Αρχική » Θα αντέξουν; τα γυμναστήρια με μειωμένες τιμές!

Θα αντέξουν; τα γυμναστήρια με μειωμένες τιμές!

by admin

Η περίοδος των εορτών δεν αφορά τα γυμναστήρια, με την είσοδο της νέας χρονιάς είναι κοινή διαπίστωση πως θα ξεκινήσει ένας νέος γύρος προσφορών ως μια απέλπιδα προσπάθεια για την συντήρηση – επιβίωση  πολλών επιχειρήσεων που υπολογίζουν στην επιστροφή του κοινού που “χαλάρωσε” μετά τις γιορτές.

Δυστυχώς το όποιο Business Plan ο χρηματοοικονομικός σχεδιασμός έχει αντικατασταθεί με ένα σύγχρονο εκπτωτικό Ντεμαράζ  που προσφέρεται στους καταναλωτές ως το ανάχωμα που θα σώσει την επιχείρηση από το λουκέτο, και θα επιφέρει το κλείσιμο άλλων επιχειρήσεων που αντιμετωπίζονται ως ανταγωνιστές .[quote]πολλοί ιδιοκτήτες που διατηρούσαν μια αποδεκτή τιμολογιακή πολιτική, παρασύρθηκαν και αυτοί σε ένα ράλι μείωσης τιμών[/quote]

Το 2015 ο  γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων κ. Δώρος Κλεοβούλου δήλωνε  σε άρθρο στο BHMA: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων και η συντριπτική πλειονότητα των μελών του έχουν ταχθεί κατά του φαινομένου της εξωφρενικής μείωσης των τιμών χρέωσης των παρεχόμενων από τα γυμναστήρια υπηρεσιών σωματικής άσκησης. Την τελευταία δεκαετία, και πριν αρχίσει η οικονομική κρίση, κάποιες αλυσίδες γυμναστηρίων άρχισαν να μειώνουν τις τιμές τους προκειμένου να προσελκύσουν πελάτες» αναφέρει ο κ. Κλεοβούλου. «Ενας αρρωστημένος ανταγωνισμός έφερε τις τιμές στα ετήσια προγράμματα να κατεβαίνουν κάτω από 100 ευρώ. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι τόσο χαμηλές τιμές χρέωσης των υπηρεσιών του δεν έχει κανένας συναφής με τα γυμναστήρια κλάδος (κέντρα αδυνατίσματος, διαιτολογικά γραφεία, ινστιτούτα αισθητικής κ.λπ.). Αλλωστε, είναι ξεκάθαρο ότι η χαμηλή αυτή τιμολογιακή πολιτική οδηγεί μόνο στην υποβάθμιση του κλάδου και στην απαξίωση της υπηρεσίας. Τέτοιες ενέργειες όχι μόνο δεν ωφελούν τον κλάδο, αντίθετα δημιουργούν τεράστια προβλήματα» 

Από τότε ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει, σήμερα πολλοί ιδιοκτήτες που διατηρούσαν μια αποδεκτή τιμολογιακή πολιτική, παρασύρθηκαν και αυτοί σε ένα ράλι μείωσης τιμών που δημιουργεί ουσιαστικά ερωτήματα για την επιβίωση των επιχειρήσεων τους.

Σε κάποιες περιπτώσεις τα έσοδα των επιχειρήσεων δεν είναι αποτέλεσμα μιας νόμιμης διαδικασίας εισροής κερδών από εγγραφές, αλλά περισσότερο μια βιτρίνα πώλησης φαρμακευτικών προϊόντων ή και ακόμη μια νομιμοφανή δραστηριότητα που επικαλύπτει άλλες διαφορετικές δουλειές των ιδιοκτητών.

Όμως στην πλειοψηφία τους οι νόμιμες επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών – γυμναστικής αντιμετωπίζουν ένα σκληρό φορολογικό πλαίσιο, σε μια περίοδο οικονομικής ύφεσης, αλλά και αθέμιτου ανταγωνισμού που κατάφερε να δημιουργήσει ασθενούσες επιχειρήσεις που κάνουν τα πάντα για να επιβιώσουν.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα