Αρχική » Dave Palumbo στο Νοσοκομείο έχασα πολύ αίμα!

Dave Palumbo στο Νοσοκομείο έχασα πολύ αίμα!

by admin

O Dave Palumbo το αφεντικό του Rx Muscle στο νοσοκομείο!  Στο Tampa Hospital Center. Όπως αναφέρει έχασε πολύ αίμα!  στην χειρουργική του επέμβαση. Ο Palumbo δήλωσε  πως είναι ένας bodybuilder με χαμηλό αιματοκρίτη, αιμοσφαιρίνη, μια πραγματικά επικίνδυνη κατάσταση σε μια επέμβαση. (σημ:  Οι ασθενείς με τη μεγαλύτερη πτώση της αιμοσφαιρίνης κατά τους 12 μήνες της παρακολούθησης (1,6 gr/dl μείωσης, από τα 14,2 gr/dl στα 12,6 gr/dl) είχαν 47% περισσότερες εισαγωγές στο νοσοκομείο και 60% περισσότερους θανάτους σε σύγκριση με εκείνους που είχαν μια μη σημαντική πτώση της αιμοσφαιρίνης τους (μείωση αιμοσφαιρίνης μόνο κατά 0,10 gr/dl στους 12 μήνες)

To αφεντικό του Rx Muscle ανέφερε πως η εισαγωγή έγινε διότι είχε πρόβλημα στον ώμο, (Αντικατάσταση Άρθρωσης Ώμου)τώρα μετά την επέμβαση προς το παρών δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το δεξί του χέρι. Η επέμβαση του διήρκησε 4 ώρες, και θα χρειαστεί το λιγότερο τρεις μήνες για να επανέλθει όπως δήλωσε.

[youtube width=”400″ height=”250″ video_id=”Qtg2JgjOpas”]


Τι είναι η αρθροπλαστική ώμου;

Η αρθρική επιφάνεια του βραχιόνιου οστού και της υποδοχής της ωμοπλάτης (κεφαλή βραχιόνιου και γληνοειδής) αφαιρούνται για να δημιουργηθεί χώρος για την αντικατάσταση της άρθρωσης. Η αντικατάσταση της άρθρωσης μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους ανάλογα με το είδος της πάθησης και το μέγεθος της βλάβης της άρθρωσης.

Ένας μεταλλικός στυλεός στερεώνεται στο εσωτερικό του βραχιόνιου οστού, στον οποίο ενσωματώνεται ένα μεταλλικό σφαιρικό εμφύτευμα αντικατάστασης. Εναλλακτικά, ένα μεταλλικό κυπέλλιο εισάγεται πάνω από το σφαιρικό εμφύτευμα της άρθρωσης του ώμου (βραχιόνια κεφαλή).

Το σφαιρικό εμφύτευμα αντικατάστασης διατίθεται σε διάφορα μεγέθη και μπορεί να προσαρμοστεί στη σωστή θέση έτσι ώστε να ταιριάζει ακριβώς με το βραχιόνιο οστό. Η αντικατάσταση μόνο της βραχιόνιας κεφαλής ονομάζεται ημιαρθροπλαστική. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί υποδοχή αντικατάστασης. Είναι φτιαγμένη από πλαστικό, το οποίο είτε στερεώνεται σε μία οπίσθια μεταλλική πλάκα πριν ενσωματωθεί στο οστό, στην υποδοχή (γληνοειδής), είτε εισάγεται, με ή χωρίς τη χρήση ειδικού οστικού τσιμέντου απευθείας στο οστό.

Υγιής ώμος                                            Ώμος με αρθρίτιδα

Η αντικατάσταση τόσο της βραχιόνιας κεφαλής όσο και του γληνοειδούς ονομάζεται Ολική Αρθροπλαστική Ώμου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μίας νέας άρθρωσης από μέταλλο σε οστό ή μέταλλο σε πλαστικό που μπορεί να κινείται και πάλι ομαλά, έτσι ώστε να μην πονάτε όταν κινείτε το χέρι σας. Τα μέρη μίας αντικατάστασης συνήθως ονομάζονται προθέσεις, στοιχεία ή εμφυτεύματα.

Η επέμβαση

Η επέμβαση αρθροπλαστικής ώμου συνήθως διαρκεί περίπου δύο ώρες. Η τομή της επέμβασης συνήθως έχει μέγεθος 8 έως 12cm και γίνεται κατά μήκος του μπροστινού τμήματος της άρθρωσης του ώμου. Η επέμβαση πραγματοποιείται συνήθως υπό γενική αναισθησία.

Για πόσον καιρό και πού θα βρίσκεται η ουλή;

Η ουλή δημιουργείται στο μπροστινό τμήμα του ώμου. Αυτό καθιστά σχετικά εύκολη την κάλυψή της και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια ώστε η ουλή να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο αντιαισθητική. Συνήθως η ουλή έχει μέγεθος 8-12 cm.

Ανάρρωση

Ενδεχομένως να σας φορέσουν επίδεσμο ανάρτησης κατά την έξοδό σας από το χειρουργείο. Συνεχίστε να τον φοράτε σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του φυσιοθεραπευτή σας. Ο χρόνος μέχρι τη λήψη εξιτηρίου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και ο χειρουργός σας θα σας συμβουλέψει αναλόγως.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα