Αρχική » Γιώργος Τουλιάτος έχει διαφορετική άποψη για την εμπορία συμπληρωμάτων από τα γυμναστήρια!

Γιώργος Τουλιάτος έχει διαφορετική άποψη για την εμπορία συμπληρωμάτων από τα γυμναστήρια!

by admin

O γιατρός bodybuilder έχει άποψη, σε ένα ζήτημα που αν και δεν κυριαρχεί ως headline στα ελληνικά Media, σίγουρα έχει αναστατώσει Φαρμακοποιούς, Γυμναστές, Διατροφολόγους και τώρα τους Γιατρούς! που αντιδρούν στην διακίνηση σκευασμάτων διατροφής.
Αναφερόμαστε στο πρόσφατο αθλητικό νομοσχέδιο , όπου εκτός των άλλων επιτρέπει την πώληση συμπληρωμάτων διατροφής από τα γυμναστήρια. Ο bodybuilder γιατρός  Γιώργος Τουλιάτος είναι ξεκάθαρος , απαντώντας εδώ στο δημοσίευμα: Ο Ξανθός δεν θέλει τα αναβολικά στα ιδιωτικά γυμναστήρια τι γίνεται εδώ; Όπου ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός καλεί το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού να απαλείψει την παράγραφο 3 του άρθρου 74 του νομοσχεδίου για τον αθλητισμό μετά  και από την αντίδραση  του  Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Ο Τουλιάτος δίνει έμφαση στο γεγονός ότι τα συμπληρώματα οφείλουν να πληρώνουν δασμό έλεγχου στον ΕΟΦ με κόστος υπέρογκο.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ
του Γιώργου Τουλιάτου

Τρικυμία εν κρανίω…

Τι σχέση έχουν τα συμπληρώματα με τα φάρμακα; Τα συμπληρώματα δεν έχουν την ανάγκη να πουληθούν από φαρμακεία, εξάλλου στις ΗΠΑ αυτό γίνεται και στα super market, γυμναστήρια.  Εάν αυτό γίνεται κι από τα φαρμακεία στη χώρα μας,είναι προφανές γιατί. Διότι απλά ο ΕΟΦ θέλει να παίρνει τη μίζα του από κάθε κωδικό (700€).  Τα συμπληρώματα από τη δεκαετία του 90 πωλούνταν στα γυμναστήρια.  Μετά ο ΕΟΦ μυρίστηκε το χρήμα και τα έφερε στα φαρμακεία.  Αμφιβάλλω εάν ο κάθε φαρμακοποιός γνωρίζει περί συμπληρωμάτων. Που μέχρι τώρα τα δαιμονοποιούσαν

Όσο για τη συσχέτιση ΑΑΣ και συμπληρωμάτων, ουδέν σχόλιον.

Όσοι το λένε ας πάνε πάλι στο σχολείο να διαβάσουν οργανική χημεία.  Φάρμακο είναι ασπιρίνη κι όχι η πρωτεΐνη. Στεροειδες είναι η τεστοστερόνη κι όχι η κρεατινη (τριπεπτιδιο).

Αυτές οι μπαρούφες μόνο στη χώρα μας λέγονται από ημιμαθείς!

[quote]Όμως έχουμε και μια νέα εξέλιξη τώρα!  και  ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ενάντια στο αθλητικό νομοσχέδιο![/quote]


Γιατροί, φαρμακοποιοί, διαιτολόγοι και φυσιοθεραπευτές συστρατεύονται ενάντια στο αθλητικό νομοσχέδιο που δίνει στα γυμναστήρια μια σειρά από δυνατότητες οι οποίες σχετίζονται με τη διατροφή και την Υγεία.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) ζητά την απόσυρση του σχεδίου νόμου, το οποίο, όπως αναφέρουν τα μέλη του Συλλόγου,  «ανοίγει την πόρτα στην ανεξέλεγκτη διακίνηση σκευασμάτων διατροφής χωρίς προηγούμενο ιατρικό έλεγχο ή την αναγκαία ιατρική παρακολούθηση». [quote]Οι αντιδράσεις αφορούν το άρθρο 74 του νομοσχεδίου, το οποίο δίνει  τη δυνατότητα στα γυμναστήρια να πωλούν βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής, αλλά και να παρέχουν υπηρεσίες διαιτολογίας, φυσιοθεραπείας και άλλες.[/quote]

Ο ΙΣΑ τονίζει για μία ακόμη φορά ότι κανένα φάρμακο δεν πρέπει να λαμβάνεται ανεξέλεγκτα, αλλά και ότι η πώληση και διάθεση όλων των σκευασμάτων υγείας πρέπει να γίνεται μόνο με τη σύμφωνη γνώμη ιατρού.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, «κάθε ιατρική πράξη και παροχή πάσης φύσεως υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας πρέπει να γίνεται αποκλειστικά εντός πιστοποιημένων και αδειοδοτημένων χώρων».

Οι αντιδράσεις αφορούν το άρθρο 74 του νομοσχεδίου, το οποίο δίνει  τη δυνατότητα στα γυμναστήρια να πωλούν βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής, αλλά και να παρέχουν υπηρεσίες διαιτολογίας, φυσιοθεραπείας και άλλες.

Πρώτοι ξεσηκώθηκαν οι φαρμακοποιοί με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο να επισημαίνει ότι τα διατροφικά συμπληρώματα δεν μπορούν να πωλούνται ανεξέλεγκτα και από μη ειδικούς.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζητούν ακόμη οι φυσιοθεραπευτές και οι διαιτολόγοι – διατροφολόγοι, υποστηρίζοντας ότι το επίμαχο άρθρο εκχωρεί αρμορδιότητες Πρωτοβάθμιας Υγείας σε γυμναστήρια και ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων.

Ο υπουργός Υγείας έχει δεσμευθεί πως θα επανεξεταστεί το θέμα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την πώληση σκευασμάτων.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα