Αρχική » Γυναίκα:Ο Μύθος με το σώμα των celebrities και τα βάρη

Γυναίκα:Ο Μύθος με το σώμα των celebrities και τα βάρη

by admin

Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι έχουν αποφασίσει να σε πείσουν με το ζόρι! ότι τα καταφέρνουν καλύτερα από σένα, είναι διάσημοι είναι και αδύνατοι! Ως προπονητής σωματικής διάπλασης (IFBB-ΕΟΣΔ) τελειώνω το παραμύθι.

Ποιοι είναι?

Οι celebrities μάλλον είναι αυτοί που προβάλλονται καθημερινά, οι αυτοπροβάλλονται καθημερινά κατά περίπτωση, διότι Βιομηχανία θεάματος στην Ελλάδα δεν υπάρχει, αλλά σε αυτήν την πραγματικότητα ίσως έχεις επηρεαστεί. Μηνύματα, εικόνες η νέα Γυμναστική των celebrities… η τάδε η ο δείνα αδυνάτισαν!.. δες το και κάντο! κάνε το νέο σύστημα προπόνησης! κάνε βάρη βοηθούν. Μηνύματα, πολλά μηνύματα.

Οι παγίδες τι να προσέξεις

Εάν αδυνάτισε κάποιος η κάποια δεν είναι αποτέλεσμα του νέου η υπάρχοντος συστήματος γυμναστικής. Διότι:

1.Περίπτωση: Η γνωστή celebrity αδυνάτισε τόσο γρήγορα εγώ πως θα το καταφέρω?

Απάντηση: Η εγχώρια διάσημη ήταν στο παρελθόν αδύνατη, αύξησε το σωματικό βάρος για συγκεκριμένη χρονική περίοδο και επανήλθε όταν το αποφάσισε στο χαμηλότερο σωματικό βάρος (συνήθως δεν κατανάλωνε μεγάλη ποσότητα τροφής ). Ουσιαστικά το σώμα της έχει μια «μνήμη» που την επαναφέρει. Δηλαδή;.. ένα κρυφό Bonus που ποτέ δεν είχε μια γυναίκα που από παιδάκι ήταν παχουλή
[quote]η πολλή ώρα υψηλής έντασης προπόνηση που ξαφνικά την ανέβασε επίπεδο την celebrity είναι ένα καλοστημένο παραμύθι [/quote]

2.Περίπτωση: H διάσημη γυμνάζεται πολλή ώρα, δες πως έγινε σε λίγους μήνες! εγώ πως θα την ακολουθήσω?

Απάντηση: δεν ισχύει ως εξέλιξη προπονητικής ακολουθίας στο σύνολο των περιπτώσεων εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, η προπόνηση υψηλής έντασης προϋποθέτει διαχρονική βελτίωση φυσικής κατάστασης (χρόνια προπόνησης) ζητούμενο που δεν το αποκτάς σε λίγους μήνες, είναι αποτέλεσμα χρόνιας διαδικασίας και Ιδεολογίας Fitness life style. Άρα η πολλή ώρα υψηλής έντασης προπόνηση που ξαφνικά την ανέβασε επίπεδο την celebritie είναι ένα καλοστημένο παραμύθι ώστε να προβληθεί η επιμονή και υπομονή που καταβάλει η διάσημη.

3.Περίπτωση: Το τάδε Ασιατικό σύστημα προπόνησης κάνει θαύματα και πανέμορφο κορμί!

Απάντηση: Μπούρδες marketing! του τοπικού γυμναστηρίου που μέσα σε όλα τα αλλά διδάσκει και Ασιατικά συστήματα.

Τα συστήματα εκγύμνασης που προέρχονται ως παρακλάδι φιλοσοφιών Ανατολικής προέλευσης είναι συστήματα χαλάρωσης και flex ability. Αποτελούν μέρος της ασιατικής κουλτούρας. Είναι να προβληματίζεσαι όταν για παράδειγμα λες ότι κάνω γιόγκα και βλέπεις κατά περίπτωση την δασκάλα η και τις πελάτισσες να τρώνε κρέας και κιμάδες της μαμάς! τώρα τι φιλοσοφικό σύστημα εκγύμνασης είναι αυτό, άστα να πάνε!..το αδυνάτισμα στις περιπτώσεις αυτές έχει περισσότερο σχέση με το διατροφικό μοτίβο ως φιλοσοφία. Στην περίπτωση μας κρίμα στους γιόγκι που δεν κατάλαβαν ότι η Μαρία η γυμνάστρια μέσα σε όλα τα άλλα κάνει και γιόγκα και ότι άλλο ανατολίτικο για το κορμί που θέλεις. Και σίγουρα με αυτόν τον τρόπο όπως αναγράφεται στην σελίδα μόδας το έκανε και η celebrity.

womans body

4.Περίπτωση: Κάνε βάρη για να αποκτήσεις γραμμωμένο κορμί το είδα από φωτογραφία της γνωστής celebrity στο IPhone

Απάντηση: Τα βάρη ενδυναμώνουν και δίνουν καλή οπτική μυϊκού διαχωρισμού στο σώμα δηλαδή ξεχωρίζουν οι μύες καλαίσθητα εάν γυμναστούν σωστά. Η έντονη μυϊκότητα και ο όγκος που οι περισσότερες γυναίκες ανησυχούν πως θα αποκτήσουν δεν είναι αποτέλεσμα των βαρών άλλα του συνδυασμού εξάσκησης και συγκριμένης αθλητικού τύπου διατροφής. Εδώ να αναφέρω πως υπάρχει και η παγίδα μια γυναίκα που έχει υψηλό ποσοστό λίπους να ασχοληθεί με τα βάρη περιστασιακά, το σώμα να ανταποκριθεί διεγείροντας τους μύες και να νιώθει πιο πρησμένη, αυτό το φαινόμενο οφείλεται περισσότερο στο ποσοστό λίπους που έχει το σώμα και λιγότερο στα βάρη. Παρ όλα αυτά τα βάρη δεν είναι για όλους την πρώτη περίοδο ενασχόλησης τους με την γυμναστική.

Σε ποιες περιπτώσεις δεν ενδείκνυται τα βάρη

  • Εάν η γυναίκα είναι υπέρβαρη και ταυτόχρονα έχει επιβαρυμένους συνδέσμους.
  • Εάν η η γυναίκα έχει ιστορικό με τις αρθρώσεις αρκετές ασκήσεις δεν περιλαμβάνονται.
  • Εάν η φυσική κατάσταση καρδιοαναπνευστική αντοχή είναι σε χαμηλό επίπεδο. Τότε πρώτα βελτιώνουμε την αντοχή με πρόγραμμα χαμηλής έντασης και σταδιακά αυξάνουμε την ένταση. Στο τέλος βάζουμε και τα βάρη.
  • Εάν υπάρχει ιστορικό τραυματισμών δίνουμε έμφαση περισσότερο σε μορφές εξάσκησης που δεν περιλαμβάνουν σε πρώτη φάση ελεύθερα βάρη, Μπάρες, αλτηράκια κ.λ.π

Τα βάρη όταν περιλαμβάνονται καθημερινά προκαλούν έντονο Νευρομυϊκό στρές το οποίο οδηγεί και σε ψυχολογική πίεση τις γυναίκες είναι σημαντικό να μην προτείνονται ως καθημερινός εξαναγκασμός. Αυτό σίγουρα δεν το κάνει συχνά η celebrity!
7772396332_a21d560a2b_k-684x1024[quote]Μύες δεν σημαίνει όγκος, όγκος σημαίνει υπερτροφία μυών, εσύ ως γυναίκα χρειάζεσαι μυϊκό σύστημα με χαμηλό ποσοστό λίπους στα δικά σου πλαίσια σώματος [/quote]

5.Περίπτωση: Την είδα είναι πολλή αδύνατη έχει μείνει μισή!

Απάντηση : Αδυνάτισμα και φυσική κατάσταση είναι κάτι διαφορετικό η απόσταση είναι μεγάλη όσο η γη από την σελήνη. Τα Ινστιτούτα εγγυώνται αδυνάτισμα όχι και διατήρηση μυϊκής υγείας αυτό σημαίνει ότι χάνεις κιλά αλλά χάνεις και πολύτιμους μύες που είναι αναγκαίοι για να λειτουργήσεις ως έμβιο ον. Δηλαδή χάνεις λίγο απ όλα. Μύες δεν σημαίνει όγκος, όγκος σημαίνει υπερτροφία μυών, εσύ ως γυναίκα χρειάζεσαι μυϊκό σύστημα με χαμηλό ποσοστό λίπους στα δικά σου πλαίσια σώματος και όπως προστάζει η φυσιολογία. Το εάν έχασε η celebrity  πολλά κιλά στο διαφημιστικό σποτ δεν σημαίνει ότι δεν θα τα ξαναβάλει διότι δεν βελτίωσε υγεία απλά έχασε λίγο από όλα.
Υγιές μυϊκό σύστημα είναι η παρακαταθήκη ότι έχεις την δυνατότητα να διατηρείς το βάρος που έχασες, και αυτό γίνεται μόνο με τη εκγύμναση του σώματος. Ίσως η celebrity ζει στην χώρα των θαυμάτων.

Η μεγάλη πλάνη

Η εικόνα είναι γοητεία ..
Σήμερα αρκετοί επιδιώκουν την εικονική τελειότητα έχεις αναρωτηθεί πως οι φωτογραφίες στα περιοδικά είναι φτιαγμένες! η πίεση είναι τόσο υψηλή που ακόμη και γυμνασμένοι άνθρωποι εμφανίζονται με πιο έντονη μυϊκότητα με την συμβολή προγραμμάτων φωτο-επεξεργασίας ώστε να προκαλούν συναισθήματα στο κοινό. Εδώ έχεις αποτύχει διότι δεν μπορείς να πιάσεις την ψεύτικη εικόνα της celebrity.

Έχεις αναρωτηθεί ότι εκτός από απλούς ανθρώπους και celebrities πολλά γυμνασμένα μοντέλα έχουν επισκεφτεί τον πλαστικό χειρουργό για να αγγίξουν την τελειότητα και δεν αναφέρομαι σε αλλαγή σε Μύτες, δόντια, αλλά σε λίγο παραπάνω κόψιμο από κοιλιά, γλουτό η μηρό ώστε να δίνουν όλα την αίσθηση της ισορροπίας.

Δείτε ακόμη τα άρθρα μου για εσάς εδώ> WORKOUT WOMAN

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

  • Υπεύθυνος πωλήσεων –Promoter CHAMPION NUTRITION HELLAS από το1995 στο τομέα των Συμπληρωμάτων διατροφής , καθοριστική η συνεργασία μου με την CHAMPION NUTRITION και η γνωριμία με τον MIke Zumpano έναν από τους Ιδρυτές της διατροφής στις ΗΠΑ και αρχικά partner του Dan Duchaine για όσους γνωρίζουν την Dark Side . Εργάστηκα προωθώντας τις εταιρείες MLO, CHAMPION NUTRITION,ULTIMATE NUTRITION,UNIVERSAL NUTRITION, BEST BODY NUTRITION,SWANSON HEALTH PRODUCTS,IRONMAXX.
  • EDITOR www.bodyandstyle.net
  • ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΕΟΣΔ -IFBB
  • ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -POLITICAL SCIENCE

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα