Αρχική » Έχουν πιθανότητες επιτυχίας;

Έχουν πιθανότητες επιτυχίας;

by admin

Σήμερα οι δυο νέοι – ανταγωνιστικότεροι έλληνες bodybuilders είναι εκτός της ομοσπονδίας της IFBB που διοικείται από τον Δόκτορα Ραφαέλ Σαντόχα. Πρόκειται για τον Δημήτρη Τριπολιτσιώτη και τον Χρήστο Πιστόλα. Και οι δυο επέλεξαν να διαγωνίζονται σε μια Μυϊκή σκηνή που διαπνέεται από την διαφορετική ιδεολογία του Jim Manion, αντιπάλου του ισπανού Σαντόχα. Ο Manion είναι ο promoter μια ανταγωνιστικής μυϊκής κουλτούρας που αποτελεί τον προθάλαμο για τους δημοφιλείς διαγωνισμούς των ΗΠΑ.

Ο αμερικανός Jim Manion μετά την διάσπαση της IFBB απέρριψε τον απομονωτισμό και με βοηθούς τον Bob Cicherillo και αργότερα τον Robin Chang όργωσαν τη Ευρώπη και εν μέρη την Ασία με στόχο να προσελκύσουν νέους bodybuilders, που θα ζήσουν το όνειρο όπως κάποτε ο νεαρός Σβαρτσενέγκερ.

Δημήτρης Τριπολιτσιώτης

Το σταυροδρόμι είχε χαραχτεί, από την μια η νέα λίγκα του ισπανού Σαντόχα που συμπεριλαμβάνει εκτός από τους πολλούς ερασιτεχνικούς αγώνες και επαγγελματικούς  διαγωνισμούς κυρίως στην Ευρώπη με την ονομασία Elite Pro. Από την άλλη πλευρά η διοργάνωση ΝPC του Jim Manion με τους εθνικούς αγώνες στις ΗΠΑ και  την αμερικανική λίγκα   IFBB Professional League που αποτελεί τον προθάλαμο για επαγγελματική καταξίωση κυρίως στις ΗΠΑ.

Το ιδεολόγημα είναι προφανές, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ρώμη, όπου σήμερα η PAX AMERICANA κυριαρχεί και στο φαίνεσθαι των μυών. Οι έλληνες bodybuilders αποφάσισαν να βουτήξουν στα βαθιά νερά του σκληρού bodybuilding απορρίπτοντας της μεσογειακές ακτές με τις ήρεμες θάλασσες.

Η Ευρώπη του Σαντόχα είναι μια νέο – ανταγωνιστική μυϊκή πλατφόρμα όπου κοντοκουρεμένοι, πρώην ανατολικοί και μεσόγειοι bodybuilders διαγωνίζονται για συντηρητικά χρηματικά έπαθλα, αποδεχόμενοι πως μόνο εδώ θα είναι το διαγωνιστικό τους τερέν.

Οι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ διαγωνισμοί του αμερικανού Jim Manion όπως και οι προκριματικοί αγώνες ανά τον κόσμο ελκύουν ευρωπαίους – αμερικανούς και ασιάτες που στοχεύουν να πατήσουν το πόδι τους στην Νέα Υόρκη, στο Λας Βέγκας, και άμεσα με πρόσκληση στο Οχάιο του διοργανωτή Άρνολντ Άλοις Σβαρτσενέγκερ. Ζούμε μια περίοδο όπου ξεφυτρώνουν χιλιάδες επαγγελματίες – bodybuilders, όπου σε λίγα χρόνια θα είναι τόσοι πολλοί και από τις δυο λίγκες. Κάποια στιγμή θα φανεί εάν πέτυχε το πείραμα της επιτυχημένης καριέρας.

Οι δυο έλληνες προσανατολίστηκαν προς την Δύση, στο όνειρο των διαγωνισμών που προωθούν την ιδεολογία του αμερικανού διοργανωτή, ένα πρόκριμα που φαντάζει πιο ελκυστικό, ποιο κοσμοπολίτικο  από την παραδοσιακή Ευρώπη … Έχουν πιθανότητες επιτυχίας;

Χρήστος Πιστόλας

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα