Αρχική » Τουλιάτος αντιδρά στην άρνηση για τα συμπληρώματα διατροφής!

Τουλιάτος αντιδρά στην άρνηση για τα συμπληρώματα διατροφής!

by admin

Ο Γιατρός – bodybuilder Γιώργος Τουλιάτος αντιδρά στην δημοσίευση του καθηγητή Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής του Πανεπιστημίου Κρήτης Αντώνη Καφάτου, που δήλωσε:  «Πετάξτε τα συμπληρώματα διατροφής», εδώ το άρθρο 

Ο Τουλιάτος παράλληλα κάνει προτάσεις δημοσιεύοντας  ένα τηλεοπτικό απόσπασμα (δείτε παρακάτω)

Που οφείλεται η κόπωση και η έλλειψη αντοχής
σε έναν αθλούμενο… αναφορές για τον σίδηρο –
φυλλικό οξύ – B 12 ΒΙΤΑΜΙΝΗ – D3 –
και το μαγνήσιο


Ο ίδιος αναφέρει

Στη χώρα μας πάντως το μεσογειακό μοντέλο διατροφής έχει εκλείψει και αντικατασταθεί από δυτικού τύπου. Δεδομένου της κακής ποιότητας διατροφικών προιόντων,όπου αναγκαζόμαστε να καταναλώνουμε ακριβά βιολογικά, δεδομένου της πλημμελούς σίτισης λόγω φόρτου εργασίας, δεδομένης της απαιτητικής ζωής με τα εξοντωτικά ωράρια,η επικουρική χρήση των συμπληρωμάτων κρίνεται αναγκαία.

Όχι μονάχα σε ελλείψεις πχ κοβαλαμίνης,σιδήρου, καλσιφερόλης. Αλλά και σε διατροφικά μακροστοιχεία όπως ζωικά λευκώματα, λιπαρά οξέα και μια πληθώρα στοιχείων που συμβάλλουν σε μια καλύτερη υγεία που ενίοτε αποτελούν και θεραπευτικό σχήμα.

Ποιος αμφισβητεί τη συνδρομή της τοκοφερολης στη βελτίωση κινητικότητας των σπερματοζωαρίων, τη συνδρομή του ασκορβικου οξέως στην αποφυγή σκορβουτου,του συμπλέγματος Β στο νευρικό σύστημα, της ρετινολης στην ακμή, του ψευδαργύρου στην επούλωση των πληγών,του ασβεστίου στην πορωση καταγμάτων, τη νιασίνη στην αύξηση της HDL, τα ιχθυέλεια στην ελάττωση τριγλυκυριδίων, το συνένζυμο Q10, καρνιτίνη και μαγνήσιο στη λειτουργικότητα του μυοκαρδίου, της μαγιάς κοκξινου ρυζιού και φυτοστερολων στη βελτίωση αθηρωματικου κλάσματος, τις πολυφαινόλες στην αποτροπή οξείδωσης της LDL, την παρεντερική γλουταθειόνη στις αυξημένες τρανσαμινάσες, τη γλουκοζαμίνη, χονδροιτίνη, υαλουρονικό και κολλαγόνο σε χονδροπάθειες, το ginko biloba στην αιματική ροή του εγκεφάλου, τη φωσφατιδυλοσερίνη και ακέτυλοκαρνιτίνη στη βραχυπρόθεσμη μνήμη, τη μελατονίνη, τρυπτοφάνη και γάμα αμινοβουτυρικό οξύ στην αυπνία,το λυκοπένιο στην πρόληψη του προστατικού καρκίνου.

Αυτά αποτελούν μερικά παραδείγματα όπου τα συμπληρώματα βοηθούν προληπτικά σε μη αθλούμενους. Γιατί το κεφάλαιο των αθλούμενων και αθλητών,περιλαμβάνει μια γκάμα δέκα τουλάχιστον συμπληρωμάτων που δρουν εργογονικά. Μονουδρικη κρεατινη, βητα αλανινη, καρνοσινη, κιτρουλινη, σοδα διτανθρακικη, καφεΐνη, λευκινη, γλουταμινη, βήτα υδροξυ βουτυρικο οξύ.

Επίσης εδώ μια  παλαιότερη συνέντευξη όπου γίνονται αναφορές και στα συμπληρώματα διατροφής

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα