Αρχική » Μπουκάρισμα στη ΙΤΑΛΙΑ ένα εκατομμύριο ευρώ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ

Μπουκάρισμα στη ΙΤΑΛΙΑ ένα εκατομμύριο ευρώ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ

by admin

To φαινόμενο είναι πανευρωπαϊκό δύσκολα κρατιέται συμπληρωματικό – πρωτεϊνάδικο  χωρίς τα αναβολικά του. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και σε πολλά γυμναστήρια .Οι πελάτες τα ζητούν, από bodybuilders που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς, από ιδιοκτήτες και υπαλλήλους πρωτεινάδικων, από ιδιοκτήτες γυμναστηρίων και γυμναστές.

Στη μικρή πόλη της Νισσόρια, με λιγότερους από τρεις χιλιάδες κατοίκους στην επαρχία Enna, μια εγκληματική οργάνωση ηγείτο της  διανομής αναβολικών ουσιών μέσω διαδικτύου σε όλη την Ιταλία, με συναλλαγές και στο εξωτερικό: στη Βουλγαρία, τη Σλοβακία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σερβία. Αλλά  οι καραμπινιέροι με βάση στη Ρώμη επεδραμαν, συλλαμβάνοντας 11 άτομα σε έξι περιοχές: Σικελία, Καλαβρία, Πούλια, Καμπανία, Εμίλια Ρομάνια και Πιεμόντε. Στη επιχείρηση συμμετείχαν 200 καραμπινιέροι !

[quote]Οι πωλητές έδιναν επίσης συμβουλές σχετικά με τον τρόπο λήψης των απαγορευμένων φαρμάκων, παρόλο που δεν είχαν ακαδημαϊκά προσόντα ή ικανότητες στο θέμα[/quote]

Οι συλληφθέντες, έχουν  ηλικία 26-39 χρόνια, εκτός από έναν 58χρονο.  Τώρα κατηγορούνται για χρήση, χορήγηση αναβολικών φαρμάκων, διακίνηση και κατοχή φαρμάκων και ψυχοτρόπων ουσιών. Η χορήγηση φαρμάκων ή άλλων ουσιών είχε σκοπό την αλλαγή των αθλητικών επιδόσεων των αθλητών, καθώς και με τα άρθρα 70 (πρόδρομες ουσίες ναρκωτικών) και 73  κατηγορούνται για παράνομη διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ή ψυχοτρόπων ουσιών.

Η έρευνα διεξήχθη, από τον νεαρό εισαγγελέα Enna Giovanni Romano, ο οποίος πέθανε πρόσφατα σε τροχαίο ατύχημα. Οι έρευνες επικεντρώθηκαν πρώτα στα κοινωνικά δίκτυα και στους ιστότοπους που χρησιμοποιούνταν για την πώληση ουσιών που είχαν  διανεμηθεί σε όλη την Ιταλία, τις επαρχίες Salerno, Lecce και Modena. Οι αγοραστές ήταν νέοι μη επαγγελματίες αθλητές, ιδιοκτήτες γυμναστηρίων  και καταστημάτων. Η ερευνά κράτησε δύο χρόνια έως την τωρινή  κατάσχεση περίπου 18 χιλιάδων κυτίων  αναβολικών ουσιών, εκ των οποίων περίπου 300 μπουκάλια νανδρολόνης, με συνολική εκτιμώμενη αξία περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι ερευνητές εισήλθαν σε ένα πραγματικό εργαστήριο αναβολικών συσκευασιών, επίσης κατάσχεσαν  χάπια με διαφορετικές επωνυμίες. Η ανάλυση των χρηματοοικονομικών ροών επέτρεψε επίσης τον εντοπισμό διεθνών συναλλαγών στη Βουλγαρία, τη Σλοβακία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σερβία.

Πουλούσαν νόμιμα προϊόντα ως Βιτρίνα! 

Ηγέτες της οργάνωσης, θεωρούνται δύο αδέρφια από τη Νισσόρια, που είχαν οργανώσει ένα  σύστημα πληρωμών μέσω καρτών PostePay και τηλεφωνικών συσκευών που καταχωρήθηκαν σε τρίτους που αγνοούσαν τα πάντα.  Είναι μια έρευνα που πραγματοποιείται από την Enna για να φτάσει σε όλη την Ιταλία, είπε ο εισαγγελέας Massimo Palmeri , εκατοντάδες παρεμποδίσεις στο διαδίκτυο και στις συνομιλίες επιβεβαίωσαν τη διαίσθηση που είχε ο  εισαγγελέας  Giovanni Romano που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα, δηλαδή ότι πίσω από τις απλές ανακοινώσεις νόμιμων προϊόντων υπήρξε κυκλοφορία παράνομων ουσιών. (βιτρίνα)

SAURO Andrea, γεννηθείς το 1992 στο Leonforte (EN), κάτοικος Νισσόρια (EN)
SAURO Filippo , γεννηθείς στο Leonforte (EN) το 1979 που κατοικεί στη Nissoria (EN)
RICCO Michele γεννήθηκε στο Σαλέρνο το 1985 με έδρα στο Capaccio Paestum (SA)
BERNARDI Rocco , γεννηθείς στην Agropoli (SA) το 1985, κάτοικος της Capaccio Paestum (SA)
NUNZIATO Stefano γεννήθηκε στο Savigliano (ΣΟ) το 1985 και κατοικεί στο Melissano (LE)
MORELLO Daniele , γεννηθείς στο Gallipoli (LE) το 1986, που κατοικεί στο Alezio (LE)
ESPOSITO Alessia γεννήθηκε στο Gallipoli (LE) το 1989, κάτοικος εκεί
ROCA Andrea , γεννηθείς στη Modena το 1981, που κατοικεί στο Serramazzoni (MO)
CADEGGIANINI Erio , γεννημένος στο Pavullo nel Frignano (MO) το 1960, κάτοικος εκεί
PITTELLI Rocco , γεννηθείς στο Soverato (CZ) το 1987, που κατοικεί στο Soverato (CZ)
MARGIOTTA Massimo , γεννηθείς στο Asti το 1980, που κατοικεί στην Ast

Το νευραλγικό  κέντρο της  κυκλοφορίας αναβολικών, ορμονών και φαρμάκων όπως η εφεδρίνη ήταν η Νισσόρια, μια μικρή πόλη στην επαρχία Enna. [quote]Διαπιστώθηκε ότι η μέση ηλικία των χρηστών αυτών των επικίνδυνων ουσιών κυμαινόταν μεταξύ 20 και 40 ετών, με στόχο βελτίωση της σωματικής τους ικανότητας εν αναμονή των καλοκαιρινών διακοπών.[/quote]

Οι ύποπτοι χρησιμοποίησαν αυτά τα μέσα επικοινωνίας, καθώς και τα μέσα ψηφιακής πληρωμής, επίσης ψευδείς ταυτοτήες, προκειμένου να αποφύγουν πιθανούς ελέγχους, σε στενή επαφή με τα κέντρα διανομής στις επαρχίες Salerno, Lecce και Modena. Η εις βάθος ανάλυση των καναλιών πωλήσεων επέτρεψε επίσης τον εντοπισμό δεσμών με τους ιδιοκτήτες ή τους ιδιοκτήτες  των γυμναστηρίων, τα καταστήματα και τους bodybuilders  και σε ορισμένες περιπτώσεις, τους νέους μη επαγγελματίες αθλητές. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κοινοποιήθηκαν 57 εντάλματα έρευνας.  Οι πωλητές έδιναν επίσης συμβουλές σχετικά με τον τρόπο λήψης των απαγορευμένων φαρμάκων, «προγραμματιστικές» θεραπείες παρόλο που δεν είχαν ακαδημαϊκά προσόντα ή ικανότητες στο θέμα. επισημαίνεται  στην ανακοίνωση.

Διαπιστώθηκε ότι η μέση ηλικία των χρηστών αυτών των επικίνδυνων ουσιών κυμαινόταν μεταξύ 20 και 40 ετών, με στόχο βελτίωση της σωματικής τους ικανότητας εν αναμονή των καλοκαιρινών διακοπών.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα