Αρχική » Ναι! ποδήλατο φίλε καίς λίπος φτιάχνεις Μέση

Ναι! ποδήλατο φίλε καίς λίπος φτιάχνεις Μέση

by admin

Το ποδήλατο είναι ιδεολογία κίνησης δεν είναι τυχαίο ότι παραμένει διαχρονικό μέσο μεταφοράς και ψυχαγωγίας. Το ποδήλατο μεταφέρθηκε και ως στατικό όργανο εξάσκησης στο Γυμναστήριο και στην κατοικία.Η περίφημη κυκλική κίνηση των ποδιών συνδυάστηκε με την κίνηση, την φυσική κατάσταση και την ενδυνάμωση των ποδιών. Εδώ θα μάθεις και κάτι επιπλέον, πόσο σημαντικό είναι το ποδήλατο στην ισχυροποίηση της μέσης και στην καύση λίπους.

07cb93cf

[quote]Το ποδήλατο ενδυναμώνει δραματικά τους κοιλιακούς Μύες, ποιους Μύες? Εγκάρσιους και κάτω κοιλιακούς , εκεί που το 90% των αθλούμενων έχει πρόβλημα[/quote]

Κίνηση

Όταν κάνουμε ποδήλατο σε ευθεία πορεία (δρόμος σε ευθεία) η διατηρούμε σταθερή κλίση (στατικό ποδήλατο στο γυμναστήριο) αναπτύσσεται δύναμη ίση με την αντίσταση όπως η ισομετρική αντίσταση σε μια άσκηση. Ουσιαστική παράμετρος για την Μυϊκή ενδυνάμωση του κάτω κορμού και της Μέσης.

Λειτουργικότητα

Όταν καθόμαστε στο ποδήλατο έχουμε την δυνατότητα να εκγυμνάσουμε τον κάτω κορμό λειτουργώντας περισσότερο απομονωτικά στα κάτω άκρα διότι αποδεσμευόμαστε από το βάρος του άνω κορμού έχοντας παράλληλα χαμηλότερη επιβάρυνση σε σχέση με τον διάδρομο η το τρέξιμο. Σε αυτή την περίπτωση η ωφέλεια για την μέση και τους συνδέσμους των κάτω άκρων είναι ουσιαστική.

[quote]ο εξασκούμενος με ποδήλατο έχει χαμηλότερο ποσοστό λίπους στην μέση[/quote]

Μάθε τώρα πόσο ενημερωμένος είσαι

Το ποδήλατο είναι ταυτισμένο με την αντοχή είναι ταυτόσημο με τα πόδια λίγοι όμως γνωρίζουν ότι :

Το ποδήλατο ενδυναμώνει δραματικά τους κοιλιακούς Μύες , ποιους Μύες? Εγκάρσιους και κάτω κοιλιακούς , εκεί που το 90% των αθλούμενων έχει πρόβλημα η ενδυνάμωση της συγκεκριμένης Μυϊκής ομάδας έχει τεράστια ωφέλεια όταν συνδυάζεται σε ένα πρόγραμμα με βάρη. Διότι ενδυναμώνει αλληλένδετα την στιγμή της εξάσκησης τον κάτω κορμό με τους μηρούς με τρόπο που καμία άλλη άσκηση δεν το κάνει ταυτόχρονα. Ισχυροποιώντας τους μύες ως αποτέλεσμα της μοναδικής κίνησης που δημιουργεί η κυκλική φορά με αντίσταση.

Εάν είσαι ενημερωμένος στην σωματική διάπλαση θα καταλάβεις έναν αθλητή που η κάτω πλάτη και οι κοιλιακοί μύες είναι αποτέλεσμα έντονης εξάσκησης ποδηλάτου η αντίθετα ηλεκτρικού διαδρόμου ως αποτέλεσμα της αεροβίωσης. Οι διαφορές είναι εμφανής ο εξασκούμενος με ποδήλατο έχει χαμηλότερο ποσοστό λίπους στην μέση και παράλληλα εμφανέστερη Μυϊκή εμφάνιση κάτω κοιλιακών και ραχιαίων μυών. Λίπος και ποσότητα νερού γύρω από την μέση κυρίως στο κάτω μέρος στον εξασκούμενο αθλητή ποδηλασίας είναι ελάχιστο όπως και οι γλουτοί είναι πιο σφικτοί.

Στην περίοδο προσεγμένης δίαιτας όπου το θερμιδικό ισοζύγιο των υδατανθράκων είναι πιο χαμηλό ο συνδυασμός εξάσκησης ποδηλάτου και δίαιτας αποφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα.

bike

Δύναμη Μυϊκότητα κάτω κορμού

Μορφές Εξάσκησης όπου η επιβάρυνση είναι ουσιαστική όπως τα squats –καθίσματα με μπάρα όταν συνδυάζονται με το ποδήλατο προσφέρουν :

  • Καλύτερο βαθμό αποκατάστασης μέσα στην εβδομάδα
  • Καλύτερη Νευρομυϊκή προσαρμογή μετά από τραυματισμό
  • Καλύτερο Νευρομυϊκό έλεγχο στον απαιτητικό αθλητή που επιδιώκει βελτίωση κάτω άκρων.

 

Από πια οπτική γωνία το βλέπεις

Έχεις Μυς τότε καις περισσότερο λίπος βασικός κανόνας, οι Μύες είναι ενεργοβόροι ζητούν ενέργεια αλλά αποδίδουν και ισχύ. Οι μύες των κάτω άκρων είναι υπεύθυνοι για την συνολική οπτική κατάσταση του σώματος. Η διαφορά είναι ότι άλλο να καις απλά και άλλο να ενδυναμώνεις ταυτόχρονα αδύναμους Μυς που είναι η βάση στήριξης του σώματος. Ισχυρό κάτω Μυϊκό σύστημα Μηροί- Μυϊκό σύστημα κοιλιακών –κάτω πλάτη είναι οι Μηχανές καύσης λίπους.

 

Για τους αθλούμενους η ένταση της άσκησης θα πρέπει να κυμαίνεται

Στο 60% έως το 90% της μέγιστης καρδιακής συχνότητας M.K. Σ η οποία υπολογίζεται ως εξής εξής: M.K. Σ.=220 .=220-ηλικία

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

  • Υπεύθυνος πωλήσεων –Promoter CHAMPION NUTRITION HELLAS από το1995 στο τομέα των Συμπληρωμάτων διατροφής, καθοριστική η συνεργασία μου με την CHAMPION NUTRITION και η γνωριμία με τον MIke Zumpano έναν από τους Ιδρυτές της διατροφής στις ΗΠΑ και αρχικά partner του Dan Duchaine για όσους γνωρίζουν την Dark Side . Εργάστηκα προωθώντας τις εταιρείες MLO, CHAMPION NUTRITION,ULTIMATE NUTRITION,UNIVERSAL NUTRITION, BEST BODY NUTRITION,SWANSON HEALTH PRODUCTS,IRONMAXX.
  • EDITOR www.bodyandstyle.net
  • ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΕΟΣΔ -IFBB
  • ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -POLITICAL SCIENCE

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα