Αρχική »  Patrick Arnold τους έδωσε την Χημική Φωτιά …εξιλέωση

 Patrick Arnold τους έδωσε την Χημική Φωτιά …εξιλέωση

by admin

DHEA (δεϋδροεπιανδροστερόvη) 25mg για γυναίκες, 50mg και 100mg για άνδρες φέραμε πριν το 2000, με την φίρμα της CHAMPION NUTRITION από τον Concord της CA ως distributors στην Ελλάδα, λίγο αργότερα ήρθε και η Αndrostenedione σε μια εποχή όπου τα προϊόντα αυτά ήταν άγνωστα στο ευρύ κοινό. Ήδη όμως στις ΗΠΑ είχε γίνει μια μικρή επανάσταση κυρίως όταν ο  χημικός Patrick Arnold πούλησε την φόρμουλα σε εταιρείες αν και θα μπορούσε να το κάνει απευθείας ο ίδιος (το έκανε αργότερα).

Σήμερα το έτος 2018 το DHEA αν και παρωχημένο κάποιοι συνεχίζουν να το ανακαλύπτουν, ενώ παράλληλα μαγαζιά και παραρτήματα με μέντορες – προπονητές, γκουρού φαρμάκων και γυμναστικής έχουν φροντίσει να ισοπεδώσουν ότι κινείται  δίνοντας συμβουλές, πουλώντας  β’ διαλογής φάρμακα και πρωτεΐνες , ενώ φροντίζουν να κάνουν δημόσιες σχέσεις .. Η Αndrostenedione και αυτή έκανε την πορεία της,  από την εποχή που το ρόπαλο του Mark McGwire χτύπησε εντυπωσιακά το μπαλάκι του μπέιζμπολ στο γήπεδο, και υπόγραψε συμβόλαιο με την CHAMPION NUTRITION. Αργότερα διαφήμισε και το γάλα των κτηνοτρόφων – βιομηχανίας των ΗΠΑ, αλλά κάποια στιγμή φάνηκε η “σχέση” του με την Αndrostenedione και ξέσπασε το σκάνδαλο.

Victor Conte και Patrick Arnold

Ο Conte δεν ταιριάζει  εμφανισιακά με τον Arnold, αν και κάποια στιγμή τα βρήκαν , ο Conte θυμίζει περισσότερο ευέλικτο μάνατζερ, ή και αρχηγό φαμίλιας που ξέρει τι θέλει… και αυτό που αναζητούσε κυρίως ήταν η φαντασία – δημιουργικότητα του Patrick Arnold για τα φάρμακα. Μαζί έδωσαν τη ευκαιρία σε πολλούς άντρες και γυναίκες να ζήσουν μια φαντασιακή εμπειρία, που όμως τους απέφερε ρεαλιστικά  τα μετάλλια , το χρήμα και την αναγνώριση. Ο Victor Conte είναι πιο πρακτικός, έψαχνε το κατάλληλο άτομο, ο Patrick Arnold περισσότερο ιδεαλιστής, ήθελε να δοκιμάσει τις ικανότητες του, να δει πως τα δημιουργικά του προϊόντα θα είχαν αποτελέσματα σε αθλητές που τους διακατείχε η ματαιοδοξία της κυριαρχίας. Δεν ήταν μόνο για τα χρήματα!

Κάποια στιγμή έγινε το νομικό τσουβάλιασμα, και οι δυο τιμωρήθηκαν από τον νόμο, δικάστηκαν και πλήρωσαν! Σήμερα ο Victor Conte  με τη εταιρεία του SNAC (Scientific Nutrition for Advanced Conditioning) στο Σαν Κάρλος της Καλιφόρνια, συνεχίζει το έργο, η νέα του « πίστη» δεν είναι οι bodybuilders,ή οι αθλητές του στίβου, αλλά οι πυγμάχοι, που τους φροντίζει , τελευταία του δουλεία ο Mikey Garcia αήττητος στο 39-0. Τα media του δίνουν το προσωνύμιο Bad Bay για τον Victor Conte το πρώην κακό αγόρι, ο οποίος πλήρωσε τα χρέη του προς την κοινωνία!

Patrick Arnold  μια ιδιότυπη εξιλέωση

Ο Patrick Arnold  που και αυτός αγάπησε το bodybuilding και τους μυώνες, προσανατολίστηκε αλλού, βοηθά με τις γνώσεις του, τους ασθενείς που πάσχουν από επιληψία και τους καρκινοπαθείς,  προσπαθεί να εμποδίσει την μετάσταση του καρκίνου, μια ηθική εξιλέωση;
Ασχολείται με τις κετόνες, αρχικά συνεργάστηκε με τον  καθηγητή Dominic D’Agostino, που και αυτός έψαχνε το κατάλληλο άτομο, για του δημιουργήσει  εξωγενή κετόνη. Ο Patrick Arnold τα κατάφερε με χαμηλό οικονομικό κόστος, ήταν ενθουσιασμένος από το αποτέλεσμα , ενώ  όπως δημοσιεύτηκε δεν δίστασε να αφορίσει εν μέρη την ” τη βιομηχανία του bodybuilding, δηλώνοντας  Έχω βαρεθεί τόσο πολύ! Δεν μπορώ να δω πώς μπορεί κάποιος να κάνει αυτή την καριέρα για πολύ καιρό. Είναι αρκετά εσωστρεφές και κλειστό. Μου αρέσει η βιομηχανία κετο, επειδή υπάρχουν πολλοί περισσότεροι επιστήμονες που εμπλέκονται, υπάρχει πολύ περισσότερη έρευνα για ασθένειες και υπάρχει πολύ περισσότερος ενθουσιασμός πίσω από αυτό. Τώρα ο ερευνητής χημικός διαχειρίζεται  ένα εμπορικό σήμα με το όνομα KetoSports, μαζί με τον επιχειρηματικό του εταίρο Lakhan Boodram και τις κόρες του. Ο ίδιος εργάζεται  με πάθος, δημιουργώντας  συμπληρώματα για μια νέα  κετογενική διατροφή που υποτίθεται ότι μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς με καρκίνο, αλλά και τις επιδόσεις στις προπονήσεις.

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα