Αρχική » Εργασιακός Μεσαίωνας στους Γυμναστές γιατί Βολεύει

Εργασιακός Μεσαίωνας στους Γυμναστές γιατί Βολεύει

by admin

Ελλάδα: Ο Τσαρούχης είχε πει: “Στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις” σε αυτή τη φράση εμπεριέχεται η σύγχρονη πραγματικότητα που αφορά και την βιομηχανία του fitness.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο σύγχρονος ορισμός του personal trainer έχει αναπτυχθει κυρίως σε ένα απαίδευτο κοινό που έχει κάνει την κοινωνική του μεταστροφή, από το παραδοσιακό μοντέλο στο δυτικοευρωπαϊκό exercise style, με έντονες επιρροές αμερικανοτρόπης κουλτούρας.

Η Μπίζνα είναι στο πορτοφόλι του καταναλωτή και στην ένδεια του γυμναστή

Η εκμετάλλευση βρήκε εδώ την ευκαιρία της, δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τη σύγχρονη σχέση εργασίας που διακρίνεται σε πολλούς  τομείς απασχόλησης στην Ελλάδα, όπου το προσωπικό και εδώ, συμπληρώνει την γυμναστική ψευδαίσθηση.
Μεροκάματα χαμηλά, σε επίπεδο “πάρε το χαρτζιλίκι σου!” καθυστερήσεις πληρωμών στην νοοτροπία “περίμενε δεν βλέπεις ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά”
Στον αντίποδα η έξαρση των παραγόμενων personal trainers έρχεται σε πρωτόγνωρη και μοναδική σύγκρουση με τους πτυχιούχους γυμναστές των πανεπιστημίων.
Η μόνη σταθερή συνισταμένη, είναι το πορτοφόλι του καταναλωτή- πελάτη.[quote]Σήμερα οι πελάτες στην πλειονότητα τους είναι απαίδευτοι το πιο πιθανό είναι να επηρεαστούν από κάποιον που θα αντικαταστήσει τον ψυχολόγο σε μια διαπροσωπική σχέση εξάσκησης[/quote]

Ποιοι είναι καλύτεροι οι πτυχιούχοι ή οι personal

Η γυναίκα του καίσαρα δεν πρέπει να είναι μόνο  τίμια αλλά και να φαίνεται! Σε αυτή την φράση εμπεριέχεται όλη η μαρκετίστικη διαχείριση που κάνει ο καθένας για τον εαυτό του. Οι τίτλοι σπουδών  είναι ένα όπλο, αλλά οι δημόσιες σχέσεις ένα πιο δυνατό όπλο. Η βιομηχανία επιδιώκει την προώθηση της εικόνας για να πουλήσει, αυτή την ευκαιρία έχουν αρπάξει πολλά χέρια, που σκέφτηκαν ότι το καλύτερο πλασάρισμα είναι η προβολή σε συνδυασμό με τις ενδιαφέρουσες υποσχέσεις στους πελάτες για ένα καλύτερο σώμα.

Σήμερα οι πελάτες, στην πλειονότητα τους είναι απαίδευτοι, το πιο πιθανό είναι να επηρεαστούν από κάποιον που θα αντικαταστήσει τον ψυχολόγο σε μια διαπροσωπική σχέση εξάσκησης και θα διατηρεί ταυτόχρονα ένα δυναμικό προφίλ γυμναστή ή γυμνάστριας. Το πτυχίο του πανεπιστημίου είναι ένα βασικό εχέγγυο, όμως και αυτό “μπάζει νερά” διότι τα σκονάκια κάτω από το θρανίο ή σταμπαρισμένα στο σώμα, έδωσαν πτυχία, όπως και στην φιλολογική. Στην αντίθετη πλευρά αγορασμένα πτυχία personal trainers έχουν κατακλύσει την αγορά σε σημείο που τείνουν να γίνουν περισσότερα από τις λαδόκολλες του ψαρά.
Και στις δυο περιπτώσεις καίγονται οι άξιοι πτυχιούχοι του πανεπιστημίου ή οι ικανοί προπονητές των ιδιωτικών σχολών.

Το Marketing της προόδου

Η ευκαιρία στην  τηλεόραση ή επίσκεψη σε μια μοδάτη καφετέρια, ένα club ή ακόμη και η συνάθροιση με γονείς παιδιών μπορεί να ανοίξει πόρτες για έναν γυμναστή. Στον αντίποδα μια σειρά από τατουάζ και η συμμετοχή σε διαγωνισμούς σώματος προσδίδουν ένα πιο δυναμικό προφίλ.[quote]Οι εργαζόμενοι στη πλειονότητα τους είναι ανασφάλιστοι, η με λιγότερα ένσημα, ταυτόχρονα κάνουν πολλές δουλειές μέσα στο γυμναστήριο. Ένα σημαντικό ποσοστό έχει σχέση μαύρης εργασίας [/quote]

Η πλειονότητα των πελατών στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα θα κάνει ότι τους πεις χωρίς να έχουν παραστάσεις. Οι περιπτώσεις είναι πολλές, είτε είναι ένα ομαδικό  τμήμα όπου θα χοροπηδούν όλοι ή θα έλκουν ιμάντες,  πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα γυμναστούν, είτε ορμώμενοι από την οιοδήποτε φιλοδοξία βελτίωσης επιλέξουν μια πιο διαπροσωπική σχέση. Ποιος δεν έχει δει την επόπτευση μιας άσκησης με μια συνομιλία κατανόησης, που πολλές φορές γίνεται προσωπική εξομολόγηση για άσχετα ζητήματα. Εκεί δεν πρέπει να ζοριστεί ο πελάτης, διότι θα φύγει, είναι μια προσωπική στιγμή.

Βγαίνει το μεροκάματο

Οι εργαζόμενοι στη πλειονότητα τους είναι ανασφάλιστοι, ή με λιγότερα ένσημα, ταυτόχρονα κάνουν πολλές δουλειές μέσα στο γυμναστήριο. Ένα σημαντικό ποσοστό έχει σχέση μαύρης εργασίας μια αδήλωτη σχέση που ανά πάσα στιγμή σου δίνει και μια “ποιοτική” κλωτσιά από την δουλειά. Τα τελευταία χρόνια μια ελκυστική δραστηριότητα είναι αυτή του “εγώ ξέρω”  η ιστορία απλή, νέος ή νέα που έχει εμπλακεί με την φαρμακολογία και σε ορισμένες περιπτώσεις με διαγωνισμούς σώματος  προσφέρει σε επόμενο στάδιο τις γυμναστικές υπηρεσίες, σε ομαδικά τμήματα TRX, power pump κ.α ή εποπτεύει ως  προσωπικός προπονητής ή προπονήτρια τους πελάτες, είναι μια ανταποδοτική αλλά σύντομη σχέση που αποδίδει ένα μέτριο ως καλό μεροκάματο.

756301330ec24be4fbb793dc9a4e402a

Η εικόνα δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, διότι εδώ είναι αυτοσκοπός επιτυχίας. Κανείς δεν θέλει τον κοιλαρά γυμναστή ή τον κοκαλιάρη. Σε κάποιες περιπτώσεις αυτό δεν ισχύει, διότι η γνώση είναι στο μυαλό, άσχετα ακόμη και εάν ο “γιατρός καπνίζει μπροστά στον ασθενή”. Η εικόνα όμως  είναι πάντα πιο δυναμική και για αυτό τα χημικά πρότυπα έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, δίνοντας και συμβουλές ως στερεότυπα στο γενικό κοινό, ρισκάροντας με την υγεία του. Η νοοτροπία είναι:  “αφού το έκανα σε μένα θα πιάσει και σε σένα!”

Γυμναστική αστυνομία

Θα ήταν μια λύση,  αλλά είναι ένα φανταστικό σενάριο, διότι έχεις να κάνεις με την επιδιωκόμενη κουλτούρα του φαίνεσθαι, ως νέο ρεύμα κοινωνικής αναγκαιότητας και style. Το δυσάρεστο στην όλη ιστορία είναι ότι το ασκησιακό σακάτεμα του πελάτη δεν δηλώνεται ως αποζημίωση, όπως και η αναξιοπρεπή σχέση μισθοδοσίας  γυμναστή με τον εργοδότη. Μια λύση θα ήταν και οι ψυχολόγοι να εισέλθουν στο game της εξάσκησης διδάσκοντας yoga ή bodybuilding.
Η βιομηχανία θα έβρισκε και για αυτούς χώρο και συναφή ειδικότητα.

 

 

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα