Αρχική » Αλιμπέρτης βουλώνει στόματα…Προπονήσου σκληρά χωρίς στεροειδή!

Αλιμπέρτης βουλώνει στόματα…Προπονήσου σκληρά χωρίς στεροειδή!

by admin

Μπράβο bodybuilder Αλιμπέρτη ! τόλμησες, αυτή η δήλωση θα βοηθήσει πολλούς να ασχοληθούν με την σωματική διάπλαση. Την τελευταία δεκαετία έχουν εισβάλει χιλιάδες χημικοί καμικάζι που έχοντας αξιοπρόσεκτο παρορμητισμό φαρμακοποιήθηκαν με ζήλο, προκειμένου να γυμναστούν ή να εκγυμνάσουν κόσμο που θα αποθανατιστεί στην παραλία, στο club ή στην τηλεόραση, κάνοντας τον ΤΑΡΖΑΝ σε κάποιο show επιβίωσης.

Θυμάμαι πριν χρόνια, όταν συνεργαστήκαμε με το ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ του Αριστοτελείου πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και τον καθηγητή – υπεύθυνο του τμήματος εργοφυσιολογίας Κωνσταντίνο Μανδρούκα όπου διαπιστώσαμε πως το “παρακατιανό” bodybuilding είναι η καλύτερη ενασχόληση για την υγεία.
Ήταν η εποχή που διοργανώσαμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα της ΕΟΣΔ και μετέπειτα έγινε βιοψία μυός, από τον μηρό και τον άνω κορμό σε bodybuilders, όπου είχε συμβάλει και καθηγητής από την Σουηδία. Ο έλληνας καθηγητής ανέφερε πως το bodybuilding είναι ιδανικό για όλες τις ηλικίες, βοηθώντας στην ενδυνάμωση και βελτίωση της φυσικής κατάστασης μέσα από μια μεγάλη σειρά διαφορετικών ασκήσεων.

Ουσιαστικά μια ποικιλόμορφη βάση εξάσκησης που αργότερα πολλά αθλήματα “δανειστήκαν” για να εξελίξουν τους αθλητές τους

Δυστυχώς σήμερα το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από την παρουσία χιλιάδων νέων ανθρώπων που θέλοντας να αυτοεπιβραβευτούν προβάλουν αυτάρεσκα τους νεοαποκτηθέντες μυώνες τους  στο διαδίκτυο,  έχοντας βάλει στο χρονοντούλαπο αρχές εργοφυσιολογίας, βιοχημείας και ψυχιατρικής! χάνοντας την ουσία, την νοοτροπία της προπόνησης, την διαχρονική κουλτούρα που διαρκεί.
Αυτό λειτουργεί αντίθετα, έχει προσελκύσει χιλιάδες μιμητές που γκαζώνουν για να μυο -μεταμορφωθούν στα πλαίσια ενός “πρώην ανατολικού χημικού ιδεώδους της μάζας”, διώχνοντας παράλληλα εκατομμύρια ανθρώπους που θέλουν να γυμναστούν για να ενδυναμώσουν και να βελτιωθούν στα πλαίσια ενός ρωμαλέου και υγιούς σώματος.
Βεβαία σε αυτό έχουν ευθύνη και πολλά γυμναστήρια όπου η προκατάληψη ορισμένων ιδιοκτητών απέναντι στο bodybuilding τα μεταμόρφωσε σε γυμναστήρια πασαρέλα με βάρη και διαδρόμους, τα οποία με αντίδραση πανούκλας έδιωξαν  κάθε ιδέα εμβάθυνσης στη σωματική κουλτούρα.

Το ζήτημα είναι μπορείς να γυμνάσεις κάποιον συνηθισμένο άνθρωπο που θέλει να βελτιωθεί στα πλαίσια ενός bodybuilding προγράμματος ; δεν θέλει να πάρει φάρμακα, σταματά το ψηστήρι! Γέμισε o τόπος από καθηγητές που σε τρεις μήνες μεταμορφώνουν κόσμο, που μετά από χρόνια ντρέπεται για τον εαυτό του με την καταβαραθρωμένη εικόνα του.

Εδώ και χρόνια ρωτώντας αρκετούς την ώρα που εξασκούνταν  μου απαντούσαν

“δεν κάνω bodybuilding …κάνω βάρη !”


Παρακάτω το μήνυμα του Eλληνα bodybuilder 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα