Αρχική » Από τον «Μπιλ» στον «Κάβουρα»: Η λίστα θανάτου στον πόλεμο της αθηναϊκής νύχτας

Από τον «Μπιλ» στον «Κάβουρα»: Η λίστα θανάτου στον πόλεμο της αθηναϊκής νύχτας

by admin

Ένας κύκλος αίματος με 11 δολοφονίες και μια αποτυχημένη απόπειρα, που άλλαξε τον χάρτη της αθηναϊκής νύχτας. Η δολοφονία του 54χρονου Π.Σ. γνωστού ως «Παναγή», το βράδυ της Τρίτης έξω από το σπίτι που διέμενε στα Μανιάτικα του Πειραιά, ήρθε να προστεθεί σε ένα κύκλο αίματος που άνοιξε τον Μάιο 2017. Ένας κύκλος με 11 δολοφονίες και μια αποτυχημένη απόπειρα, που ξυπνά μνήμες από την περίοδο 2005-2009 και τον μεγάλο πόλεμο «νονών» που είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει ο χάρτης της αθηναϊκής νύχτας.

Αρχές Μαΐου του 2017 και ο 48χρονος Βασίλης Γρίβας ή «Μπιλ», γνωστός στην αθηναϊκή νύχτα με το παρατσούκλι «αγαλματάκι» λόγω της άψογης σωματοδομής του από την ενασχόληση του με το μπόντι μπίλντινγκ, πέφτει νεκρός με 9 σφαίρες μπροστά στα μάτια του 10χρονου γιου του, έξω από δημοτικό σχολείο στα Γλυκά Νερά. Με το συγκεκριμένο «συμβόλαιο θανάτου», στο οποίο καταπατήθηκε ο άγραφος νόμος της νύχτας που λέει ότι δεν δολοφονούμε μπροστά σε ανήλικους, ξεκινά ο αμείλικτος πόλεμος των «νονών» και «μπράβων», στο τέλος του οποίου θα αναδειχθούν τα νέα «κεφάλια» του υποκόσμου. Με 29 σφαίρες γράφεται στις 17 Ιανουαρίου 2018 ο επίλογος της ζωής του Βασίλη Στεφανάκου, έξω από τα γραφεία της εταιρείας του στη λεωφόρο Αθηνών, στο Χαϊδάρι.

Το «συμβόλαιο θανάτου» για τον capo di capi της αθηναϊκής νύχτας χαρακτηρίστηκε ως το πιο ακριβό στην Ελλάδα, με αστυνομικούς αλλά και γνώστες των πραγμάτων να εκτιμούν ότι χρειάστηκαν ίσως και 500.000 ευρώ για να βγει από τη μέση το αδιαμφισβήτητο «κεφάλι» ή αλλιώς ο αρχηγός της επονομαζόμενης Greek Mafia. Το αίμα φέρνει αίμα λένε οι άνθρωποι του υποκόσμου και ήταν βέβαιο πως η δολοφονία του 58χρονου Στεφανάκου θα προκαλούσε αλυσιδωτές αντιδράσεις. Τόσο από άτομα που θα ήθελαν να εκδικηθούν για τον θάνατο του, όσο και από άτομα που θα επιχειρούσαν να κερδίσουν μερίδιο στην αθηναϊκή νύχτα. Κάπως έτσι, στις 19 Απριλίου 2018, πέφτει νεκρός ο 45χρονος Γιώργος Λίτσας ή «μπούμπης» ή «μπου» με 8 σφαίρες από Kalashnikov λίγο πριν μπει στο σπίτι του στους Αγίους Αναργύρους. Την είχε γλιτώσει τον Φεβρουάριο του 2016 όταν και πάλι άνοιξαν πυρ εναντίον του με το βαρύ πολεμικό τυφέκιο, όμως τη δεύτερη φορά που δέχθηκε δολοφονική επίθεση δεν στάθηκε και τόσο τυχερός.

Η δολοφονία του χαρακτηρίστηκε «μήνυμα» προς τον «νονό» Μανώλη Καραγιάννη ή «σαμπρέλα» ή «φαλάκρα» ή «νταίζη». Σχεδόν δύο μήνες αργότερα, στις 27 Ιουνίου 2018, θα πέσει και ο ίδιος νεκρός μετά από έναν καταιγισμό πυρών από Kalashnikov και πιστόλι, σε ηλικία 45 ετών. Η Αστυνομία θα συλλέξει 60 κάλυκες από το σημείο της δολοφονίας, λίγα μέτρα από το σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο.

Η δολοφονία του ΕΚΑΜίτη

Πριν τον Μανώλη Καραγιάννη, πάντως, είχε προηγηθεί μία άλλη -ανεξιχνίαστη και με πολλά ερωτηματικά μέχρι σήμερα- δολοφονία, αυτή του απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., Σπύρου Παπαχρήστου. Ξημερώματα Πρωτομαγιάς του 2018 ο 57χρονος πέφτει νεκρός από σφαίρες αγνώστων, την ώρα που έφευγε από το στέκι του, την ταβέρνα «Κρητικός» στην Παλλήνη. Με βιογραφικό ιδιαίτερα πλούσιο σε διακρίσεις ως αξιωματικός και μάλιστα των ΕΚΑΜ και της Δίωξης Ναρκωτικών, είχε επιλέξει να αποστρατευτεί και να ασχοληθεί με τις ιδιωτικές φυλάξεις για λογαριασμό κορυφαίων επιχειρηματικών σε Αθήνα και Μύκονο. Αν και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «νονός» η δολοφονία του αποδίδεται σε κυκλώματα της νύχτας που… δεν τον ήθελαν στα πόδια τους.

Στις 19 Σεπτεμβρίου παραβιάζεται ένας ακόμη άγραφος νόμος της νύχτας που λέει ότι δεν σκοτώνουμε γυναίκες, με την Κατερίνα Αναγνωστάκη ή «bella mafia» όπως όταν ο λογαριασμός της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, να βρίσκεται νεκρή μέσα στο Ι.Χ. αυτοκίνητο της στο γκαράζ του σπιτιού της. «Την σκότωσαν σαν άντρα», σχολιάζουν στο “Reader” άτομα με γνώση των όσων συμβαίνων στον χώρο της αθηναϊκής νύχτας, αναφερόμενα στο γεγονός ότι το «συμβόλαιο θανάτου» ολοκληρώθηκε με 16 σφαίρες από το βαρύ πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov. Ήταν μόλις 33 ετών. Λίγο αργότερα, στις 30 Οκτωβρίου 2018, μία εμπλοκή στο όπλο του εκτελεστή ήταν αρκετή για να γλιτώσει -παρότι τραυματίστηκε- τη ζωή του ο 37χρονος Β.Ζ., ένα από τα πιο ισχυρά άτομα της αθηναϊκής νύχτας πλέον. Η δολοφονική επίθεση πραγματοποιήθηκε στην Ακτή Κονδύλη στον Πειραιά, αλλά ο 37χρονος άνδρας στάθηκε κάτι περισσότερο από τυχερός.

Κατά το διάστημα αυτό -από τον Μάιο του 2017 μέχρι σήμερα- δολοφονήθηκαν τουλάχιστον άλλα τρία «μικρότερα» ονόματα της αθηναϊκής νύχτας, που εκτελούσαν κυρίως χρέη «ταμία» για λογαριασμό «νονών». Ο λόγος για τον 51χρονο που έπεσε νεκρός από σφαίρες αγνώστων το βράδυ της 10ης Σεπτεμβρίου 2018 στην Αγία Παρασκευή, έναν 61χρονο που δολοφονήθηκε στο Περιστέρι, στις 27 Φεβρουαρίου 2018 στο Περιστέρι κι έναν 39 Αλβανό συνιδιοκτήτη μπαρ στην περιοχή της Γλυφάδας, που έπεσε νεκρός στα ξημερώματα της 8ης Οκτωβρίου 2017.

Ο «Αυστραλός» κι ο «Comanchero»

Στον κύκλο του αίματος -που δεν λέει να κλείσει- ήρθαν να προστεθούν η δολοφονία του Γιάννη Μακρή ή «Αυστραλού» έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας, στις 31 Οκτωβρίου 2018. Είναι το μόνο «συμβόλαιο θανάτου» από τα 11 για τα οποία έγινε σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ., με την Αστυνομία να περνά χειροπέδες σε έναν Βούλγαρο εκτελεστή που επέστρεψε στη χώρα μας πιθανότατα για να πατήσει ξανά τη σκανδάλη. Από θαύμα γλίτωσε το πρωί της 1ης Μαρτίου 2019 ο 56χρονος Λιβανέζος -με διαβατήριο Αυστραλίας- που είδε το πολυτελές όχημα του να ανατινάζεται την ώρα που έβαλε το κλειδί στη μίζα. Ο λόγος για τον πρώην αρχηγό της συμμορίας μοτοσικλετιστών «Comanchero’s» με δράση στην Αυστραλία κι άλλες χώρες του εξωτερικού.

Η ιστορία έχει διδάξει ότι σχεδόν κάθε δέκα χρόνια γίνεται ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα μεταξύ των «νονών» και νέες φαμίλιες αναδεικνύονται στην «ηγεσία» του υποκόσμου. Κάτι τέτοιο φαίνεται πως συμβαίνει τα δύο τελευταία χρόνια στην Αττική. Με μία πίτα που λόγω της οικονομικής κρίσης έχει μικρύνει υπερβολικά, ο πόλεμος μεταξύ των σημερινών «νονών» και των επίδοξων διαδόχων τους είναι ήδη λυσσαλέος. Σύντομα θα φανεί ποια είναι τα νέα πρόσωπα που θα πάρουν στα σκήπτρα, στην αθηναϊκή νύχτα με τους καλά γνωρίζοντες να σημειώνουν ότι δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με τα «συμβόλαια θανάτου».

πηγή  www.reader.gr

δείτε επίσης εδώ 

Ο Γιατράκης ο Γρίβας και ο «Παναής»

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα