Αρχική » ΝΑΙ ! «Βαράτε» ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ … Αντίθετα με εμάς στην IFBB

ΝΑΙ ! «Βαράτε» ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ … Αντίθετα με εμάς στην IFBB

by admin

Εδώ υπάρχει ένα ζήτημα, μπορεί το Arnold Classic South America 2019 να ολοκληρώθηκε αλλά το ζήτημα που έθεσε το ανώτατο στέλεχος της IFBB Mauricio De Arruda Campos πρόεδρος της αντιντόπινγκ επιτροπής της IFBB και παράλληλα πρόεδρος της Ομοσπονδίας Bodybuilding και Fitness της Βραζιλίας είναι τόσο σοβαρό που προκαλεί ερωτήματα.

Ουσιαστικά ο Μαουρίσιο Κάμπος που εκπροσωπεί την IFBB του Dr. Rafael Santonja κατηγόρησε την National Physique Committee  (NPC) του JIM MANION και την γιορτή των μυών του Arnold Classic South America 2019, πως είναι φουλ στα αναβολικά! Το ίδιο επεσήμανε και ο δικηγόρος Alexandre Dias Bortolato που είναι εκπρόσωπος της IFBB στη Βραζιλία. Καταγγέλλει τη συμμετοχή των γιατρών, διατροφολόγων και προπονητών σε ένα σχέδιο δέλεαρ τω αθλητών για ντόπινγκ.

Dr. Rafael Santonja και Mauricio De Arruda Campos 

Σύμφωνα με τον André Siqueira, η Ομοσπονδίας Bodybuilding και Fitness της Βραζιλίας  απέστειλε στην πόλη του Σάο Πάολο μια δήλωση για να καταγγείλει τη διεξαγωγή της εκδήλωσης που διοργάνωσε το NPC – Arnold Classic South America 2019. Το σώμα συνέστησε στο συμβούλιο να μην ενθαρρύνει και να υποστηρίξει τον ανταγωνισμό της αμερικανικής εταιρίας για τη σωματική άσκηση!

Τα αναβολικά στεροειδή «ξεφεύγουν από τον έλεγχο», λέει ο πρόεδρος

Ο Μαουρίσιο Κάμπος συμμετείχε σε δημόσια ακρόαση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων (CAS) για να συζητήσει τις αναφορές σχετικά με το ντόπινγκ στα προπονητικά προγράμματα και τους  διαγωνισμούς μυών. Ο ίδιος επισημαίνει ότι η χρήση των φαρμάκων για “βελτίωση της απόδοσης” είναι ένα πρόβλημα όλων των αθλημάτων. Αλλά τόνισε ότι φέτος, η Βραζιλία θα πρέπει να λαμβάνουν τα γεγονότα bodybuilding που χρηματοδοτείται από την αμερικανική εταιρεία που ονομάζεται National Physique Committee  (NPC), η οποία είχε απαγορευτεί από τη Διεθνή Συνομοσπονδία Bodybuilding (IFBB) του δόκτορα Ραφαέλ Σαντόχα  και του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντι-Ντόπινγκ (WADA ) για την ενθάρρυνση της χρήσης αναβολικών στεροειδών.[quote]Το NPC δεν είναι αθλητική ομοσπονδία. Πρόκειται για μια εταιρεία που σκοπεύει να αποκομίσει οικονομικό όφελος στο άθλημα[/quote]

Ο Μαουρίσιο Κάμπος συμμετείχε σε δημόσια ακρόαση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων (CAS)

«Το NPC δεν είναι αθλητική ομοσπονδία. Πρόκειται για μια εταιρεία που σκοπεύει να αποκομίσει οικονομικό όφελος στο άθλημα χωρίς να ακολουθήσει κανονισμό, κανόνας ή κώδικας αθλητικής ηθικής. Ο Wada έθεσε το όνομα του προέδρου της εταιρείας αυτής στον κατάλογο των ατόμων που έχουν αποδείξει ότι έχουν συνταγογραφήσει και είχαν επιρροή στο ντόπινγκ των αθλητών. Αποβλήθηκε από την IFBB», είπε το το ανώτατο στέλεχος της IFBB Mauricio De Arruda Campos.

Ο Μαουρίσιο Κάμπος ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ και παραπέρα, δηλώνοντας πως ζήτησε από τις υπηρεσίες ασφαλείας να αποτρέψουν τα γεγονότα του bodybuilding (Arnold Classic South America 2019 ) λογω της άρνησης να επιβλέπουν το ντόπινγκ ή τη χρήση αναβολικών ουσιών! «Θα προβούμε σε δήλωση προς την Ομοσπονδιακή Αστυνομία και την τοπική αστυνομία για το κλείσιμο όλων των γεγονότων που έχουν άμεση συμμετοχή στο ντόπινγκ. Ήμουν αθλητής και γνωρίζω την έννοια του ντόπινγκ. Είναι μια πανούκλα. Είναι ένα έγκλημα που αποθαρρύνει το άθλημα και θέτει σε κίνδυνο την υγεία χιλιάδων Βραζιλιανών που ασκούν σωματικές δραστηριότητες σε ακαδημίες»

Τελικά το Arnold Classic South America 2019 δεν απαγορεύτηκε αλλά τίθενται ερωτήματα …
ποια η άποψη του Άρνολντ Άλοις Σβαρτσενέγκερ όταν Mauricio De Arruda Campos πρόεδρος της αντιντόπινγκ επιτροπής της IFBB κατηγορεί την εκδήλωση του για show αναβολικών στεροειδών; κυρίως όταν η καταγγελία προέρχεται από ένα σημαντικό στέλεχος της IFBB;

Arnold  Schwarzenegger με τον Νικητή Juan Morel
του Arnold Classic South America 2019

Ο τεχνικός διευθυντής της Αρχής Ελέγχου Ντόπινγκ της Βραζιλίας (ABCD), André Siqueira, δήλωσε κατά τη δημόσια ακρόαση ότι «το ντόπινγκ είναι ενάντια σε ό, τι κηρύττει στο άθλημα». Το 2018, ο οργανισμός εκτέλεσε 7.600 δοκιμές ελέγχου ντόπινγκ σε αθλητές με 50 τρόπους. Ωστόσο, αναγνωρίζει ότι η δράση της ABCD και του Αθλητικού Δικαστηρίου κατά του Ντόπινγκ είναι περιορισμένη στην περίπτωση εκδηλώσεων που προωθούνται από οντότητες χωρίς δεσμούς με την IFBB και την WADA. «Υπάρχουν αθλητές που αγωνίζονται για οργανισμούς που δεν είναι υπογράφοντες της WADA». (εννοώντας άλλες ομοσπονδίες)

Ο δικηγόρος Alexandre Dias Bortolato που είναι εκπρόσωπος της IFBB στη Βραζιλία. Καταγγέλλει τη συμμετοχή των γιατρών, διατροφολόγων και προπονητών σε ένα σχέδιο δέλεαρ τω αθλητών για ντόπινγκ. Ο Μπόρτολατο πρότεινε να περάσει ένα νομοσχέδιο για να ποινικοποιηθεί αυτή η πρακτική.

«Τα αναβολικά στεροειδή είναι ήδη ένα έγκλημα. Αλλά είναι επίσης απαραίτητο να τιμωρηθεί το έγκλημα του ντόπινγκ  : διοργανωτές γεγονότων και πρωταθλήματα που συνδέονται με ανθρώπους και οντότητες που προκαλούν τον αθλητή για  ποιος θα αποκαλύψει τη χρήση του ντόπινγκ και του αναβολικού με οποιοδήποτε μέσο επικοινωνίας; υπεύθυνος για μια ιδιωτική οντότητα που συνεργάζεται με κατασκευαστές ή διακινητές αναβολικών και οι οποίοι εισάγουν σε προϊόντα που απαγορεύονται ουσίες από την Εθνική Υπηρεσία Εποπτείας Υγιεινής» είπε ο δικηγόρος.

Επίσης ο πρόεδρος της Βραζιλίας Συνομοσπονδίας Bodybuilding και Bodybuilding, Maurício de Arruda Campos, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της εμπορίας αναβολικών  Βραζιλίας στους χώρους άθλησης . Η χώρα έχει πάνω από 30.000 εγκαταστάσεις με 14 εκατομμύρια επαγγελματίες σωματικής άσκησης. «Το εμπόριο αναβολικών ναρκωτικών μέσα στα γυμναστήρια είναι εντελώς εκτός ελέγχου. Το μικρότερο αγόρι σε ένα  χρόνο επιδιώκει το σώμα ενός bodybuilder που θα του πάρει 10 ή 15 χρόνια για να επιτύχει, αυτά  θέλουν να το κατακτήσουν σε λίγους μήνες. Και η δημόσιες αρχές δεν κάνουν  τίποτα να αλλάξει αυτό».

 

 

 

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα