υγείας. Εκεί κάποιοι ένιωσαν αρτιμελής ως αθλητές!

Ένα Mini Story

Οι δυο νεαροί άντρες θαυμάζουν τα σώματα τους, τις εικόνες τους τις έχουν αποθανατίσει στα κινητά τους τηλέφωνα.

Ρε συ! οι κοιλιακοί μου  λίγο θόλωσαν..

Τρως ε;.. χα, χα, χα

Όχι σου λέω!… τέλος πάντων πότε θα κάνουμε προπόνηση πόδια;

Ωχ! άσε ρε φίλε από προχθές που κάναμε με πονάνε!.. άστο καλύτερα. Ούτως ή άλλως χειμώνας είναι .. Εδώ είναι τα πόδια μας, δεν θα τα χάσουμε!

Έχεις δίκιο το βράδυ στο Club θα φορέσω το κολλητό πουλοβεράκι  και μόλις δουν τα χέρια μου θα πάθουν όλοι πλάκα

Ναι! ρε σου λέω και εγώ το ίδιο θα κάνω[quote]Παρακάτω οι ανάπηροι αληθινοί Bodybuilders[/quote]

Αυτός που δεν έχει πόδι και προπονεί το άλλο! Σκέψου και να είχε

Ο τύπος ονομάζεται  Mark Smith είναι 30 ετών ήταν στρατιώτης ..
Ορισμένοι μπορεί να τον χαρακτηρίσουν μισθοφόρο που εξυπηρετούσε πολιτικά συμφέροντα άρα και μια δικαιολογημένη απώλεια. Κάποιοι στο Ηνωμένο βασίλειο τον κατηγόρησαν και για χρήση στεροειδών φαρμάκων διότι ασχολήθηκε με το Bodybuilding .
Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζεται απλά ένας άνθρωπος που δεν θέλησε να τα παρατήσει..

Ο Mark Smith κατατάχτηκε στον στρατό σε ηλικία 18 ετών ακoλούθησε βασική εκπαίδευση στο Catterick του North Yorkshire όπου και τον τοποθέτησαν στην Βασιλική φρουρά, εκεί έκανε επιδείξεις  και φύλαγε τα βασιλικά παλάτια. Αργότερα μετατέθηκε και ακολούθησε στρατιωτική καριέρα στο εξωτερικό. Βοσνία  το Σεπτέμβριο του 2004, Δύο χρόνια αργότερα ήταν στη Βαγδάτη και στη Βασόρα, τα Φώκλαντς και την Κένυα. Το 2009, πήγε στο Αφγανιστάν για να χρησιμεύσει στην πρώτη γραμμή. Μετά από αυτό, είχε σταλεί στον Καναδά για εκπαίδευση. Το 2011, ο ίδιος ενεργούσε ως μέλος του προσωπικού ασφαλείας για μια άσκηση με πραγματικά πυρά με το σύνταγμα του Γιορκσάιρ στον Καναδά. Στεκόταν πίσω από το ξύλινο τοίχο ενός κτιρίου όπου οι στρατιώτες  ασκούσαν την τακτική μιας άσκησης. Το σενάριο ήταν η εκκαθάριση των μαχητών του εχθρού από ένα χωριό, όταν επτά σφαίρες  χτύπησαν το πόδι και τον ώμο του.
Ο Mark Smith ήταν σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Μια σφαίρα πέρασε χτυπώντας μια αρτηρία του ποδιού.
Διακοσμήθηκε στο νοσοκομείο του Κάλγκαρι όπου εγχειρίσθηκε. Το αποτέλεσμα  οδυνηρό, ακρωτηριάστηκε το πόδι του.

Η συνέχεια

Όταν χάνεις αίμα και ένα μέλος του σώματος είναι φυσικό επακόλουθο να χάσεις και βάρος ο Mark Smith μπήκε σε μια περιπέτεια, έχασε δεκάδες κιλά και συνέχισε  τις αλλεπάλληλες εγχειρίσεις στο νοσοκομείο Queen Elizabeth στο Μπέρμιγχαμ, συμπαραστάτης η σύζυγος του Νάταλι.
540

Ο Mark Smith με τον γιο του μετά το Νοσοκομείο

Εκείνη την εποχή η σκέψη του ήταν να μείνει στον στρατό και να κάνει καριέρα η σφαίρα στο πόδι ήρθε να το διακόψει αυτό μετά από δέκα χρόνια σταδιοδρομίας.
Ο Mark Smith είχε αναγάγει την  σωματική δραστηριότητα ως  ένα σημαντικό μέρος της ζωής του όταν ξαφνικά βρέθηκε αντιμέτωπος με μια ζωή που έμοιαζε εντελώς καθηλωτική.
Εκεί ήταν που τον βοήθησε μια φιλανθρωπική οργάνωση η Blesma για τους βετεράνους χωρίς άκρα.
Μια οργάνωση που στήριζε τις δραστηριότητες των απόμαχων όπως η ποδηλασία, κωπηλασία ή το κολύμπι. Τελικά όπως ανέφερε ο υπεύθυνος και Διευθυντής της Blesma, Ian Waller ο Mark κόλλησε με το Bodybuilding.

[quote]Όπως προανέφερα σε αυτές τις περιπτώσεις η τα παρατάς και τρελαίνεσαι η το παλεύεις και συνεχίζεις. [/quote]

Το Bodybuilding

Όπως προανέφερα  σε αυτές τις περιπτώσεις η τα παρατάς και τρελαίνεσαι η το παλεύεις και συνεχίζεις. Ο Mark Smith σκέφτηκε ώρες και μήνες το πρώτο χτύπημα ήταν οι φωτογραφίες που τράβηξε στην διάρκεια της αποκατάστασης, άθλιες! το δεύτερο η κακή κατάσταση του ταλαιπωρημένου και  αδύνατου σώματος του.
Έτσι άρχισε να προπονείται με τις ώρες, αρκετές φορές την ημέρα και την νύχτα καταφέρνοντας να φτάσει στην δίκη του Μυϊκή κατηγορία την κατηγορία της υπέρβασης.
Κάπου εκεί του ήρθε η ιδέα να συμμετάσχει και στους αγώνες δημιουργώντας ένα πρωταγωνιστικό πλάνο 16 εβδομάδων έως τον διαγωνισμό.

Το να ασχοληθεί ένας ανάπηρος με το Bodybuilding δεν είναι κάτι ιδεατό τα σωματικά υγρά έρχονται και φεύγουν στις περιόδους Δίαιτας. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι φυσιολογικοί αντιμετωπίζουν προβλήματα, ο Mark  στην πορεία της δίαιτας για να χάσει λίπος είχε αυξήσει την αεροβίωση αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ιδρώτας να επιδεινώνει την έξοδο του τραύματος κοντά στην βουβωνική χώρα. Ένα καλοκαίρι, το παράκανε με την άσκηση και κατέληξε με μια τρύπα! στο σώμα του, μέσω του οποίου μπορούσε να δει τους τένοντες στο σημείο του τραυματισμένου ποδιού του!
4614

Στους διαγωνισμούς δεν συμμετάσχει μόνο ο Mark υπάρχουν και άλλοι που υποφέρουν, άλλος από μερική εγκεφαλική παράλυση όπως ο Goodfellow  που δυσκολεύεται στο περπάτημα, άλλος  όπως  ο πρώην powerlifter, Copsey  51 ετών και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Για τον Copsey είναι ο πρώτος του  διαγωνισμός, Αναφέρει: Ποτέ δεν είχα πει σε κανέναν στο γυμναστήριο για την αναπηρία μου, την Spina Bifida (ΜΥΕΛΟΜΗΝΙΓΓΟΚΗΛΗ), μέχρι που διάβασα για τον Smith και τον Goodfellow στα social media.

Για τον  Mark Smith, ο στόχος είναι διπλός: πρώτον, να καθοριστεί το bodybuilding με αναπηρία ως μια επαγγελματική κατηγορία, αντί ως μια  ερασιτεχνική και αυτός με τη σειρά του να εκπληρώσει το δεύτερο στόχο του: να κάνει μια νέα καριέρα στο bodybuilding. “Μέσα σε πέντε χρόνια, νομίζω ότι θα είμαστε μια επαγγελματική κατηγορία”

5616

Οι ανάπηροι Bodybuilders από αριστερά Νικητής ο Peter Copsey και οι  Matthew Leake, Mark Smith και  Josh Goodfellow.

Για τον Mark οι αγώνες του έδωσαν ένα κίνητρο το 2012 απέκτησε το δεύτερο γιο του η γυναίκα του είναι περήφανη για αυτόν τον στηρίζει όπως και στον σημερινό του αγώνα.
Το Bodybuilding είναι προσπάθεια που  συνεπάγεται μήνες δίαιτας και εβδομάδες προετοιμασίας. Η τελική προσπάθεια έχει φτάσει λίγες μικρές γουλιές από ένα ιρλανδέζικο ουίσκι τονώνουν την αυτοπεποίθηση και επιταχύνουν την αφυδάτωση ο ιδρώτας κυλά επάνω στα μαυρισμένα κορμιά τους, σε λίγο θα ανακοινωθεί η κατηγορία να ανέβει στην σκηνή. Ο αγώνας για τον Mr. Ανάπηρο bodybuilder ξεκινά στην μαυρισμένη πλάτη του ο Mark Smith έχει χαράξει ένα τατουάζ  με το ποίημα του  William Ernest Henley..
“Εγώ είμαι ο κυρίαρχος της μοίρας μου, είμαι ο καπετάνιος της ψυχής μου.”

jk

Δές ακόμη : Έχεις κατάθλιψη/νεύρα από στεροειδή. Oι άλλοι τι φταίνε?

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

  • Υπεύθυνος πωλήσεων –Promoter CHAMPION NUTRITION HELLAS από το1995 στο τομέα των Συμπληρωμάτων διατροφής, καθοριστική η συνεργασία μου με την CHAMPION NUTRITION και η γνωριμία με τον MIke Zumpano έναν από τους Ιδρυτές της διατροφής στις ΗΠΑ και αρχικά partner του Dan Duchaine για όσους γνωρίζουν την Dark Side . Εργάστηκα προωθώντας τις εταιρείες MLO, CHAMPION NUTRITION,ULTIMATE NUTRITION,UNIVERSAL NUTRITION, BEST BODY NUTRITION,SWANSON HEALTH PRODUCTS,IRONMAXX.
  • EDITOR www.bodyandstyle.net
  • ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΕΟΣΔ -IFBB
  • ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -POLITICAL SCIENCE

δές ακόμη εδώ: Ο Κόσμος του Γυμναστηρίου Εδώ γελάς! και σκέπτεσαι

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα