Αρχική » Το bodybuilding δεν είναι αναγνωρισμένο ως άθλημα; Προφυλακιστέοι κρίθηκαν 4

Το bodybuilding δεν είναι αναγνωρισμένο ως άθλημα; Προφυλακιστέοι κρίθηκαν 4

by admin

Εδώ θα υπάρξει νομικό ζήτημα το οποίο θα έχει και μελλοντικές προεκτάσεις. Συγκεκριμένα όπως δημοσιεύτηκε πριν από λίγο στην zougla.gr Ο 47χρονος συλληφθείς για την υπόθεση των αναβολικών στεροειδών  φαρμάκων υποστήριξε πως «δεν υπάρχει θέμα παραβίασης αθλητικού κανονισμού καθώς το bodybuilding δεν είναι αναγνωρισμένο ως άθλημα!

Στην σελίδα του έθνους αναφέρεται

Σύμφωνα με το δικηγόρο του Μανώλη Αναστασάκη, ο 28χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες: «Δεν υπάρχει θέμα παραβίασης αθλητικού κανονισμού, καθώς το bodybuilding δεν είναι αναγνωρισμένο ως άθλημα, δεν βρέθηκαν μεγάλες χρηματικές καταθέσεις του εντολέα του, ενώ τα αναβολικά που βρέθηκαν στην κατοχή του ήταν για δική του χρήση, καθώς ο ίδιος ασχολείται με το bodybuilding».


 

όπως δημοσιεύτηκε στην zougla.gr.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι 4 από τους συνολικά 11 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν σήμερα για συμμετοχή στο κύκλωμα διακίνησης αναβολικών που φέρεται να δρούσε στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν ήδη ο 47χρονος που ήταν στέλεχος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σωματικής Διάπλασης και Fitness Ελλάδας και ένας 37χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος στα Χανιά, με τον οποίο φέρεται να είχαν στενή συνεργασία.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και την καταβολή εγγυήσεων.
Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται ισχυριζόμενοι, στην πλειοψηφία τους, πως τα αναβολικά που είχαν στην κατοχή τους προορίζονταν για προσωπική χρήση.Ο 47χρονος συλληφθείς υποστήριξε πως «δεν υπάρχει θέμα παραβίασης αθλητικού κανονισμού καθώς το το bodybuilding δεν είναι αναγνωρισμένο ως άθλημα» ενώ επέμεινε πως δεν είχε καν μεγάλες τραπεζικές καταθέσεις που να θεωρηθεί ότι συνδέονται με τα αναβολικά.Το κύκλωμα φέρεται να δρούσε σε διάφορες περιοχές της χώρας, κυρίως σε Αττική, Κρήτη και Ήπειρο, ενώ εμφανίζεται να είχε επεκτείνει τη δράση του στην Πολωνία, τη Γερμανία και την Κύπρο.Σύμφωνα με την κατηγορία παρασκεύαζε και διακινούσε παράνομα και απαγορευμένα αναβολικά, επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, αλλά και παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία χορηγούνται για την αντιμετώπιση των παρενεργειών από αναβολικές ουσίες.
Η διακίνηση των σκευασμάτων, σύμφωνα με τις αρχές, γινόταν κυρίως μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών και οχημάτων των μελών.το πρώτο θέμα αναφέρειΣτην φυλακή οδηγήθηκαν μετά τις απολογίες τους στις ανακριτικές αρχές τέσσερις από τους έντεκα κατηγορούμενους – ανάμεσά τους και μια γυναίκα – για συμμετοχή τους στο κύκλωμα αναβολικών που εξάρθρωσε την περασμένη Τρίτη η Οικονομική Αστυνομία.Ειδικότερα, προφυλακιστέοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκαν το 47 χρονο στέλεχος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σωματικής Διάπλασης και Fitness Ελλάδας, ένας 37χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος στα Χανιά και δυο ακόμη εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Αντίθετα, οι υπόλοιποι επτά κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους με την επιβολή περιοριστικών όρων και την καταβολή εγγυήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσαν χρήστες αναβολικών ουσιών και αθλητές bodybuilding.Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του 47χρονου κατηγορουμένου, Μανώλης Αναστασάκης, ο εντολέας του, κατά την απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες. Όπως δε επισήμανε ο ίδιος, δεν βρέθηκαν μεγάλες χρηματικές καταθέσεις στον εντολέα του, ενώ τα αναβολικά που βρέθηκαν στην κατοχή του ήταν για δική του χρήση, καθώς ο ίδιος ασχολείται με το bodybuilding.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία της υπόθεσης το κύκλωμα εισήγαγε από Κίνα και Πολωνία, έτοιμα αναβολικά σκευάσματα και πρώτες ύλες, ενώ στη συνέχεια σε παρασκευαστήριο που διατηρούσε σε περιοχή της Κρήτης, με τη χρήση ειδικού μηχανολογικού εξοπλισμού, προέβαινε στην παρασκευή παράνομων αναβολικών, στην τελική τους μορφή.

Στη συνέχεια μέλη του κυκλώματος διακινούσαν τα αναβολικά σε χρήστες, μεταξύ των οποίων και αθλητές. Όσον αφορά τη διακίνηση των παράνομων σκευασμάτων γινόταν κυρίως μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών και οχημάτων των μελών.

Όπως εξακρίβωσε η αστυνομία, το κύκλωμα είχε δραστηριότητα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, κυρίως σε Αττική, Κρήτη και Ήπειρο, ενώ είχε επεκτείνει τη δράση του και σε Πολωνία, Γερμανία και Κύπρο.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα