Αρχική » Είσαι ικανοποιημένη από την γυμνάστρια; Ένας Οδηγός επιβίωσης για τις γυναίκες.

Είσαι ικανοποιημένη από την γυμνάστρια; Ένας Οδηγός επιβίωσης για τις γυναίκες.

by admin

Το  exercise κολάν έχει γίνει ένα με το σώμα, το μπουστάκι ταυτισμένο χρωματικά με το κολάν τονίζει το μαυρισμένο δέρμα από το Σολάριουμ. Η νεαρή γυναίκα διασχίζει με αυτοπεποίθηση το γυμναστήριο. Η Μουσική έντονη, ο χώρος γεμάτος από κόσμο από ότι φαίνεται και τα δύο δεν είναι ικανά στοιχεία για να αποδώσουν την ένταση.

Η ένταση  της στιγμής είναι μόνο σε ένα σημείο στα οπίσθια της γυμνάστριας!

Η γυμνάστρια το γνωρίζει, όλα είναι μια εικόνα ούτος η άλλως o εργοδότης δεν την προσέλαβε για την γυμναστική, δουλεύει κάποια τυποποιημένα  προγράμματα, λίγο Zumba, λίγο Αεροβική, λίγο Pilates, λίγα μηχανήματα. Μα πάνω από όλα δουλεύει την εικόνα της.

Ξαφνικά μια παχουλή νεαρή ξεπετάγεται από το πουθενά..
Μαίρη! Να μπούμε στην αίθουσα να ξεκινήσουμε;
Ναι γλυκιά μου περιμένετε έρχομαι σε λίγο και ξεκινάμε

[quote]Το 2015 νέες γυναίκες με πιο δυναμικό στυλ προτάσσουν ιδεολογία εκγύμνασης με άμεσα αποτελέσματα[/quote]

Promotion –προβολή
Το γυμναστήριο είναι επιχείρηση δεν στηρίζεται σε αρχέτυπα αλλά σε νέα στερεότυπα που επιβάλουν τα Media και η βιομηχανία του Fitness. Η προβολή συμπεριλαμβάνει και το προσωπικό που εργάζεται. Η εποχή της Jane Fonda όπου παρέδιδε workout tips μεσω Videos είναι ξεπερασμένη ως τεχνική Marketing. Το 2015 νέες γυναίκες με πιο δυναμικό στυλ προτάσσουν ιδεολογία εκγύμνασης με άμεσα αποτελέσματα, η εικόνα τους πιο fit με έντονα σεξιστικά στοιχεία προκαλεί και τον αντρικό πληθυσμό στα μεικτά γυμναστήρια.

Πότε είναι το πρόβλημα, Πότε είναι η ουσία

Η ομορφιά είναι χάρισμα, είναι  ένα από κληρονομικά μας χαρίσματα αρκεί να μην καλύπτει την ουσία που είναι η γνώση της δουλειάς. Στις Ηνωμένες Πολιτείες τονίζουν την έννοια Workout Training δηλαδή προπονητική δουλειά όχι πρόγραμμα. Εδώ συνήθως παρατηρούμε τα προγράμματα και δεν κάνουμε δουλειά. Ταυτόχρονα η επίδειξη κυριαρχεί της ουσίας, το ότι κάνω σπαγγάτο δεν σημαίνει ότι είμαι καλή γυμνάστρια το ότι κάνω ασκήσεις ισορροπίας δεν σημαίνει ότι γνωρίζω να διδάξω. Στημένα Phones Selfies, δεν αποδεικνύουν επαγγελματική ωριμότητα.

Οδηγός επιβίωσης για τις πελάτισσες η καλή και η κακή γυμνάστρια

Η κάθε γυναίκα έχει τις ιδιαιτερότητες της είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα το σώμα δεν είναι τίποτα άλλο από μια συμβατή εικόνα σε σχέση με τον τρόπο ζωής μας.  Η απόφαση να γυμναστούμε διακρίνεται από την θέληση να βελτιώσουμε την υγεία και κατόπιν την εικόνα. Εδώ ο ρόλος της γυμνάστριας είναι καταλυτικός.

Η κακή γυμνάστρια

Η Γυμνάστρια της Ιστορίας έχει αποφασίσει δεν την ενδιαφέρει η γυμναστική αλλά το πώς να δείξει ότι είναι εμφανίσιμη, ποθητή και καλύτερη από τις άλλες γυναίκες και συγκριμένα τις πελάτισσες- αθλούμενες του γυμναστηρίου! Τα χαρακτηριστικά:

  • Δεν την ενδιαφέρει το ιστορικό των αθλούμενων γυναικών (μυοσκελετικά χαρακτηριστικά, ορμονικά προβλήματα, Ψυχολογικά προβλήματα, Ιστορικό τραυματισμών) δεν ρωτά, δεν το συζητά με κανέναν.
  • Δεν την ενδιαφέρει εάν και διδάσκει κάποιο τμήμα να εμβαθύνει στις αναγκαιότητες του κάθε ατόμου προχωρημένες –αρχάριες είναι το ίδιο όλες ακολουθούν Mix ρυθμό, όποια ακολούθησε τα κατάφερε ειδάλλως ας πρόσεχε! Τώρα με τις νέες θα ασχολούμαστε άφησε τις να κάνουν ότι να ναι!
  • Δεν την ενδιαφέρει εάν δεν γυμνάζονται οι αθλούμενες, μια καλή περίπτωση είναι να εξαντλούνται με επαναλαμβανόμενα μονοδιάστατα προγράμματα (αυτό κυρίως σε γυναίκες που δεν γνωρίζουν) ώστε να αποδεικνύεται ότι προπονήθηκαν.
  • Δεν  συμπεριφέρεται με συναινετικό πνεύμα ορισμένες φορές προσβάλει τις αθλούμενες θέλοντας να επιβληθεί και να μειώσει την προσωπικότητα τους με λεκτικά σχόλια (κυριαρχικός χαρακτήρας) .
  • Επιδεικνύεται δίνοντας την εικόνα της  Super Fit γυναίκας με στυλ δείτε ..είμαι ωραιότερη από εσάς όλες!
  • Προσπαθεί να συνάψει επιφανειακές δημόσιες σχέσεις μόνο για να ωφεληθεί, δεν την ενδιαφέρει να δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης.

Εδώ θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή, υπάρχει μια νέα τάση  όπου νέες γυναίκες  που έχουν ασχοληθεί με την γυμναστική με βάρη να επιδεικνύουν το σώμα τους ως αποτέλεσμα προσπάθειας από την γυμναστική με αποτέλεσμα να εμπλέκονται σε νέες μεθόδους γυμναστικής διδασκαλίας όπως το cross fit η παρόμοιες μορφές εξάσκησης. Δυστυχώς το σώμα τους δεν είναι αποτέλεσμα εκγύμνασης αλλά αποτέλεσμα φαρμακευτικής αγωγής που το προβάλουν ως προϊόν αποτέλεσμα της νέας μεθόδου γυμναστικής που αποφάσισαν να διδάξουν. Προσοχή λοιπόν και σε αυτές τις περιπτώσεις. Νεόκοπη γυμνάστρια χωρίς εμπειρία στον τομέα που διδάσκει είναι μόνο προβολή.

woman phone

 

Η καλή Γυμνάστρια

Ας Μιλήσουμε ρεαλιστικά εάν Η Γυμνάστρια μας είναι όμορφη είναι κάτι καλό, εάν δεν είναι τόσο όμορφη δεν υπάρχει πρόβλημα, το ζήτημα είναι να είναι γυμνασμένη αποτέλεσμα της προπόνησης που εξασκεί. Η σεξιστική ομορφιά είναι εικονικό ζητούμενο της ανδρικής αναγκαιότητας,  το περιτύλιγμα που η Βιομηχανία του Fitness επέβαλε ολοκληρωτικά την τελευταία δεκαετία.

Δές το άρθρο μου: Η Κρυστάλλινη κούκλα του Fitness

[quote]
Η καλή γυμνάστρια ζητά Ιστορικό που συμπεριλαμβάνει: μυοσκελετικά χαρακτηριστικά, ορμονικά προβλήματα, Ψυχολογικά προβλήματα, Ιστορικό τραυματισμών)
[/quote]

 

  • Η καλή γυμνάστρια δεν επιδεικνύεται, εάν έχει ωραίο σώμα δεν κινείται ως μοντέλο στην πασαρέλα η πορνοστάρ σε αισθησιακή ταινία.
  • Η καλή γυμνάστρια είναι ευγενική και προσφιλής προς τις αθλούμενες.
  • Η καλή γυμνάστρια ζητά Ιστορικό που συμπεριλαμβάνει: μυοσκελετικά χαρακτηριστικά, ορμονικά προβλήματα, Ψυχολογικά προβλήματα, Ιστορικό τραυματισμών)
  • Η καλή γυμνάστρια αντιλαμβάνεται τις ιδιαιτερότητες των νέων μελών στο τμήμα και ακολουθεί την ανάλογη τακτική εκγύμνασης διορθώνοντας και τοποθετώντας τα άτομα σε συγκεκριμένες θέσεις στην αίθουσα.
  • Η Καλή γυμνάστρια μελετά και σχεδιάζει κάθε ημέρα το μάθημα που θα διδάξει στο γυμναστήριο.
  • Η καλή γυμνάστρια δεν εξαντλεί με εντολές, γυμνάζει συγκεκριμένα σημεία αλλάζοντας τα προγράμματα.
  • Η καλή γυμνάστρια εάν διδάσκει εκτός από τα τμήματα και βάρη (αντιστάσεις) προσανατολίζει  τις αθλούμενες στους νέους συνδυασμούς επιβάρυνσης έτσι ώστε να αποφεύγονται οι τραυματισμοί στην αίθουσα.
  • Η καλή γυμνάστρια συμμετέχει και αυτή ενεργά στο μάθημα.

Πότε δεν χάνω τα χρήματα μου;

  1. Εάν εξαντλείσαι δεν σημαίνει πως γυμνάζεσαι! πίστεψε με.. είναι παρόμοιο με το να σφουγγαρίζεις και να πλένεις ρούχα στο χέρι. Το να γυμνάζεσαι είναι κάτι άλλο, αυτό φυσικά συμβαίνει και στους άντρες δεν γυμνάζεσαι όταν σηκώνεις ακατάπαυστα φορτία χωρίς έλεγχο. Η γυναίκα παρ όλα αυτά είναι διαφορετική έχει διαφορετικό ορμονικό σύστημα και Μυοσκελετική δομή.
  2. Πάνω απ΄όλα παρατήρησε την βελτίωση που επιτυγχάνεις στο καρδιοαγγειακό σου σύστημα, αυξήθηκε η αντοχή και η δύναμη σου;
  3. Κράτα ένα Ιστορικό συχνότητας επισκέψεων σου στο γυμναστήριο είναι σημαντικό να το γνωρίζεις για ψυχολογικούς  και πρακτικούς λόγους αποδεικνύει την αποφασιστικότητα σου.
  4. Μην επιδιώκεις σε πρώτη φάση την μείωση βάρους παρατήρησε εάν το σώμα σου με την μέθοδο εκγύμνασης που ακολουθείς ανταποκρίνεται στην καθημερινότητα σου.
  5. Σε δεύτερη φάση  μέτρησε το βάρος σου, μείωση βάρους δεν συνεπάγεται και μείωση σπλαχνικού λίπους.
  6. Παρατήρησε εάν η όρεξη σου αυξήθηκε η μειώθηκε με την γυμναστική, είναι ουσιώδες.
  7. Έλεγξε εάν πονάς στις αρθρώσεις η τους συνδέσμους.
  8. Δες όλα τα παραπάνω που προανέφερα σε σχέση με την κακή και καλή γυμνάστρια και αποφάσισε.

Καλές προπονήσεις
Take care

Δές ακόμη:   Γυναίκα: Lunges/ Προβολές και βρήκα το μπελά μου!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

  • Υπεύθυνος πωλήσεων –Promoter CHAMPION NUTRITION HELLAS από το1995 στο τομέα των Συμπληρωμάτων διατροφής , καθοριστική η συνεργασία μου με την CHAMPION NUTRITION και η γνωριμία με τον MIke Zumpano έναν από τους Ιδρυτές της διατροφής στις ΗΠΑ και αρχικά partner του Dan Duchaine για όσους γνωρίζουν την Dark Side . Εργάστηκα προωθώντας τις εταιρείες MLO, CHAMPION NUTRITION,ULTIMATE NUTRITION,UNIVERSAL NUTRITION, BEST BODY NUTRITION,SWANSON HEALTH PRODUCTS,IRONMAXX.
  • EDITOR www.bodyandstyle.net
  • ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΕΟΣΔ -IFBB
  • ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -POLITICAL SCIENCE

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα