Αρχική » Κίνδυνος να μείνεις Στείρος από τα αναβολικά στεροειδή

Κίνδυνος να μείνεις Στείρος από τα αναβολικά στεροειδή

by admin

Όπως αναφέρει ο bodybuilder – γιατρός Γιώργος Τουλιάτος έχουμε μια περίπτωση  νέου άντρα ηλικίας 24 ετών που κάνει χρήση Ανδρογόνων Αναβολικών Στεροειδών φαρμάκων ΑΑΣ  σε επανειλημμένους κύκλους (περιόδους χρήσης ) on –off (διακόπτει και ξεκινά ξανά) Ο τελευταίος του κύκλος διήρκησε 3 μήνες (χρήση ΑΑΣ)

Τώρα έχει ολοκληρωθεί μια περίοδος αποχής 8 εβδομάδων από τα φάρμακα  από τον χρήστη ο οποίος θέλει να επαναλάβει εκ νέου μια νέα περίοδο χρήσης  με ΑΑΣ. Όπως σημειώνει ο  Γιώργος Τουλιάτος εξήγησα στον ασθενή πως θα κλείσει εκ νέου την μικρή παραγωγή τεστοστερόνης την οποία έχει στο σώμα του. Ταυτόχρονα θα πρέπει να κοιτάξει το σπερμοδιάγραμμα του διότι ενδέχεται να μείνει στείρος! Εάν συνεχίσει τους επανειλημμένους κύκλους με τα ΑΑΣ. Εάν πάρα ταύτα διακόψει την χρήση των φαρμάκων –  ΑΑΣ δύναται να συνέλθει, αλλά προς το παρών δεν μπορεί να διασαφηνιστεί σε ποιο επίπεδο θα επανέλθει.

Στο ακραίο σενάριο, εάν συνεχίσει την χρήση των Ανδρογόνων Αναβολικών Στεροειδών φαρμάκων θα γίνει υπογοναδικός ! και θα χρειαστεί  ορμονική αποκατάσταση από υπογοναδισμό (TRT) σε μια δεκαετία από τώρα.

Τα φάρμακα που χρησιμοποίησε ο 24χρονος ήταν:

  1. Primobolan
  2. Winstrol
  3. Anavar
  4. Τεστοστερόνη
  5. Dianabol
  6. Deca Durabolin

Εδώ ο πίνακας με τις τιμές

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα