Αρχική » SARMs έλεγχος! νομοθετικά ζητούν περισσότερα στις ΗΠΑ

SARMs έλεγχος! νομοθετικά ζητούν περισσότερα στις ΗΠΑ

by admin

Ο γερουσιαστής Orrin Hatch ανέλαβε αξιέπαινη δράση την περασμένη εβδομάδα για την κατάρτιση ενός νομοσχεδίου για να σταματήσει ο πολλαπλασιασμός των επικίνδυνων συνθετικών στεροειδών γνωστών ως SARM, τα οποία πωλούνται στους bodybuilders ως  μια βοήθεια για την συντομότερη  αύξηση  μεγαλύτερων μυών!

Από τον δικηγόρο του Λος Άντζελες Ρόμπερτ Τάουλερ

Ο προτεινόμενος νόμος για τον έλεγχο SARMs, που συγχρηματοδοτείται από τον συνάδελφο Sheldon Whitehouse, DR.I., αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση – αλλά ακόμα δεν επαρκεί για να λύσει αυτόν τον σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των Αμερικανών καταναλωτών.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες αναπτύσσουν τα φάρμακα, όπως οι  Εκλεκτικοί ρυθμιστές υποδοχέων ανδρογόνων – για τη θεραπεία ασθενειών όπως ο καρκίνος που προκαλούν εκφυλισμό των μυών. Τα SARMs λειτουργούν με τη μίμηση των επιδράσεων της τεστοστερόνης. Παρά το γεγονός ότι απαγορεύονται από τα περισσότερα όργανα διοίκησης των επαγγελματιών  και κολλεγίων, τα SARM παραμένουν δημοφιλή στους νεότερους αθλητές και  ενδεχομένως  στους bodybuilders, δεδομένου ότι τα χάπια και οι κάψουλες είναι ευκολότερο να ληφθούν από την τεστοστερόνη, η οποία απαιτεί ενέσεις.

Κανένα SARM δεν έχει ακόμη εγκριθεί από τον FDA. Στην πραγματικότητα, μελέτες σε πολλούς είχαν αναφέρει  για ταχεία πρόκληση καρκίνου στα πειραματόζωα. Παρόλα αυτά, τα SARMs διατίθενται ανοιχτά από τις λεγόμενες εταιρείες “διατροφικού συμπληρώματος” που πωλούν τα φάρμακα στο διαδίκτυο χωρίς φόβο συνέπειας.

Εν τω μεταξύ, οι έμποροι λιανικής πώλησης και οι διανομείς που επωφελούνται από αυτό το καθεστώς ισχυρίζονται ψευδώς ότι οι πωλήσεις τους πέφτουν σε μια “γκρίζα περιοχή” του νόμου, επειδή οι φαρμακευτικές εταιρείες διερευνούν ενεργά τα SARMs – υπονοώντας ότι η ανοικτή χρήση των φαρμάκων είναι νόμιμη εάν η συσκευασία περιέχει κωδικοποιημένη γλώσσα. Το επιχείρημά τους είναι ότι, εφόσον οι ετικέτες λένε “μόνο για ερευνητικούς σκοπούς” ή “όχι για ανθρώπινη κατανάλωση”, τότε η πώληση SARMs είναι απόλυτα νόμιμη. Στην πραγματικότητα, ένα τέτοιο κενό δεν θα μπορούσε ποτέ να υπάρχει, δεδομένου ότι τα πειραματικά φάρμακα πρέπει να καταχωρούνται στο FDA και είναι, ipso facto, παράνομα να πωλούνται ή να δίνονται σε οποιονδήποτε χωρίς τον επιβλέποντα επιστήμονα και τον αριθμό ελέγχου της διοίκησης για την καταπολέμηση των φαρμάκων .

Για χρόνια η πώληση των SARMs συνεχίστηκε αμείωτη. Οι εταιρείες που “ταξιδεύουν
τη νύχτα γρήγορα ρίχνουν εκατομμύρια δολάρια , πωλούν την πνευματική ιδιοκτησία των άλλων, βάζοντας ταυτόχρονα τους ευάλωτους νέους σε περιπέτειες υγείας. Όπως και στα στεροειδή, οι χρήστες SARMs μπορούν να αναπτύξουν καρδιακά προβλήματα, ηπατική ανεπάρκεια, στειρότητα και, για τους νέους ανθρώπους, ασταθής ανάπτυξη. Ακόμη χειρότερα, δεδομένου ότι οι SARM δεν έχουν υποβληθεί σε μακροχρόνιες μελέτες υγείας, πολλές ανεπιθύμητες ενέργειες παραμένουν άγνωστες. Υπό το πρόσχημα του αθλητισμού, η βιομηχανία παράνομων συμπληρωμάτων δημιουργεί μια σκιώδη γενιά ατόμων που κάνουν χρήση φαρμάκων, των οποίων ο τρόπος ζωής συχνά οδηγεί σε παράνομες διεγερτικές ουσίες και αναβολικά στεροειδή.

Ο προτεινόμενος νόμος για τον έλεγχο SARMs ακολουθεί ένα έτος αυξημένης δημόσιας εξέτασης από τον FDA, τις βιομηχανικές ομάδες,  όπως και το Συμβούλιο για την υπεύθυνη διατροφή και η εθνική κάλυψη από τα Wall Street Journal και The New York Times, ως μια αδυναμία να καλύψουν την επιστήμη. Αυτό είναι όπου ο νόμος ελέγχου SARMs υπολείπεται. Παρά το γεγονός ότι προστατεύει τους καταναλωτές επεκτείνοντας την εξουσία της DEA  να ερευνήσει και να συλλάβει εκείνους που εισάγουν και πωλούν SARMs και υπόσχεται αυστηρές ποινές για όσους παραβιάζουν το νόμο, δεν παρέχει τίποτα στον τρόπο της συνολικής μεταρρύθμισης του κλάδου των συμπληρωμάτων. Ως εκ τούτου, πιθανότατα θα αποτελέσει μέρος του ευρέος συνονθυλεύματος της ad hoc νομοθεσίας που δημιουργήθηκε ως απάντηση στις ρυθμιστικές αρχές παιχνιδιών και δημιουργούς συμπληρωμάτων.

Τα χαμηλά εμπόδια στην είσοδο, η διαλείπουσα επιβολή του νόμου και η ατελείωτη προσφορά μη δαπανηρών παράνομων ουσιών που αποστέλλονται καθημερινά στις ΗΠΑ από κινέζους διανομείς δημιουργούν μια δομή κινήτρων που δεν θα αλλάξει το νόμο ελέγχου SARMs.

Οι Αμερικανοί καταναλωτές θα εξυπηρετούσαν καλύτερα, η ενδυνάμωσης του FDA με την ικανότητα να επιβάλλουν πρόστιμα στους παραβάτες και δίνοντας στον FDA και την DEA τη χρηματοδότηση που χρειάζονται για να αφιερώσουν περισσότερους ανακριτές για να εξαλείψουν αυτή την απειλή για την ασφάλειά μας.

Ο δικηγόρος του Λος Άντζελες Ρόμπερτ Τάουλερ είναι ειδικός στην ψευδή διαφήμιση και τις εμπορικές διαφορές, και  εκπροσωπεί πολλές κορυφαίες εταιρίες φυσικών συμπληρωμάτων.

δείτε επίσης εδώ 

SARMs ή αναβολικά στεροειδή
τι να κάνω χημικέ μου;
sarms-726x400

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα