Αρχική » Τρενβολόνη, ΕΙΣΑΙ ΖΩΟ;

Τρενβολόνη, ΕΙΣΑΙ ΖΩΟ;

Φάρμακο που προορίζεται για ζώα χρησιμοποιείται από ανθρώπους. Η τρενβολόνη (γνωστή και ως "τριενολόνη", "τρενμπολόνη" και "τριενμπολόνη") είναι ένα συνθετικό στεροειδές που παρασκευάσθηκε από τους Velluz, Nommne, Bucourt και Mathieu το 1963.

by admin

Ένα άρθρο μου από το παρελθόν

Η φιλοδοξία και η ελλιπής ενημέρωση δημιουργούν απίστευτους συνδυασμούς. Δυστυχώς κάποιοι δοκίμασαν και άλλοι ακόμη δοκιμάζουν το παρακάτω το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τους πάντες ‘προχωρημένους’ και ‘άσχετους’
Η τρενβολόνη πωλείτε στην Μαύρη αγορά και χρησιμοποιείται από ανίδεους χρήστες που δεν γνωρίζουν τις συνέπειες. Χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη της μυικής μάζας και της όρεξης των βοοειδών και η κτηνιατρική της χρήση επιτρέπεται στις ΗΠΑ.

Φάρμακο που προορίζεται για ζώα χρησιμοποιείται από ανθρώπους. Η τρενβολόνη (γνωστή και ως “τριενολόνη”, “τρενμπολόνη” και “τριενμπολόνη”) είναι ένα συνθετικό στεροειδές που παρασκευάσθηκε από τους Velluz, Nommne, Bucourt και Mathieu το 1963. Χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη της μυικής μάζας και της όρεξης των βοοειδών και η κτηνιατρική της χρήση επιτρέπεται στις ΗΠΑ. Η χορήγησή της (συνήθως σε συνδυασμό με οιστραδιόλη) αυξάνει τη διατροφική απόδοση, δηλαδή το ποσοστό της καταναλισκόμενης τροφής που μετατρέπεται σε μυϊκή μάζα και επομένως παρουσιάζει σημαντικό οικονομικό όφελος . Πρέπει να σημειωθεί ότι στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η πάχυνση κτηνοτροφικών ζώων με αναβολικά απαγορεύεται, λόγω πιθανής υπολειμματικότητας των αναβολικών στα σφάγια. ’Έτσι είχε απαγορευθεί και η εισαγωγή κρεάτων “ορμονούχων” κρεάτων στην ΕΕ από τις ΗΠΑ και Καναδά (ήδη από το 1980), γεγονός το οποίο είχε πυροδοτήσει αντιπαραθέσεις και αντίμετρα σε εμπορικό επίπεδο και είχε απασχολήσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Για αύξηση της δραστικής ημιζωής η τρενβολόνη διατίθεται συνήθως ως οξικός (Finaplix, Tremblona), ενανθικός (κ-επτανοϊκός) εστέρας ή εξαϋδροβενζυλοανθρακικός εστέρες (Parabolan, Tri-trenabol). Οι λιπάσες του αίματος διασπούν τους εστέρες απελευθερώνοντας σταδιακά την τρενβολόνη.

 

Η τρενβολόνη δεν έχει εγκριθεί για χρήση σε ανθρώπους, λόγω έλλειψης κλινικών εφαρμογών και πιθανών αρνητικών παρενεργειών. Ωστόσο, διακινείται παράνομα στα γυμναστήρια (bodybuilding) με κύριο σκοπό (όπως και στην περίπτωση των βοοειδών) την ταχεία ανάπτυξη μυϊκής μάζας. Οι δόσεις που χρησιμοποιούνται για τον σκοπό αυτό κυμαίνονται από 200 έως 1400 mg/εβδομάδα. Ακόμη, η τρενβολόνη διατίθεται ως το C-17 μεθυλοπαράγωγο με το όνομα μεθυλοτριενολόνη (methyltrienolone, M3 σου θυμίζει κάτι?). ’Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η προσθήκη μεθυλίου στον άνθρακα 17 αποτρέπει τον μεταβολισμό του στεροειδούς στο ήπαρ, έτσι ώστε να μπορεί να ληφθεί δια της στοματικής οδού, αυξάνοντας όμως και την ηπατοτοξικότητά του.[quote]διακινείται παράνομα στα γυμναστήρια (bodybuilding) με κύριο σκοπό (όπως και στην περίπτωση των βοοειδών) την ταχεία ανάπτυξη μυϊκής μάζας[/quote]

Η παράνομη διακίνηση της τρενβολόνης, όπως και πλήθους άλλων αναβολικών στεροειδών πραγματοποιείται συνήθως μέσω διαδικτύου, όπου αφθονούν οι ιστότοποι που διαφημίζουν την αποστολή αναβολικών χωρίς ιατρική συνταγογράφηση. Είναι προφανές ότι η προμήθεια δραστικότατων φαρμακευτικών ουσιών από πηγές, που δεν υπόκεινται σε έλεγχο από κρατικούς φορείς (“μαύρη αγορά”), εμπεριέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.

trenb_M3

Η τρενβολόνη συνδέεται με τον υποδοχέα ανδρογόνων πολύ ισχυρότερα απ’ όσο η τεστοστερόνη και θεωρείται 3 φορές δραστικότερη από αυτήν (σε βάση βάρους). Το κυριότερο χαρακτηριστικό της τρενβολόνης είναι ότι δεν υπόκειται στη δράση των ενζύμων αρωματάση και 5α-αναγωγάση και έτσι δεν μετατρέπεται σε οιστρογόνες ενώσεις (βλέπε παραπάνω αντιδράσεις στεροειδογένεσης). Το γεγονός αυτό αποτρέπει την εμφάνιση δευτερευόντων γυναικείων φυλετικών χαρακτηριστικών στους χρήστες (κυρίως γυναικομαστία). Ωστόσο, δεν θεωρείται ως ένα από τα αναβολικά που “καίνε λίπος”. Η κατάχρησή της θεωρείται ότι έχει αρνητική επίδραση στα νεφρά, γεγονός το οποίο φαίνεται ότι αμφισβητείται τουλάχιστον από τα αναγραφόμενα στους ιστότοπους, οι οποίοι διαφημίζουν τη χρήση της .

Στις αναμενόμενες παρενέργειες κατά τη διάρκεια ενός κύκλου λήψης της περιλαμβάνονται: λιπαρότητα δέρματος, αϋπνία, υψηλή πίεση, επιθετική συμπεριφορά, ακμή, απώλεια τριχοφυΐας στην κεφαλή. Η έντονη ανδρογόνος δράση του καθιστά την τρενβολόνη (σε κάθε μορφή της) ιδιαίτερα επικίνδυνη και ακατάλληλη κυρίως για τις γυναίκες, στις οποίες αναμένεται να προκαλέσει εμφάνιση ανδρικών δευτερευόντων φυλετικών χαρακτηριστικών (virilization).

Η συχνή χρήση της τρενβολόνης και των παραγώγων της (οι διάφοροι εστέρες της και ιδιαίτερα το 17-μεθυλοπαράγωγό της η μεθυλοτριενολόνη σου θυμίζει κάτι η ουσία ) ως ουσιών από αθλητές για φαρμακοδιέγερση (ντόπινγκ) αποδίδεται στη μικρή ημιζωή της (2-3 ημέρες), που μειώνει τις πιθανότητες να βρεθούν “θετικοί” οι αθλητές στους περιοδικούς ελέγχους ντόπινγκ, αλλά και στη σχετική δυσκολία ανίχνευσής της, λόγος που χάρις στις σύγχρονες αναλυτικές τεχνικές (υγρoχρωματογραφία υψηλής απόδοσης – φασματομετρία μάζας) δεν υφίσταται πλέον.

Η μεγάλη κατανάλωση της τρενβολόνης και των παραγώγων της ξεκίνησε από την Ολυμπιάδα του Sydney, το 2000. Περιλαμβάνονται στον κατάλογο των απαγορευμένων ουσιών του παγκόσμιου κώδικα αντιντόπινγκ. Από κάθε άποψη η χρήση τους, πέραν των κινδύνων για την υγεία που συνεπάγεται και των ποινικών επιπτώσεων γι’ αυτούς που τη χορηγούν και γι’ αυτούς που τη λαμβάνουν, θεωρείται πλέον τεχνολογικά “ξεπερασμένη”.

 

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα