Αρχική » Γυναίκα: Lunges/ Προβολές και βρήκα το μπελά μου!

Γυναίκα: Lunges/ Προβολές και βρήκα το μπελά μου!

by admin

Μου το είπε ο γυμναστής, το κάνουν και οι personal για αυτό και εγώ τελικά βρήκα τον Μπελά μου!

Οι προβολές με βάρη είναι μια δημοφιλής άσκηση. Προτείνεται μιμητικά ως μόδα άσκησης και λιγότερο ως ουσία εξάσκησης. Ως προτεινομένη άσκηση δίνει κύρος στους γυμναστές και personal trainers. (Αντιγράφεται από το YouTube) .[quote]οι τένοντες της επιγονατίδας δέχονται ισχυρή πίεση κυρίως εάν το πόδι προβάλλεται μπροστά με επιπλέον βάρος[/quote]

Η ΟΥΣΙΑ

Παρατηρούμε πως όταν γονατίζουμε το γόνατό μας αλλάζει συνέχεια γωνία και η επιγονατίδα ανεβοκατεβαίνει, οι τένοντες της επιγονατίδας δέχονται ισχυρή πίεση κυρίως εάν το πόδι προβάλλεται μπροστά με επιπλέον βάρος. Μια προπονητική τακτική που προτείνεται στους περισσότερους χωρίς να λαμβάνεται υπόψη:

  1. Ιστορικό Μυοσκελετικών προβλημάτων π.χ. παθήσεις του μηρού, παθήσεις του ισχίου, χαλαρή επιγονατίδα, ερεθισμένος χόνδρος, καταπονημένοι τένοντες, Αρθρίτιδα, πλατυποδία κ.α
  2.  Σωματοτυπικές διαφοροποιήσεις αθλούμενης
  3.  Φυσική κατάσταση της αθλούμενης
  4.  Επιδιωκόμενος στόχος (τι επιδιώκει ουσιαστικά να βελτιώσει η αθλούμενη)
    lunge female

Η Άσκηση

  • Προτείνεται να εκτελείται σε θέση στάσης προβάλλοντας το ένα πόδι μπροστά και φέρνοντας το άλλο πόδι πίσω. Το βάρος κατά περίπτωση, με αλτήρες που συγκρατούν τα χέρια η με μπάρα στηριζόμενη με τα χέρια στην άνω πλάτη.
  • Εκτελείται προβάλλοντας το κάθε πόδι μπροστά με εναλλαγή και ταυτόχρονα περπατώντας.
    Η άσκηση αυτή είναι περισσότερο δημοφιλής διότι αναδεικνύει την δυσκολία εκτέλεσης της και ταυτόχρονα αναδεικνύει τον προπονητή ως ειδήμον της σκληρής προπόνησης![quote]Η γυναίκα λόγο φυσιολογίας σκελετού παρουσιάζει πιο μειωμένο νευρομυϊκό έλεγχο της άρθρωσης του γόνατος.[/quote]

Γιατί προτείνεται

Κυρία χρησιμότητα η ενδυνάμωση Του Μηριαίου τετρακέφαλου (μπροστινό μέρος ποδιού), εν μέρει επηρεάζει και τον Μηριαίο δικέφαλο (πίσω μέρος ποδιού) αναλόγως με την άσκηση που έχει προηγηθεί και το άνοιγμα του ποδιού την στιγμή της άσκησης.

Χρειάζεται να την περιλαμβάνω στο πρόγραμμα?

Εάν είσαι αρχάρια δεν χρειάζεται φρόντισε εάν θέλεις να μάθεις πρώτα να δουλεύεις τις διατάσεις και ασκήσεις ισορροπίας που θα ωφελήσουν συνολικά τα πόδια σου ώστε να αποκτήσεις ευλυγισία και μυϊκή προσαρμοστικότητα.

  • Εξασκήσου στα πόδια δουλεύοντας μηχανήματα που ενδυναμώνουν με ασφάλεια Μηριαίους τετρακέφαλους με έμφαση το αργό κατέβασμα των ποδιών (αρνητική κίνηση).
  • Σε δεύτερο στάδιο προτίμησε τα ημικαθίσματα χωρίς βάρος ή με μικρή μπάρα στην πλάτη.

Συμπέρασμα

  • Ως νέα ή και μερικώς έμπειρη αθλούμενη απέφυγε την άσκηση, η γυναίκα ως οργανισμός στην πλειονότητα της (υπάρχουν εξαιρέσεις) λόγο φυσιολογίας σκελετού παρουσιάζει πιο μειωμένο νευρομυϊκό έλεγχο της άρθρωσης του γόνατος.
  • Οι ορμόνες της γυναικάς διαφέρουν από αυτές του άντρα με αποτέλεσμα οι ορμονικές μεταβολές στον κύκλο του Μήνα να επηρεάζουν και τους συνδέσμους από συγκεκριμένες μορφές επιβάρυνσης.

Δές ακόμη εδώ >Βελτίωση γλουτών με απλά λόγια..

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

  • Υπεύθυνος πωλήσεων –Promoter CHAMPION NUTRITION HELLAS από το1995 στο τομέα των Συμπληρωμάτων διατροφής, καθοριστική η συνεργασία μου με την CHAMPION NUTRITION και η γνωριμία με τον MIke Zumpano έναν από τους Ιδρυτές της διατροφής στις ΗΠΑ και αρχικά partner του Dan Duchaine για όσους γνωρίζουν την Dark Side . Εργάστηκα προωθώντας τις εταιρείες MLO, CHAMPION NUTRITION,ULTIMATE NUTRITION,UNIVERSAL NUTRITION, BEST BODY NUTRITION,SWANSON HEALTH PRODUCTS,IRONMAXX.
  • EDITOR www.bodyandstyle.net
  • ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΕΟΣΔ -IFBB
  • ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -POLITICAL SCIENCE

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα