Αρχική » Το Φαινόμενο της Μυϊκής ΚΟΙΛΑΡΑΣ …Ευρώπη τι ειρωνεία τελικά

Το Φαινόμενο της Μυϊκής ΚΟΙΛΑΡΑΣ …Ευρώπη τι ειρωνεία τελικά

by admin

Καταρχάς πρέπει να επισημανθεί πως οι μεγάλες κοιλιές δεν είναι φαινόμενο που παρουσιάστηκε μόνο στους επαγγελματικούς διαγωνισμούς του Mr. Olympia. Δεν είναι μια κατάκτηση της αμερικανικής λίγκας του bodybuilding. Και στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα , στους διαγωνισμούς μυών , Ρώσοι, Ουκρανοί  Ισπανοί, κεντρικο- ευρωπαίοι κ.α προσέλκυσαν τα τελευταία χρόνια τα βλέμματα λόγω των εντυπωσιακών μυών, αλλά και διότι διέθεταν μεγάλες κοιλάρες!

Ο δημοφιλής Phil Heath ήταν ο δακτυλοδεικτούμενος στην ιστορία της πρησμένης μυϊκής κοιλιάς, και εμείς εδώ επισημάναμε το φαινόμενο , μόνο που είναι άδικο να επικεντρώνεται σε αυτόν ολοκληρωτικά η κριτική. Στα τελευταία συνέδρια στην Ευρώπη διάχυτη είναι η άποψη πως το φαινόμενο στις ΗΠΑ έχει ξεφύγει , αλλά και στην Ευρώπη δεν γίνεται να στρουθοκαμιλίζεται μια κατάσταση όπου πραγματικά πολλοί διαθέτουν μεγάλες κοιλάρες!

Η Κοιλάρα ως βιοχημικό φαινόμενο που ξέφυγε!

Το bodybuilding έπεσε στην παγίδα της πειραματικής βιοχημικής εξέλιξης, όπως στους αγώνες formula 1 δοκιμάζονται οι μηχανές και αργότερα οι εφαρμογές διοχετεύονται στην καταναλωτική παραγωγική βιομηχανία που δημιουργεί αυτοκίνητα για το μέσο καταναλωτή, έτσι και η κούρσα των βιοχημικών και των ακραίων διατροφικών τακτικών ωθεί με τον τρόπο της τον μέσο άνθρωπο σε ένα εξελιγμένο μυϊκό μοντέλο.

Δείτε πως είναι οι άνθρωποι που ασχολούνται με την κουλτούρα των μυών σήμερα, έχουν μεταμορφωθεί σε σύγκριση με τον μέσο άνθρωπο πριν δεκαετίες. Αυτή είναι μια μιμητική κούρσα, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του καθενός. Όμως  τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε μια παρεκτροπή στη  μυϊκή κούρσα των επαγγελματικών διαγωνισμών όπου η χρήση αυξητικών ορμονών, πεπτιδίων, ινσουλίνης και ανδρογόνων απέδωσε συνδυαστικά έναν bodybuilder καρικατούρα με μεγάλους μυώνες και φουσκωμένη κοιλιά. Η Κοιλάρα ως βιοχημικό φαινόμενο ξέφυγε!

Βιομηχανία & Διοργανωτές δεν θέλουν να χάσουν χρήματα !

Η ειρωνεία έγκειται στο γεγονός πως αρκετοί αντέδρασαν στο φαινόμενο της μεγάλης μυϊκής κοιλιάς, διότι δεν βολεύει στην εικόνα που προβάλλεται στα μάτια των εκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη. Κανείς όμως δεν αντέδρασε για τα σακατεμένα όργανα (καρδιά, συκώτι, σπλάχνα, νεφρά, αρτηρίες, συνδέσμους ) διότι αυτά δεν φαίνονται![quote]Εάν έχεις σαπίσει από μέσα δεν υπάρχει πρόβλημα, εάν όμως είσαι κοιλαράς κάνεις κακό στο image της βιομηχανίας του fitness! [/quote]

Ξαφνικά πολλοί αντέδρασαν για την μεγάλη κοιλιά διότι φαίνεται και δημιουργεί ειρωνικά σχόλια για την αυτοκτονική βιοχημική πρακτική που έμμεσα ωθούν σπόνσορες, διοργανωτές και γκουρού.

Εάν έχεις σαπίσει από μέσα δεν υπάρχει πρόβλημα, εάν όμως είσαι κοιλαράς κάνεις κακό στο image της βιομηχανίας του fitness! Ναι αυτό είναι , εδώ δεν υπάρχει μετρό και αρχαιοελληνικά ιδεώδη για το μέτρο και κάλλος , κυρίως όπου τα τελευταία χρόνια εισέβαλαν όλοι οι πρώην ανατολικοί προβάλλοντας από την μια πλευρά τα θελκτικά μωρά για τους καψούρηδες και από την άλλη τον σύγχρονο βιοχημικό ανταγωνισμό που επικαλύπτεται από την ανάγκη πολλών κρατών για διάκριση.

Η Ευρώπη αντιδρά τώρα για τις ΗΠΑ όπου η βιομηχανία επέβαλε το μοντέλο και τώρα προσπαθεί να βρει λύση για πιο μεγάλους μυώνες χωρίς μεγάλες κοιλάρες! Όμως και η Ευρώπη δεν μπορεί να κάνει την μαϊμού διότι και οι δικοί της χημικό- τροποποιημένοι από τα Ουράλια όρη έως της μεσογειακές ακτές ακροβατούν επικίνδυνα στο βιοχημικό ρίσκο που δεν φαίνεται αλλά υπάρχει ανεπτυγμένο μέσα τους.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα