Αρχική » Τα αναβολικά για τους φτωχούς οι πλούσιοι τα εξελιγμένα φάρμακα και το γενετικό ντοπάρισμα

Τα αναβολικά για τους φτωχούς οι πλούσιοι τα εξελιγμένα φάρμακα και το γενετικό ντοπάρισμα

by admin

Σήμερα κάποιοι φιλόδοξοι πλούσιοι χρησιμοποιούν αυξητική ορμόνη, για να μείνουν νεώτεροι, στο bodybuilding υπάρχει μια μειοψηφία που παρά την οικονομική ευμάρεια, θέλει την δόξα, την κοινωνική αποδοχή  και ασχολείται και με το bodybuilding έχοντας στην διάθεση της ποιοτικά αναβολικά στεροειδή και ικανοποιητική ποσότητα αυξητικής ορμόνης.

Σε κάθε περίπτωση όμως τα σημερινά αναβολικά στεροειδή θα είναι τα αναβολικά των φτωχών, διότι η ματαιοδοξία της καθεστηκυίας τάξης θα την οδηγήσει να χρησιμοποιεί το γενετικό ντοπάρισμα, την γονιδιακή αλλαγή! Στην αρχή δεν θα το ομολογούν, αλλά το σενάριο της  επεξεργασίας του ανθρώπινου γονιδιώματος θα υλοποιηθεί μυστικά και σταδιακά.

Τα πρώτα ανθρώπινα μωρά που έχουν υποστεί γενετική επεξεργασία στον κόσμο  γεννήθηκαν  στην Κίνα. Ο καθηγητής He Jiankui Ι – Χε Τζιανκούι ισχυρίζεται ότι αφαιρώντας ένα συγκεκριμένο γονίδιο από τα έμβρυα χρησιμοποιώντας την τεχνική CRISPR-Cas9, τα δίδυμα κορίτσια θα έχουν φυσική ανοσία στον ιό HIV. Ωστόσο, φαίνεται ότι τα κορίτσια έχουν γεννηθεί στο μάτι μιας ηθικής καταιγίδας, καθώς οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο αμφισβητούν την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την ηθική της διαδικασίας.

Ο Χε, καθηγητής στο «Southern University of Science and Technology» στην πόλη Σεντσέν της Κίνας, δήλωσε ότι είναι «υπερήφανος για τη δουλειά του» και το γεγονός ότι ήρθαν στον κόσμο δύο υγιέστατα κοριτσάκια, που είναι ανθεκτικά στον ιό HIV.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube, στο Εργαστήριο ο He λέει ότι η διαδικασία ξεκίνησε με μια αρκετά κανονική διαδικασία IVF. Αφού το σπέρμα του πατέρα  γονιμοποίησε το ωάριο της μητέρας, ένας εμβρυολόγος έβαλε τις πρωτεΐνες CRISPR-Cas9 στο κύτταρο, που πραγματοποίησε μια “χειρουργική επέμβαση γονιδίων” που διαγράφηκε από ένα γονίδιο γνωστό ως CCR5. Αυτό το γονίδιο κωδικοποιεί μια πρωτεΐνη που χρησιμοποιεί ο HIV  για να εισέλθει σε ένα κύτταρο, έτσι με την αφαίρεση του. Τώρα ο  καθηγητής αναφέρει ότι τα κορίτσια πρέπει να αναπτύξουν μια φυσική ανοσία στον ιό.

[youtube width=”400″ height=”250″ video_id=”th0vnOmFltc”][quote]Η υπόθεση αυτή αποτελεί και δυσφήμιση για την επιστημονική κοινότητα της Κίνας, μέλη της οποίας προσπαθούν να αποκτήσουν ηγετικό ρόλο στη γενετική (ήδη τα κατάφεραν στο ντοπάρισμα )[/quote]

Παρότι η τεχνική CRISPR δεν είναι καινούργια, ερευνητές ανά τον κόσμο δηλώνουν σοκαρισμένοι από αυτή την εξέλιξη και τη χρήση της σε πείραμα με ανθρώπους. Ειδικοί ανά τον κόσμο έσπευσαν, μάλιστα, να υπογραμμίσουν ότι το περιστατικό αναδεικνύει την ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου, παγκόσμιου κώδικα ηθικής.

Η υπόθεση αυτή αποτελεί και δυσφήμιση για την επιστημονική κοινότητα της Κίνας, μέλη της οποίας προσπαθούν να αποκτήσουν ηγετικό ρόλο στη γενετική (ήδη τα κατάφεραν στο ντοπάρισμα )και να αποδείξουν ότι αγνοούν τα ηθικά διλήμματα έναντι της καινοτομίας. «Θεωρώ ότι είναι μια από αυτές τις στιγμές που έρχονται μόνο μια φορά κάθε μερικές δεκαετίες» λέει ο William Hurlbut, ερευνητής του ιατρικού κέντρου νευροβιολογίας του πανεπιστημίου του Στάνφορντ. «Μια στιγμή που κάποιος κάνει κάτι που αλλάζει τόσο δραματικά το τοπίο, που ο κόσμος δεν θα είναι πια ποτέ ο ίδιος» εξηγεί ο ίδιος. Ωστόσο, ο επιστήμονας που έκανε το… ακατόρθωτο και άλλαξε την πορεία της ανθρωπότητας δεν δέχτηκε τους επαίνους των συναδέλφων του ούτε της παγκόσμιας πολιτικής κοινότητας.

Ο Κινέζος καθηγητής  έσπευσε να εξαφανιστεί από προσώπου Γης όταν έγινε γνωστό ότι το πείραμά του θα βρεθεί στο «μικροσκόπιο» των Αρχών. Όπως έγινε γνωστό, οι κινεζικές Αρχές ερευνούν ήδη το περιστατικό και ο Χε και η ομάδα του διατάχθηκαν να σταματήσουν οποιαδήποτε εργασία.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα