Αρχική » Ιντερπόλ κατάσχεσαν αναβολικά αλλά και φάρμακα για το Σεξ !

Ιντερπόλ κατάσχεσαν αναβολικά αλλά και φάρμακα για το Σεξ !

by admin

Τα σημερινά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από την Ιντερπόλ καταδεικνύουν πως πολλοί άνθρωποι βασίζονται στα αναβολικά στεροειδή για να ωραιοποιήσουν με λιγότερο σωματικό κόπο την μυϊκή τους εικόνα. Επίσης πολλοί άνθρωποι έχουν προβλήματα στυτικής λειτουργιάς με αποτέλεσμα τα παράνομα φάρμακα για το sex να κάνουν θραύση στη μαύρη αγορά


δείτε επίσης link  εδώ > Επιχείρηση Pangea IX .. INTERPOL – FDA- εισέβαλαν στις Drugs αποθήκες!


 PANGEA 2018

Σε μια παγκόσμια επιχείρηση που καλύπτει 116 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, αξιωματούχοι της Διεθνούς Οργάνωσης για την Αστυνομία (INTERPOL) ανακοίνωσαν την κατάσχεση 500 τόνων παράνομων φαρμακευτικών προϊόντων.

Pangea+2

Η επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα 859 συλλήψεις παγκοσμίως και κατάσχεση δυνητικά επικίνδυνων φαρμάκων αξίας 14 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.


 

Σχεδόν 90.000 παράνομα φάρμακα κατασχέθηκαν στην Ιρλανδία στο πλαίσιο της επιχείρησης της Interpol. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα κατά τη διάρκεια μιας διεθνούς εβδομάδας δράσης που στοχεύει στην ηλεκτρονική πώληση ψευδεπίγραφων και παράνομων φαρμάκων.
Η κατανομή των περίπου 90.000 δοσολογικών μονάδων φαρμάκων που κατασχεθήκαν στην Ιρλανδία περιλαμβάνει 29.518 μονάδες αναβολικών στεροειδών, 25.241 μονάδες ηρεμιστικών, 5.477 μονάδες αναλγητικών και 5.700 μονάδες για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας.

0010e08e-800

Η Ρυθμιστική Αρχή για τα Προϊόντα Υγείας (HPRA), η Τελωνειακή Υπηρεσία Εσόδων έχουν επίσης στοχεύσει, σε συνεχή βάση, κατά τη διάρκεια του 2018 στις παράνομες ηλεκτρονικές προμήθειες που εισέρχονται εντός και εντός της Ιρλανδίας. Αυτό περιλαμβάνει  και τα social media που οδήγησε στην κράτηση περίπου 400.000 μονάδων δοσολογίας παράνομα παραδιδόμενων διαδικτυακών φαρμάκων αξίας € 1,39 εκατομμυρίων!   Μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.[quote]Είμαστε πολύ ανήσυχοι για το γεγονός ότι οι καταναλωτές αγοράζουν στεροειδή από παράνομους προμηθευτές[/quote]

000abdd5-614

Η  Lorraine Nolan, επικεφαλής της HPRA, τόνισε τους κινδύνους για την υγεία από την αγορά φαρμάκων από παράνομες πηγές. Τα παραποιημένα φάρμακα και τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα μπορούν να φαίνονται νόμιμα, αλλά να τονίσουμε ότι δεν υπάρχουν απλές εγγυήσεις για το τι περιέχεται στα προϊόντα αυτά. Οι πολίτες θέτουν την υγεία τους σε σημαντικό κίνδυνο αγοράζοντας φάρμακα από μη επαληθευμένες και μη ρυθμισμένες πηγές”

312899_60_news_hub_multi_750x0

Iδιαίτερη ανησυχία για την HPRA είναι το συνεχιζόμενο παράνομο εμπόριο αναβολικών στεροειδών. «Είμαστε πολύ ανήσυχοι για το γεγονός ότι οι καταναλωτές αγοράζουν στεροειδή από παράνομους προμηθευτές χωρίς να γνωρίζουν τις δυνητικά σοβαρές συνέπειες για την υγεία και την ευημερία τους».

INTERPOL

Σε μια παγκόσμια επιχείρηση που καλύπτει 116 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, αξιωματούχοι της Διεθνούς Οργάνωσης για την Αστυνομία (INTERPOL) ανακοίνωσαν την κατάσχεση 500 τόνων παράνομων φαρμακευτικών προϊόντων. Η κίνηση ήταν μέρος της Επιχείρησης Pangea XI και στόχευσε την παράνομη πώληση σε απευθείας σύνδεση φαρμάκων και ιατρικών προϊόντων αξίας περίπου 14 εκατομμυρίων δολαρίων.
859 άτομα συνελήφθησαν σε ολόκληρο τον κόσμο ως αποτέλεσμα της επιχείρησης. Ο Γενικός Γραμματέας της INTERPOL Jürgen Stock είπε σε μια δήλωση ότι ο αριθμός των κατασχεθέντων φαρμάκων ήταν μικρότερος από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια, αν και κατασχέθηκαν περισσότερα πακέτα. Είπε ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι εμπλεκόμενοι αλλάζουν τους τρόπους με τους οποίους μεταφέρουν παράνομα φάρμακα.

image (1)

Οι εγκληματίες μεταφέρουν τώρα πακέτα που περιέχουν μικρότερο αριθμό χαπιών και δισκίων για να αποφύγουν τους αυστηρότερους ελέγχους που έχουν γίνει ρουτίνα σε πολλές χώρες ως αποτέλεσμα των λειτουργιών του Pangea. Ωστόσο, τα αποτελέσματα του τρέχοντος έτους δείχνουν και πάλι τις επιτυχίες που επιτεύχθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο στη διακοπή των δυνητικά θανατηφόρων προϊόντων από την άφιξη σε ανυποψίαστους πελάτες “, δήλωσε ο Stock.[quote]Η INTERPOL δήλωσε ότι επικεντρώθηκε στις υπηρεσίες παράδοσης που χρησιμοποιούνται και χειραγωγούνται από εγκληματικά δίκτυα[/quote]

Pangea+1

Οι ρυθμιστικές αρχές των αστυνομικών, τελωνειακών και υγειονομικών υπηρεσιών από 116 χώρες στόχευαν στην παράνομη διαδικτυακή πώληση φαρμάκων και ιατρικών προϊόντων κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Pangea XI της INTERPOL.

Ως παράδειγμα ορισμένων από τις νέες τακτικές, οι πράκτορες στην Πολωνία δήλωσαν ότι ανακάλυψαν πλαστά αντισυλληπτικά χάπια μέσα σε συσκευασίες DVD. Εν τω μεταξύ παράνομα χάπια βρέθηκαν μέσα σε ένα κοίλο βιβλίο από ιρλανδούς πράκτορες. Η INTERPOL δήλωσε ότι επικεντρώθηκε στις υπηρεσίες παράδοσης που χρησιμοποιούνται και χειραγωγούνται από εγκληματικά δίκτυα. Ήταν σε θέση να κλείσουν 3.671 συνδέσμους στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των σελίδων των κοινωνικών μέσων, των ιστότοπων και των online αγορών.

Pangea+8

Κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους, αναζητήθηκαν περίπου ένα εκατομμύριο πακέτα μεταξύ 9 Οκτωβρίου και 16 Οκτωβρίου. Μεταξύ των φαρμάκων ήταν «αντιφλεγμονώδη φάρμακα, παυσίπονα, χάπια στυτικής δυσλειτουργίας, υπνωτικοί και καταπραϋντικοί παράγοντες, αναβολικά στεροειδή, χάπια αδυνατίσματος και φάρμακα για τη θεραπεία του HIV και τον διαβήτη. ” Οι αρχές  κατάσχεσαν επίσης περισσότερες από 110.000 ιατρικές συσκευές.

Αυτή ήταν η δεύτερη μεγάλη επιχείρηση  για την INTERPOL αυτό το μήνα. Στις 17 Οκτωβρίου, ο οργανισμός ανακοίνωσε την κατάσχεση 55 τόνων ναρκωτικών σε μια παγκόσμια κίνηση που ονομάζεται Operation Lionfish .

dope-726x400

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα