Αρχική » Rich Piana ενέπνευσε τους οπαδούς του

Rich Piana ενέπνευσε τους οπαδούς του

by admin

Ο κόσμος του bodybuilding πάντα συγκροτούνταν με ενδιαφέροντες, και ευφυείς ανθρώπους που είχαν μια διαδρομή. Στις 25 Αυγούστου 2017, η ζωή του Rich Piana μιας από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του bodybuilding  είχε τραγικό τέλος.  O Rich Piana δεν ήταν μόνο ευρέως αναγνωρισμένος για τη σωματική του διάπλαση και τα επιτεύγματά του, αλλά για το πώς παρακίνησε και ενέπνευσε τους οπαδούς του. O Piana ήταν επίσης ένας από τους σημαντικούς bodybuilders που  διέδωσαν το bodybuilding και το fitness στο σύνολό του.

Rich Piana  – 3 εκατομμύρια δολάρια

Πριν από τον τραγικό θάνατό του, ο Rich Piana είχε χτίσει μια περιουσία ως bodybuilder καριέρας. Ήταν επίσης ένας επιτυχημένος vlogger του Youtube, προπονητής fitness  και επιχειρηματίας. Η εταιρεία του Piana, η 5%  Nutrition είχε επίσης αναπτυχθεί με  σταθερό ρυθμό. O Piana ήταν γνωστός για την αμείλικτη στάση του, τόσο στο γυμναστήριο όσο και στην επιχείρηση του, και θα τον θυμούνται ότι  πάντα πιεζόταν  στα όρια.

Πώς ο Rich Piana κέρδισε τα χρήματά του

Ο  Rich Piana  γεννήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 1970 από μητέρα που καταγόταν από την Αρμενία και έναν Ιταλό πατέρα. Και οι δύο γονείς του ήταν ολοκληρωμένοι bodybuilders που τον έκαναν να ξεκινήσει την γυμναστική  από νεαρή ηλικία. Εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα με το άθλημα όταν ήταν μόλις 6 χρονών κάνοντας  βάρη σε ηλικία 11 ετών. Τέσσερα χρόνια αργότερα κατέκτησε  τον πρώτο του διαγωνισμό. Αυτή η νίκη του έδωσε μια ακόρεστη σφοδρή επιθυμία για νίκη σε όλους τους τομείς της ζωής του.

Μέχρι τη στιγμή που αποφοίτησε από το γυμνάσιο, ο Rich Piana είχε κερδίσει αρκετούς τοπικούς τίτλους bodybuilding – κυρίως τον  Teen California. Αυτός ο ιδιαίτερος τίτλος  απέφερε στον Piana  μεγάλη προσοχή στην τοπική κοινωνία  Στα επόμενα χρόνια κατέκτησε  πολλούς διαγωνισμούς  στο NPC (National Physique Committee) και σε ολόκληρη την Καλιφόρνια. Το μέγεθος του Piana προσέλκυσε τα μέσα, όπου είχε πολυάριθμους ρόλους στην τηλεόραση και τη διαφήμιση, κυρίως  με δυο εμφανίσεις στο Scrubs και το Malcolm.

Ο  Piana αποσύρθηκε αργότερα από το bodybuilding για να επικεντρωθεί στην εμπορία της εταιρείας του, 5% Nutrition. Στα τελευταία του χρόνια, έγινε επίσης δημοφιλής vlogger γυμναστικής με βάρη  στο YouTube. Οι λάτρεις του fitness παρακολουθούσαν τα βίντεο τoυ Piana για τις γνώσεις του σχετικά με ότι αφορούσε  το bodybuilding life style.
Τα βίντεο των προπονήσεων του προσέλκυσαν εκατομμύρια θεατές, και τα προσωπικά του blogs κρατούσαν το ενδιαφέρον.

738_gettyimages-465395994

Ο Rich Piana ήταν ιδιαίτερα γνωστός  για την ανοικτή συζήτηση σχετικά με τη χρήση στεροειδών. Είναι κοινό μυστικό ότι τα στεροειδή είναι διαδεδομένα  στο bodybuilding, αν και το κοινό δεν είναι το συνετότερο . Ο Piana ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποιούσε τακτικά στεροειδή από την ηλικία των 18 ετών. Ήταν πολύ σίγουρος  για τη χρήση τους και συζητούσε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους σε πολλά από τα βίντεο του. Ήταν επίσης ανοικτός  για το γεγονός ότι η χρήση στεροειδών ήταν επιβλαβής για την υγεία του, και θα μπορούσε ακόμη και να τον σκοτώσει!

Στις 25 Αυγούστου 2017, ο Rich Piana κατέρρευσε ξαφνικά στο σπίτι του στη Φλόριντα. Η σύζυγός του, Chanel Jansen, έκανε τεχνική CPR επάνω του μέχρι να φτάσει η ιατρική βοήθεια   Σε εκείνο το σημείο είχαν περάσει 10 λεπτά χωρίς οξυγόνο.  Διακομίσθηκε  ταχέως στο νοσοκομείο, όπου παρέμεινε στην υποστήριξη  για δύο εβδομάδες προτού επέλθει ο θάνατος.

 Rich Piana προσωπική ζωή

  • Πότε και πώς πέθανε ο Rich Piana; 
    Στις 25 Αυγούστου 2017, ο Rich Piana πέθανε ξαφνικά από την καρδιακή ανακοπή. Οι διασώστες  εικάζουν ότι ο θάνατός του προκλήθηκε από χρόνια κατάχρηση  στεροειδών. Ακόμα κι αν ήταν ανοικτός για τη χρήση στεροειδών , αυτό ήρθε ως σοκ στην κοινότητα του bodybuilding, η οποία είχε  χαρίσει για πάντα στο Rich Piana ένα μύθο.
  • Ο  Rich Piana χρησιμοποίησε στεροειδή; 
    Οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου εξέφρασαν την εικασία ότι ο θάνατος της Piana προκλήθηκε άμεσα από την ιστορία της κατάχρησης στεροειδών, οι τεράστιοι δικέφαλοι του (δικέφαλοι 23 ιντσών) διατηρήθηκαν με μια εξίσου τεράστια δόση στεροειδών. Ενώ ανταγωνίζοταν σε εθνικό επίπεδο, ο Rich Piana ισχυρίστηκε ότι λάμβανε μεγάλες δόσεις Serostim, μια συνθετική μορφή HGH (Human Growth Hormone). Έχε  επίσης διοχετεύσει μεγάλες δόσεις τεστοστερόνης. Οι διασώστες βρήκαν επίσης μια “λευκή σκόνη” στη μέρος  του θανάτου του. Ωστόσο, η φίλη του είπε ότι ο Piana δεν χρησιμοποιούσε  ούτε ειχε  κάνει ναρκωτικά και ότι μερικές φορές σνιφάριζε  μια σκόνη προ-προπόνησης καφεΐνης για να έχει ώθηση στη προπόνηση . Μια μεταγενέστερη έρευνα απέδειξε αυτή τη δήλωση. Τα  pro workout συμπληρώματα χρησιμοποιούνται  ακόμη και από συνήθεις ασκούμενους, αλλά μερικά περιέχουν αρκετά υψηλά επίπεδα καφεΐνης και η μακροχρόνια κατάχρηση θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι επιβλαβής.

 

  • Ήταν ο Rich Piana παντρεμένος; Είχε παιδιά; 
    Το μοντέλο γυμναστικής Chanel Jansen και Rich Piana είχαν σχέση από το 2015 μέχρι την ώρα του θανάτου του. Το ζευγάρι δεν είχε παιδιά.

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα