Αρχική » Crossfit και life style – Μια ανατρεπτική άποψη!

Crossfit και life style – Μια ανατρεπτική άποψη!

by admin

Το crossfit δημιουργήθηκε στις Η.Π.Α. απ τον coach Glassman, Έναν πρώην αθλητή της ενόργανης. Ένας απ τους λόγους που έγινε τόσο αγαπητό και δημοφιλή είναι το αντικομφορμιστικό του στυλ. Ένα απ τα μότο του ήταν “no mirrors, no showers, just result!” Όπως επίσης “we do not use machines, just create it” δηλαδή το crossfit έχει σαν στόχο τα όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας κάθε γνωστό λειτουργικό τρόπο ενδυνάμωσης. [quote]Δεν είναι απαραίτητο κάποιος να έχει ούτε Tattoo μανίκι, ούτε μούσι, ούτε, τρέντυ κούρεμα( καλά κάνει βέβαια αν τα έχει) για να κάνει crossfit.[/quote]Δεν έχει στόχο ούτε την ανούσια προβολή, ούτε την δημιουργία μιας κλειστής, ελιτίστικης κοινότητας, το ΑΝΤΙΘΕΤΟ! Όταν λέμε ότι το crossfit απευθύνεται σε όλο τον κόσμο το εννοούμε! Δεν είναι απαραίτητο κάποιος να έχει ούτε Tattoo μανίκι, ούτε μούσι, ούτε, τρέντυ κούρεμα( καλά κάνει βέβαια αν τα έχει) για να κάνει crossfit.  Η μεγάλη κοινότητα του crossfit είναι ανοιχτή σε όλους!

Games2013_CrossFitSP_Floater2

[quote]Crossfit η μεγάλη του διάφορα είναι η κοινωνικοποίηση, η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια! [/quote]

Είχα την τύχη να κάνω crossfit στις Η.Π.Α. όπου και το γνώρισα, στην Γαλλία, στην Ιταλία, στην Αθήνα και βέβαια στην Θεσσαλονίκη. Γνώρισα το crossfit πριν από 5 χρόνια και είναι η καθημερινή μου ενασχόληση. Πιστεύω ότι έχω ένα πλήθος εμπειριών για να εκφράσω την άποψη μου. Είναι πολύ ευχάριστο όταν κάποιος κάνει ένα καινούργιο P R( Personal Recor) αλλά δεν είναι ανάγκη να το διαφημίζουμε παντού! σε όλα το social media. Εκτός αν είναι W R( world recor)…Όλων οι παλάμες μπορούν να ματώσουν απ τις έλξεις, δεν χρειάζεται να τις φωτογραφίζουμε και τις ανεβάζουμε στο net. Στην διάρκεια του WOD η ένταση είναι πολύ υψηλή, οι σφυγμοί και η θερμοκρασία ανεβαίνουν τρέλα, είναι λογικό και αποδεκτό πάνω στη έξαψη να βγάλουμε την μπλούζα, αλλά να το κάνουμε προκαταβολικά …ε είναι αξιοσημείωτο !

[quote]Crossfit Δεν απαιτείται καμία επίδειξη, κανένας κώδικας ντυσίματος και εμφάνισης[/quote]

crossfit woman

Το πιο σημαντικό, το crossfit πάνω απ όλα είναι ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ! Στην κοινότητα όλοι είναι ισοι, η κοινότητα είναι ΑΝΟΙΧΤΗ, η κοινότητα είναι αλληλεγγύη! Απ τον πλέον αγωνιστικό ως και τον απόλυτο αρχάριο όλοι είναι ισότιμοι και ευπρόσδεκτοι!

Συνοψίζοντας, το crossfit είναι το ομορφότερο των αθλημάτων, στις τάξεις του χωρούν οι πάντες! Χαρείτε αυτό το υπέροχο άθλημα, δείτε το σώμα σας να μεταμορφώνεται, τον οργανισμό σας να αλλάζει, την καθημερινότητα σας να αλλάζει, τη ζωή σας την ίδια να αλλάζει! Δεν απαιτείται καμία επίδειξη, κανένας κώδικας ντυσίματος και εμφάνισης,. Η μεγάλη του διάφορα είναι η κοινωνικοποίηση , η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια! Όσοι νομίζουν ότι τα crossfit box είναι μπουζούκια η beach bar, απλά δεν γνωρίζουν το άθλημα…

Με αγάπη και σεβασμό σε όλους του crossfiters που ιδρώνουν, λαχανιάζουν, κοπιάζουν, πονάνε, πέφτουν και ξανασηκώνονται και δεν παρεκκλίνουν απ το στόχο τους!

Με αγάπη και σεβασμό σε όλους τους crossfit trainers που παλεύουν να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους, που βγάζουν τα λαρύγγια τους σε κάθε προπόνηση, που δίνουν όλο τους το είναι για να πετύχουν οι αθλούμενοι και αθλητές τους στόχους τους, που χαίρονται με την χαρά των αθλητών τους!

” Με αγάπη και σεβασμό σε όλους τους life style που εύχομαι να μετατραπούν σε crossfiters αθλητές ”

Θανάσης Ζησιόπουλος

  • Πτυχιούχος φυσιοθεραπευτής
  • Kick boxing trainer (World Profi kick bixing Association)
  • CrossFit level 1 trainer
  • Υπεύθυνος Αποκατάστασης ΠΑΕ Αρης 2004-2008 Υπεύθυνος Αποκατάστασης Α.Σ. Αρης 2007-2011
  • Ιδρυτής και υπεύθυνος προπονησης Underground Box “Crossfitaris” γυμναστήριο CrossFit
    Γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης θυρα 2 Τηλ.επικοινωνίας 6946940808

δές επίσης: Crossfit & Συμπληρώματα διατροφής

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα