Αρχική » Γυμναστήρια-personal trainers Θεσσαλονίκη 2015

Γυμναστήρια-personal trainers Θεσσαλονίκη 2015

by admin

Γυμναστήρια-studios ,personal trainers- νέοι επιχειρηματίες τις γυμναστικής στην Θεσσαλονίκη του 2015

Πρώτη εικόνα …

Η δυνατή Μουσική κατακλύζει τον χώρο, στο έντονο φως ο ιδρώτας στα σώματα προδίδει την εικόνα ανθρώπων που είναι αποφασισμένοι να σπρώξουν τις αντοχές στα όρια τους..

Πάμε, ακόμη μια! … δώσε , δώσε ..Κλανγκ! ο ένας απ΄ τους δυο νέους άντρες  αφήνει το φορτίο με θόρυβο εξαντλημένος από την προσπάθεια.

Ωραία ακόμη ένα σετ και αλλάζουμε άσκηση …πάμε δυνατά και θα δεις ..λέει ο ένας και ο άλλος κουνά το κεφάλι συγκαταβατικά.. σίγουρα ρε φίλε το βλέπω ανεβαίνω! του απαντά με ενθουσιασμό.

Δεύτερη εικόνα

Η lounge Μουσική δένει απόλυτα με το luxury περιβάλλον, ήχος ,αρώματα δίνουν την αίσθηση πολυτελείας, μια νέα γυναίκα ξαπλωμένη στο δάπεδο εκτελεί ασκήσεις ενδυνάμωσης , ο γυμναστής την σπρώχνει στην προσπάθεια , απαλά και με τρόπο , δίνει εντολές χαμογελώντας ένα αμοιβαίο  παιχνίδι προσοχής και ενδιαφέροντος

Πολύ ωραία! ..σήμερα πήγαμε ακόμη καλύτερα σε βλέπω με κοιλιακούς φέτες το καλοκαίρι! τις λέει τονίζοντας με το χέρι του την μέση του.

Και εγώ πιστεύω ότι βελτιώνομαι.. του απαντά η νεαρή γυναίκα

 Η Ιστορία

Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με παράδοση στον αθλητισμό, Κλασσικός αθλητισμός , Ομάδες ποδοσφαίρου , καλαθοσφαίρισης, ποδοσφαίρισης, Αντισφαίρισης ,  σωματεία Πάλης ,Άρσης βαρών , Πυγμαχίας, εδω και δεκαετίες διαμόρφωσαν σώματα και συνειδήσεις.

Τα γυμναστήρια όπως τα γνωρίζουμε σήμερα δεν υπήρχαν, λίγο πριν το 1980 δημιουργήθηκε το γυμναστήριο SUPERMAN με δεύτερη επιλογή το γυμναστήριο του πρωταθλητή της εποχής ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ, περίπου το 1982 δημιουργείται το BODY CENTER στην πλατεία Δημοκρατίας (βαρδάρη) και το 1985 το ROCKY GYM, οδός Εγνατία με πλατεία Αριστοτέλους. Αυτή την περίοδο δραστηριοποιείται με τις αντιστάσεις (βάρη) και το γυμναστήριο Στυλιανίδης στην οδό Βενιζέλου.

Η Έννοια σωματοδομική, προπόνηση με αντιστάσεις (βάρη) αρχίζει και αναπτύσσεται σε πρώιμο στάδιο στην πόλη επηρεασμένη κυρίως από τις ταινίες και τους αθλητικούς τίτλους του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ και κατόπιν τις ταινίες του Σιλβέστερ Σταλόνε οι παλαιότεροι γενιά των 50s -60s είχαν μια γενική εικόνα από αθλητές και ταυτόχρονα ηθοποιούς όπως ο Στιβ Ρηβς.

Σε δεύτερη φάση περίοδος 1980-1990 έλληνες αθλητές όπως ο Σπύρος Μπουρνάζος και  ο Γιάννης Γκίνης  ωθούν τους αθλούμενους σε όνειρα Μυών με κυρίαρχη εταιρεία στα συμπληρώματα διατροφής την MLO USA,  στην αρχή στην Θεσσαλονίκη, Βόρειο Ελλάδα και κατόπιν πανελληνίως, ήταν και η εταιρεία που με sponsoring ενίσχυε τους αθλητές και προμοτάριζε και την νέα γυμνάστρια Ελένη Πετρουλάκη. Κύριοι υποστηρικτές τα περιοδικά που εκδιδόταν στην πόλη της Θεσσαλονίκης , το περιοδικό SUPERMAN κατόπιν Flexxus και το πρώτο fitness περιοδικό με τίτλο super fitness ιδιοκτησίας εκδότη Χρήστου Τσολάκη.

[quote]σε λίγο θα βγει η διαφήμιση: Ελάτε σε εμάς και γυμναστείτε Δωρεάν! αρκεί να μην πάτε στο διπλανό γυμναστήριο και τους πληρώσετε![/quote]

Σταδιακά την περίοδο 1990-2000 δραστηριοποιήθηκαν νέες επιχειρήσεις γυμναστηρίων και αθλητικών συλλόγων, από το 2005 έως σήμερα έχουμε και την νέα τάση των fitness studios, και workout studios, μικρών χώρων εξάσκησης σε lounge και luxury περιβάλλον.

Η Πραγματικότητα σήμερα

Θεσσαλονίκη 2015: τα γυμναστήρια και τα fitness studios έχουν την φιλοδοξία να γίνουν περισσότερα και από τα περίπτερα του παρελθόντος! Προσφορές: Γυμναστήριο 300 ευρώ το χρόνο, προσφορά 270 ευρώ το χρόνο, νέα προσφορά 250 ευρώ, ακόμη καλύτερη  200 ευρώ, φίλε μου κάνεις λάθος εγώ έχω προσφορά 170 ευρώ! Ζήτω λοιπόν, για τους πελάτες σε λίγο θα βγει η διαφήμιση: Ελάτε σε εμάς και γυμναστείτε Δωρεάν! αρκεί να μην πάτε στο διπλανό γυμναστήριο και τους πληρώσετε!

Σε όλη την ιστορία δυο πράγματα μου έχουν κάνει εντύπωση στην πόλη
[quote]Ναι καλά ανάγνωσες.. γουρουνάκια και μπιφτεκάκια συναγωνίζονται τους αλτήρες και τα ποδήλατα σε μια πόλη που τρώει τόσο πολύ![/quote]

Α. Εντύπωση, Όλοι είναι εξειδικευμένοι, γνώστες, οι ειδικοί που διαχωρίζονται:

Ερασιτέχνες bodybuilders, Γυμναστές και Γυμνάστριες τρέχα γύρευε σχολών, αυτόκλητοι και μη  personal trainers, νέων ειδικών συστημάτων γυμναστικής που αντιπαθούν τα βάρη αλλά με νέα μοδάτα εκγυμναστικά συστήματα προπόνησης επιτυχαίνεις τα πάντα διότι μόνο με αυτούς εκγυμνάζεσαι σωστά.

Β. Εντύπωση, στην πόλη με τόσα γυμναστήρια- studios, ειδικούς και personal trainer φυσικής κατάστασης υπάρχουν παράλληλα και τόσα πολλά γυροπωλεία, Fast foods και γενικά παρασκευαστήρια μασήματος τροφής! Ναι καλά ανάγνωσες.. γουρουνάκια και μπιφτεκάκια συναγωνίζονται τους αλτήρες και τα ποδήλατα σε μια πόλη που τρώει τόσο πολύ!

Η Λογική το προσδιορίζει, υποστηρίξετε την νεανική επιχειρηματικότητα, το μεσημέρι και το βράδυ φαγητό στο πόδι, στο ενδιάμεσο το απόγευμα υποστήριξη στην fitness επιχειρηματικότητα με προπόνηση στο γυμναστήριο.

Ερασιτέχνες bodybuilders                     

Ερασιτέχνες bodybuilders, εκγυμνάζουν τους πάντες και τα πάντα , δηλαδή ότι κινείται στον δρόμο! Άνδρες, γυναίκες, εφήβους, προβάλουν τους εαυτούς τους ως το είδωλο όπου ο πελάτης θα περιστρέφεται γύρω του.[quote]Στις νέες γυναίκες τα πράγματα είναι διαφορετικά εξασκούν την σωματική επαφή (χούφτωμα) στο σώμα μαζί και προπονητική μεθοδολογία, το τερπνό με τα του ωφελίμου, τελικά είναι να γελάς.[/quote]

Σε πρώτη φάση προτείνουν εξειδικευμένο διαιτολόγιο (συνήθως αυτά που κάνουν οι ίδιοι η έχουν αντιγράψει από το Ιντερνέτ )χωρίς να λαμβάνουν υπόψη το μεταβολικό προφίλ του καθενός η τα οργανικά προβλήματα, εδώ θα μου πεις, όταν προτείνουν στεροειδή αναβολικά φάρμακα γνωρίζουν τι προτείνουν! και σε ποιον. Η Προπόνηση τους χαρακτηρίζεται από δυναμισμό  με στόχο την βελτίωση της εικόνας χωρίς να λαμβάνει υπόψη Μυοσκελετικά προβλήματα (σύνδεσμοι, αρθρώσεις) ,η την οργανική κατάσταση του αθλουμένου (καρδιά, πνεύμονες, ήπαρ) αρκεί με την προπονητική πίεση που ασκούν να δείξουν ότι είναι προπονηταράδες ολκής. Οι τεχνικές τους, οι ισχυρές φωνές και οι στρατιωτικού τύπου εντολές, εάν υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας αλλάζουν τακτική και βοηθούν στην άσκηση άσχετα εάν ο πελάτης μπορεί και μόνος του αρκεί να δείξουν ότι κατέχουν την γνώση της προπόνησης, θυμάμαι σε γυμναστήριο όπου ο αθλούμενος εκτελούσε εκτάσεις τετρακέφαλων και ο personal trainer έπιανε το σίδερο που ακουμπούσαν τα πόδια του αθλουμένου και το έσπρωχνε για ακόμη λίγες επαναλήψεις, φυσικά όλοι στο γυμναστήριο θα εντυπωσιαστήκαν τόσο πολύ με την υπέρτατη τεχνική του εξαναγκασμού προς την ανάπτυξη! Ανούσιος προπονητικός μιμητισμός με στόχο την προβολή.

Στις νέες γυναίκες τα πράγματα είναι διαφορετικά εξασκούν την σωματική επαφή (χούφτωμα) στο σώμα μαζί και προπονητική μεθοδολογία, το τερπνό με τα του ωφελίμου, τελικά είναι να γελάς.

Η Φαρμακολογία- φαρμακοδιέγερση προτείνεται ανάλογα με τον πελάτη, αυτό έρχεται έμμεσα, εάν παράδειγμα έχουμε έναν νεαρό άνδρα που έχει ένα στερεότυπο μυϊκής εικόνας και επιζητεί την προσομοίωση του με αυτό. Εκεί ο υποτιθέμενος προπονητής  λειτουργεί διερευνητικά στον ψυχισμό του αθλουμένου προσπαθώντας να βρει τα αδύνατα σημεία του και τονίζοντας του την χρησιμότητα των φαρμάκων, εδώ το κέρδος είναι υψηλό και σε συνδυασμό με το χρηματικό πακέτο personal training – φάρμακα – διατροφή αφήνει έναν καλό μισθό ως απολαβή.

ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ του επικίνδυνου ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ BODYBUILDER

-Αποσπασματική γνώση διατροφής και προπονητικής αγωγής βασισμένη από δοκιμή στον εαυτό του , και κυρίως στην σημερινή εποχή αποτέλεσμα  αντιγραφής της  τακτικής από το διαδίκτυο και από φίλους του η πιο προχωρημένους ξένους Επαγγελματίες Bodybuilders στην φιλοσοφία του HARD TRAINING LIFE.

– Εφαρμόζει διατροφική και προπονητική μέθοδο το ίδιο σε όλους  με μικρές διαφοροποιήσεις εάν πρόκειται για άνδρα η γυναίκα. Για να μην παρερμηνευτώ το ιδεολογικό μοντέλο ανάπτυξης έχει μια συγκεκριμένη γραμμή, διαφοροποιήσεις γίνονται όπως σκόπιμο  μπέρδεμα ασκήσεων- συγκεχυμένων προγραμμάτων προπονητικής ως τακτική για να αποδείξουν σε τρίτους ότι γνωρίζουν το κάτι παραπάνω.

– Ακολουθεί παράνομη φαρμακευτική αγωγή πειραματιζόμενος με τους πελάτες και ανάλογα με το χημικό αποτέλεσμα καταλήγει σε συμπεράσματα, φυσικά αυτό δεν το αναφέρει στον πελάτη διότι θα αποδομηθεί η εικόνα του ως κάτοχου της γνώσης. 

-Δεν δέχεται την αμφισβήτηση το θεωρεί προσβολή είναι κυριαρχικός τύπος και το εφαρμόζει ως τακτική.

-Εάν ο ίδιος ο bodybuilderpersonal trainer έχει αποκτήσει καρδιολογικά, ηπατικά , ορμονικά προβλήματα υγείας το αποκρύβει, εάν η ιδία η Fitness–  personal trainer έχει γυναικολογικά, ορμονικά προβλήματα υγείας το αποκρύβει.

Η αποδοχή ότι και οι ίδιοι είναι σωματικά και ψυχικά εξαρτημένοι είναι αποδόμηση της εικόνας τους και  δημιουργεί αποστασιοποίηση από το fitness κοινό τους αναιρώντας το προβαλλόμενο προφίλ του δυναμισμού τους, με ταυτόχρονη μείωση του πελατολογίου τους.

-προβάλουν συχνά (ποστάρουν) κυρίως στο Facebook την εικόνα του –εικόνα της ώστε να πιστοποιήσουν την ικανότητα τους στην φυσική κατάσταση που πάντα είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και διατροφής , συχνά προβάλουν και εικόνες τους με την διαιτολογική ακολουθία. Τι ειρωνεία άραγε..

[quote]εκγυμνάζουν πελάτες αρχικά ενημερώνοντας τους για τον εξοπλισμό δίνοντας τυποποιημένα προγράμματα εκγύμνασης για όλους, κοινώς το ξεφόρτωμα… [/quote]

 

Γυμναστές-τριες σχολών τρέχα γύρευε

Εδώ και 20 χρόνια με πιο έντονη περίοδο την τελευταία 5ετια οι σχόλες βγάζουν γυμναστές-τριες που προσλαμβάνονται με αμφίβολο εργασιακό καθεστώς ανασφάλιστοι η ασφαλισμένοι με κατώτατο μισθό, επιδιώκουν την προσωρινή επαγγελματική αποκατάσταση. Συνήθως ακολουθούν την πρακτική του γυμναστηρίου εκγυμνάζουν πελάτες αρχικά ενημερώνοντας τους για τον εξοπλισμό δίνοντας τυποποιημένα προγράμματα εκγύμνασης  για όλους, κοινώς το ξεφόρτωμα… τι να περιμένεις με ένα ετήσιο συμβόλαιο και με τόσο κόσμο την ώρα αιχμής. Συνήθως τα όργανα και τα μηχανήματα αεροβίωσης είναι το πιο καλό προπονητικό ξεφόρτωμα διότι η κίνηση είναι μηχανική και σταθερή δεν υπάρχει η προσπάθεια έναντι της αμφίρροπης ισορροπίας των ελεύθερων βαρών όπου χρειάζεται τακτική επιτήρηση ο αθλούμενος, εάν ζητήσεις περισσότερα θα προσφέρουν πακέτο personal δηλαδή δώσε χρήματα, δώσε χρήματα.

ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ του Μη Καταρτισμένου Γυμναστή -Γυμνάστριας

-Δεν ενδιαφέρεται εάν ο αθλούμενος εκτελεί με λανθασμένο τρόπο την άσκηση , διότι δεν τον υποχρεώνει κανένας, συνήθως ο ιδιοκτήτης . Εάν ασχοληθεί ζητά αμοιβή personal.

-Εάν έχει καλύτερη φυσική κατάσταση από το κοινό του γυμναστηρίου μπαίνει στο πειρασμό να την επιδεικνύει με εφαρμοστά ενδύματα, φανελάκι, κολάν η κινούμενος με αυτοπεποίθηση,  κατά περίπτωση αλλάζει στάση εάν προσέλθει κάποιος πελάτης και είναι πιο μυώδης από αυτόν.

-Εάν είναι γυμνάστρια ακολουθεί τον κανόνα, φορώ κολάν και δείχνω τα οπίσθια μου σε όλους, θαυμάστε λοιπόν και από εκγύμναση πενιχρά πράγματα.

-Πειραματίζεται με την χρήση φαρμάκων ως επιπλέον εισόδημα στον χαμηλό μισθό του πουλώντας τις ουσίες αρκετές φορές εν άγνοια του ιδιοκτήτη, φυσικά ακολουθεί την πεπατημένη οδό της ράδιο αρβύλας φαρμακευτικής αγωγής που τηρούν κάποιοι πιο προχωρημένοι στην δράση των στεροειδών αναβολικών. Δεν το αναφέρει στον πελάτη ότι δεν γνωρίζει και αντιγράφει την φαρμακευτική ακολουθία ( φυσικά χρειάζονται γνώσεις ενδοκρινολογίας) άλλα προσπαθεί να τον πείσει για την χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητα των ουσιών κυρίως όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι προτείνουν φάρμακα με διουρητική δράση για κοιλιακούς φέτες , αλλά παράλληλα εξαναγκάζουν τα νεφρά να τίθενται σε υπερλειτουργιά, φυσικά αυτό δεν τον επισημαίνουν .

 

personal trainers

Νέα τάση στην γυμναστική που ξεκίνησε έως ιδέα από τις ΗΠΑ, το δυναμικό κοινό τους διάσημοι καλλιτέχνες, ηθοποιοί, επιχειρηματίες, δηλαδή όλοι αυτοί που είχαν χρήματα και έχουν. Οι περισσότεροι ήταν διαθεμένοι να εκγυμναστούν για να βελτιώσουν την εικόνα τους αλλά και για λόγους κύρους (prestiz) θέλησαν να προσλάβουν υπηρέτη γυμναστικής. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τρία όντα με την μεγαλύτερη άνοδο σε luxury υπηρετική εξέλιξη τις τελευταίες δυο δεκαετίες είναι οι Bodyguards , οι Personal trainers, και οι σκύλοι σπιτιού.

Θεσσαλονίκη 2015: Σήμερα έχει μειωθεί το κοστολόγιο προπόνησης οι personal trainers εκγυμνάζουν  φτηνά η φτηνότερα , στο γυμναστήριο, στο studio η και στο σπίτι σου .Η τακτική τους, μοδάτη φόρμα Under Armour η Nike, υποδήματα παρόμοια, Φιλοσοφία εκγύμνασης, έλα σε μένα που θα σε προσέξω καλύτερα. Πολλοί το προτιμούν διότι δεν δίνουν στόχο εάν εκγυμνάζονται με personal trainers σε studio που βρίσκεται σε όροφο πολυκατοικίας αρκεί να υπάρχει η  οικονομική δυνατότητα. Το περιβάλλον χαλαρό και πιο συμβατό με τις ιδεολογικές και αισθητικές  πεποιθήσεις του αθλουμένου.

[quote]οι κυριαρχικοί personal trainers επιδιώκουν την υπακοή –υποταγή ως θεμελιώδες στοιχείο ελέγχου[/quote]

Οι personal trainers στο γυμναστήριο είναι διαφορετικοί, με ενδυμασία που προωθεί την μυικότητα του bodybuilding wear, ανήκουν στην κατηγορία της πιο HARD CORE προπόνησης, επιδιώκουν την προβολή και πολλές φορές εκγυμνάζουν με χαμηλότερο κόστος αρκεί να φαίνονται ότι ασχολούνται με την προσωπική προπονητική –personal training, όπου κυρίαρχη επιδίωξη τους είναι η νέα πελατεία. Οι περισσότεροι αντιγράφουν κείμενα και video από το ιντερνέτ και τα παρουσιάζουν ως δικά τους προγράμματα διατροφής και προπόνησης. Βασικός άξονας η ιδεολογία της εικόνας που προσφέρεται στον πελάτη με ανταμοιβή τα χρήματα του πελάτη , οι κυριαρχικοί personal trainers επιδιώκουν την υπακοή –υποταγή ως θεμελιώδες στοιχείο ελέγχου δεν έχουν καμία ταύτιση με την ισότιμη σχέση προπονητή παιδαγωγού , αλλά και δεν τους το ζητούν, διότι και τα θύματα τους χαρακτηρίζονται από την πρόσκαιρη ματαιοδοξία του σώματος και στοχεύουν λιγότερο στην βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης σε επίπεδο καρδιοαγγειακού και μυϊκού συστήματος .
[quote]Οι περισσότεροι personal trainers αντιγράφουν κείμενα και video από το ιντερνέτ και τα παρουσιάζουν ως δικά τους προγράμματα διατροφής και προπόνησης. [/quote]

Εάν για παράδειγμα εκγυμνάζεσαι και τρέφεσαι αναπτύσσεις μυϊκή διάπλαση, απλά και  χωρίς πασπαλισμένες ψευδοεπιστημονικές μπούρδες, εάν προσέχεις περισσότερο την διατροφή και αυξήσεις την ένταση στην προπόνηση έχεις ακόμη καλύτερο αερόβιο-αναερόβιο αποτέλεσμα και μυϊκότητα. Πολλοί  personal trainers δεν το αναφέρουν δημιουργούν μυστικοπάθεια και ψευδοεπιστημοσύνη, δημιουργούν μια ψεύτικη μυϊκή εικόνα αποτέλεσμα περισσότερο φαρμακευτικής αγωγής και λιγότερο χρόνιας εξάσκησης, πως να πεις στον άλλον ότι θέλει χρόνια για να βελτιώσει σώμα του σε καλό επίπεδο, τον έχασες από πελάτη! έτσι για να πετύχουν το στόχο τους ακολουθούν την φαρμακοδιέγερση ώστε να παρουσιάσουν την πολλή καλή μυϊκή εικόνα με τους δικεφάλους και τους κοιλιακούς μύες σε σύντομο χρονικό διάστημα, παραβλέποντας τα μελλοντικά προβλήματα υγείας.

Εδω υπάρχουν δυο υποκατηγορίες personal trainers, οι fitness men’s & womans κοινώς φαρμακωμένοι με κοιλιακούς, δικέφαλοι, τρικέφαλοι μύες με λεπτά πόδια και φυσιολογική πλάτη. Απευθύνονται σε κοινό ανώτερου μορφωτικού επιπέδου η με καλή οικονομική κατάσταση άλλα χαμηλή αυτοεκτίμηση. Ποτέ δεν θα αναφέρουν ότι το fitness σώμα τους είναι κυρίως αποτέλεσμα φαρμακοδιέγερσης ώστε να μην τρομοκρατήσουν τον αθλούμενο, μόνο σταδιακά και με τεχνική οικοδόμησης εμπιστοσύνης  επιδιώκουν την πώληση… δεν θα σου κάνει κακό αυτό το έχω χρησιμοποιήσει και εγώ, αλλά και σε άλλους. 

Οι πιο Macho men’s με  μεγαλύτερη και έντονη Μυϊκοτητα μεγαλύτεροι σε όγκο, μηροί , πλάτη , βραχίονες,  μπορεί να ανήκουν στην κατηγορία Ερασιτεχνών Bodybuilders άλλα μπορεί και απλώς να έχουν αναπτυχτεί χωρίς αθλητικό στόχο όπως οι αγώνες οι διαγωνισμοί. Ουσιαστικά επιδιώκουν το κοινώς φούσκωμα για να βρουν πελάτες. Δεν τους ενδιαφέρει η υγεία αλλά το κέρδος. Και οι δυο κατηγορίες έχουν προμηθευτή  στεροειδών η συνεργάζονται και με κάποια εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής η αποθήκη στο εξωτερικό που τους δίνει  χαμηλού κόστους και βιολογικής αξίας συμπληρώματα διατροφής με καλό κέρδος, ώστε να τα πλασάρουν στο θύμα τους. Ο σύγχρονος και κερδοφόρος συνδυασμός είναι, θα πάρεις τα δικά μου φάρμακα τα δικά μου συμπληρώματα.

barbelljpg-0e750594a997db9a

 

ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ του άσχετου personal trainer

-Σήμερα υπάρχουν πολλοί personal trainers που προβάλουν τον εαυτό τους στο γυμναστήριο η το διαδίκτυο, δεν έχουν ηλικιακό περιορισμό η φύλο , απλά γυμναστήκαν και προτείνουν γυμναστική και διατροφή. Δύναται να είναι 18 ετών αλλά και 50 ετών , στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις!

-Δεν γνωρίζουν κινησιολογία και εργοφυσιολογία σώματος , εκγυμνάζουν από ιδία εμπειρία προτείνουν τον δικός του αυτοσχεδιασμό , χωρίς να εξετάζουν πιθανά κρυφά μυοσκελετικά προβλήματα στον υποψήφιο πελάτη –θύμα.

-Είναι ταυτόχρονα Προπονητές, διαιτολόγοι, ψυχολόγοι, πάτρωνες της αναγκαιότητας για βελτίωση της  εικόνας μας.

-Προβάλουν την καθοδήγηση ,υπακοή ως σεβασμό στον προπονητή αλλά ουσιαστικά είναι απαίτηση υποταγής και έλεγχου, μέσα σε αυτή την διαδικασία ορίζονται τρόποι συμπεριφοράς που απαιτούν από τον πελάτη. Αυτό το χρονικό σημείο είναι και το κρίσιμο όπου μεταλλάσσεται η ψυχοσύνθεση του αθλουμένου συνήθως σε ένα δυναμικότερο προφίλ όπου η  εμπέδωση της ανωτερότητας απέναντι στους άλλους και ο δυναμισμός γίνονται κοκτέιλ μιμητικής συμπεριφοράς από τον πελάτη.

Πολλοί αυτόκλητοι personal trainers επιθυμούν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο επάγγελμα από ανάγκη αυτοεπιβεβαίωσης, οι ίδιοι μέσα από αυτό κυριαρχούν και καθοδηγούν εισπράττοντας χρήματα. Προσωπικότητες που δεν άγουν σώμα και ψυχή. Δεν γνωρίζουν να το πράξουν αλλά αρκετούς δεν τους ενδιαφέρει διότι δεν είναι παιδαγωγοί.

 

Νέοι επιχειρηματίες τις γυμναστικής

Η Βιομηχανία του FITNESS έχει ως στόχο το κέρδος, τώρα εάν επέλθει και η βελτίωση της υγείας εξωραΐζει το προφίλ της και δημιουργεί προϋποθέσεις βελτίωσης της υγείας σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού. Το ζήτημα είναι εάν τα τελευταία χρόνια δημιουργούνται χώροι άθλησης με κυρίαρχο στόχο μόνο το κέρδος. Η επιχείρηση ως όρος είναι τόλμη, η αντιγραφή στην δημιουργίας της  είναι επικινδυνότητα. Καφετερίες, fast foods, τώρα και γυμναστήρια! τα δημιουργείς εύκολα ακόμη και εάν δεν έχεις γυμναστεί ποτέ, η συνταγή :

Να διαθέτεις χρήματα, από πατέρα η μαμά , κληρονομιά η κλεμμένα από κάπου, εδώ συμπεριλαμβάνεται και το ξέπλυμα χρήματος.

-Χώρος, όσο μεγαλύτερος το καλύτερο για να εντυπωσιάσεις.

-Μηχανολογικός εξοπλισμός αρκετός για να θυμίζει αποθήκη μηχανημάτων και να μπερδεύονται οι αθλούμενοι με την εξέλιξη της τεχνολογίας, ναι έχουμε και αυτό το μηχάνημα και το άλλο … τώρα με ποια σειρά θα γυμναστείς σε όλα αυτά τα μηχανήματα ούτε και ο ιδιοκτήτης γνωρίζει, δεν υπάρχει πρόβλημα είναι αυτό που λεμέ βάλε λίγο απ΄ολα!
[quote]Πρέπει να έχεις γυμνάστριες διότι γυναίκες έχουν τα clubs , τα Bars ,τα δελτία ειδήσεων άρα πως θα πάρουν κοινώς μάτι αυτοί που δεν έχουν λόγο να προσέλθουν στο γυμναστήριο. [/quote]
-Αερόβια μηχανήματα πολλά για να τρέχουν όλοι σε μια χώρα που έχει οκτώ μήνες καλό μεσογειακό κλίμα αλλά πρέπει όλοι να κλειστούν μέσα  τρέχοντας στους διάδρομους, διότι το ίδιο κάνουν και στις βόρειες χώρες που έχει οκτώ μήνες χειμώνα! Ουσιαστικά το αντίστροφο.

0bd653b1c9f7594fa587969a39046bb0

-Πρέπει να έχεις γυμνάστριες διότι γυναίκες έχουν τα clubs, τα Bars, τα δελτία ειδήσεων άρα πως θα πάρουν κοινώς μάτι αυτοί που δεν έχουν λόγο να προσέλθουν στο γυμναστήριο. Θα βάλεις γυμναστές για να πάρεις την άδεια του γυμναστηρίου αλλά και για να δείξεις την εξειδίκευση σου αρκεί οι γυμναστές να ακούν εσένα που δεν έχεις ιδέα από γυμναστική, αλλά είσαι ο ιδιοκτήτης! απλά αντί να ανοίξεις μπουζούκια την νύχτα η ζαχαροπλαστείο άνοιξες γυμναστήριο. Ωραία!  οργάνωσε τους χώρους βάλε και λίγο πολυτέλεια και έκανες ένα mix House κατάστημα από bar, club, γυμναστήριο και άφησε το να επιπλεύσει στο νερό όπως το πλοίο.

Φυσικά όλα αυτά λύνονται εάν μέχρι πρότινος το είχες δηλώσει σύλλογο-γυμναστήριο για να κοροϊδεύεις και την εφορία! και τους πελάτες! διαφεύγοντας τους φόρους. Υπάρχει και η τρίτη λύση να κρατάς τον χώρο εκγύμνασης ως βιτρίνα! πουλώντας φάρμακα και γλιτώνεις έξοδα και πονοκέφαλο.

Επίλογος

Φτάνει τόσο σας κούρασα και εάν σας ενδιαφέρει η υγεία σας σκεφτείτε εάν σας εκγυμνάζουν για αυτό που ζητάτε, φυσικά εάν δεν θέλετε να γίνεται χημικό πειραματόζωο απομακρυνθείτε από τους ειδικούς άσχετους των στεροειδών.

Δές ακόμη: Είσαι ικανοποιημένη από την γυμνάστρια; Ένας Οδηγός επιβίωσης για τις γυναίκες.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα