Αρχική » Πόσο Deadlifter είσαι? Η Μέση μου! ρε φίλε με τράβηξε …

Πόσο Deadlifter είσαι? Η Μέση μου! ρε φίλε με τράβηξε …

by admin

Γυμναστήριο 6:30 το απόγευμα , χαμός από κόσμο, κάποιοι κάτι θέλουν να δείξουν η fitness girl τα νέα της NIKE , ένας τύπος ζορίζεται να σηκώσει μια μπάρα. Πιο πέρα δυο νεαροί τύποι ζορίζονται αποφασιστικά ένας πιο μεγάλος τους επιβλέπει και ταυτόχρονα ρίχνει ματιές στα κοριτσάκια που κάνουν διάδρομο … ξαφνικά..

Η Μέση μου! ω ρε φίλε με τράβηξε …

Δίπλα ο Δημήτρης κοιτά με απορία τον φίλο του να πιάνει με τα δυο χέρια την μέση του λες και του έριξαν χτύπημα με ρόπαλο του Μπέιζμπολ..

Ρε συ τι έπαθες! …Είσαι καλά ?

Μια καθημερινή και επαναλαμβανόμενη Ιστορία., μια Crossfit η και bodybuilding Ιστορία.

Απάντηση στο Γιατί?

Σκέπτομαι τους ορθοπεδικούς θα έχουν πολλή δουλειά στο Μέλλον, με τόσους νέους υποψηφίους πελάτες το νέο exercise life style επιδιώκει το σακάτεμα φίλε μου!

Όμως γιατί …

Διότι ο εκκολαπτόμενος Crossfiter που φροντίζει το look του και κάνει μόδα σε βάζει να δουλεύεις powerlifting χωρίς να έχεις μυϊκή και σκελετική υποδομή .

Διότι ο personal trainer bodybuilder είχε δει τον Ronnie Coleman στο youtube να το κάνει συνεπώς και εσύ θα το κάνεις για να βάλεις όγκο!

Και οι δύο δεν έχουν λάβει υπόψη την γενετική και τις εμβιομηχανικές διαφορές του κάθε ανθρώπου που τον καθιστά πιο ευπαθή στην μέση.

Πως πρέπει να σκεφτείς Deadlifter είσαι?

Ας αφήσουμε προς το παρόν τα πολλά λόγια σε επόμενο άρθρο θα δούμε τα λάθη , τώρα μια γρήγορη συμβουλή και παρατήρηση.

Δυνατή Μέση έχεις? Ραχιαίοι – Κοιλιακοί

Λύσεις στο πρόβλημα με απλά λόγια..

Μέση και κοιλιακοί Μύες
[quote]fitness παρουσιαστές στην τηλεόραση που δεν διστάζω να πω ότι αρκετοί πήραν κυρίως ανδρογόνα και Diuretics λέγοντας ότι κάνουν πολλή προπόνηση![/quote]

Το Α και το Ω για όλα τα αθλήματα οι κοιλιακοί μύες ,Ορθοί , πλάγιοι και οι Εγκάρσιοι κοιλιακοί, αυτοί κυρίως που εάν είναι αδύναμοι θα σε οδηγήσουν στον γιατρό. Κοιλιακοί δυνατοί που δεν χρειάζονται να φαίνονται όπως παρουσιάζονται από fitness παρουσιαστές στην τηλεόραση που δεν διστάζω να πω ότι αρκετοί πήραν κυρίως ανδρογόνα και Diuretics λέγοντας ότι κάνουν πολλή προπόνηση!

Η εικόνα που προβάλλεται είναι αποτέλεσμα διατροφής χωρίς να είναι πάντα οι κοιλιακοί Μύες ισχυροί. Οι κοιλιακοί μπορεί να είναι ισχυροί χωρίς να έχουν έντονη οπτική αισθητική τα περίφημα τετραγωνάκια. Οι ορθοί και εγκάρσιοι κοιλιακοί λειτουργούν εξισορροπιστικά στηρίζουν το σώμα να έχει ιδανική στάση και σε προστατεύουν από τους τραυματισμούς στην Μέση. Θα μπουν στον προσωπικό σου αγώνα την χρονική στιγμή που τους χρειάζεσαι, κρατώντας την μέση και αντέχοντας το φορτίο, στην φάση που σηκώνεις δύσκολα το βάρος από κάτω. Σε διαφορετική περίπτωση ρισκάρεις έναν τραυματισμό.
Μέση και Ραχιαίοι Μύες -κυρίως κάτω πλάτη

IMG_2391

Στο σημείο της Οσφυϊκής μοίρας παρατηρούμε συχνούς τραυματισμούς κυρίως όταν σηκώνουμε φορτίο ταυτόχρονα επιβαρύνεται η σπονδυλική στήλη και οι παράπλευροι Μύες. Όταν νιώσεις πόνο στην κάτω πλάτη η Θωρακοοσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης έχει δεχτεί πίεση καθώς και οι πλατύς ραχιαίοι μύες στην βάση τους, τότε πονάς και εάν πιάσεις την κάτω πλάτη νιώθεις τους μύες σκληρούς από το τράβηγμα.[quote]Εάν δεν είναι η μέρα μας και δεν νιώθουμε καλά δεν κάνουμε άρσεις ακόμη και με μικρότερο φορτίο και άσε τον προπονηταρά να φωνάζει.
[/quote]

Προσοχή Εάν πάμε να σηκώσουμε φορτίο για να εντυπωσιάσουμε η Υπερβολική πίεση του μεσοσπονδυλίου δίσκου μπορεί να προκαλέσει ρήξη του ινώδους δακτυλίου και έχουμε προβολή του πηκτοειδούς πυρήνα, αυτό το φαινόμενο ονομάζεται κήλη του μεσοσπονδυλίου δίσκου. Δυστυχώς τότε την πάθαμε άσχημα και μένουμε με τις αναμνήσεις μας όταν είμαστε υγιής.

Συμπέρασμα

  • Εκγυμνάζουμε Κοιλιακούς μύες και κάτω πλάτη τακτικά
  • Κάνουμε διατάσεις πλάτης
  • Προθερμαίνουμε την μέση εάν πάμε για άρσεις μεγάλου φορτίου
  • Εάν δεν είναι η μέρα μας και δεν νιώθουμε καλά δεν κάνουμε άρσεις ακόμη και με μικρότερο φορτίο και άσε τον προπονηταρά να φωνάζει.
  • Γυμνάζουμε πόδια εάν είναι αδύναμα τότε δεν έχουμε προϋποθέσεις να σηκώσουμε φορτία στις άρσεις θανάτου στο crossfit ,στο powerlifting η ως bodybuilder.

Σε επόμενο άρθρο θα ασχοληθούμε με τα πόδια κυρίως στο bodybuilding όπου σε πολλούς αθλούμενους κυριαρχεί το φαινόμενο πελαργός, αδύναμα πόδια και μεγάλος άνω κορμός.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα