Αρχική » Μπορεί να επιβιώσει ένα γυμναστήριο Αχούρι ;

Μπορεί να επιβιώσει ένα γυμναστήριο Αχούρι ;

by admin

Θα πήγαινες σε ένα underground gym; σε ένα γυμναστήριο χωμένο στο στενό σοκάκι; To  1987 o Brian Dobson άνοιξε το γυμναστήριο Metroflex  στο Τέξας ως μια απάντηση στα εμπορικά γυμναστήρια. Εκεί γυμνάστηκε ο Ronnie Coleman, ο Branch Warren και ο Johnnie Jackson.

Στην Ελλάδα είχαμε μια παρόμοια “ανάπτυξη” με εποικοδομητικά αχούρια που χαρακτηριζόταν από τους τόνους των κιλών,  την χαρακτηριστική μοκέτα στο δάπεδο, και την δυνατή ροκ μουσική. Με το πέρασμα των ετών αυτό άρχισε να αλλάζει, τα γυμναστήρια εξωραΐστηκαν σε πιο fitness μοτίβο με αποτέλεσμα τα underground gym, τα αφανή γυμναστήρια, οι χώροι που ήταν κρυμμένοι στα στενά να ξεπεραστούν ως μια παρωχημένη αντίληψη στη γυμναστική.[quote]σήμερα λείπουν τα καλά λειτουργικά gym αχούρια [/quote]

Για πολλούς τα αχούρια ήταν ο τόπος που “έπεφτε” πολλή ντόπα, μόνο που σήμερα αυτό είναι μια λανθασμένη συλλογιστική διότι σε luxury γυμναστήρια υπάρχει πολλή περισσότερη  ντόπα και ίσως και κόκα ως μια ιδιαίτερη πρόσφορα στα μελή της υψηλής οικονομικής τάξης.
Το ΑΧΟΥΡΙ ήταν παρεξηγημένο, και παραμένει παρεξηγημένο διότι έχει ταυτιστεί με τις μυϊκές αγριοφωνάρες, την πτώση των κιλών στο δάπεδο και τη γενική ανακατωσούρα.
Όμως το πνεύμα του δεν έχει χαθεί, σήμερα λείπουν τα καλά  λειτουργικά gym αχούρια , είναι σαν τα εξωραϊσμένα καφενεία  και τα μαγειρεία που πριν δεκαετίες τα σνομπάριζαν αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν εξωραϊστεί από νέους επιχειρηματίες και επέστρεψαν στην ελληνική πραγματικότητα.[quote]αυτή η κουλτούρα θα ξαναγυρίσει, εξωραϊσμένη, με όρους συγχρόνου design, αλλά και με το παλιό πνεύμα της τσαμπουκαλίδικης και γνήσιας προπονητικής αγωγής[/quote]

old-school-1

Να γυρίσουν και τα αχούρια!

Μπορεί κάποιος να δημιουργήσει ένα γυμναστηριακό αχούρι; Δύσκολο, διότι απαιτεί μια ισχυρή προσωπικότητα από τον ιδιοκτήτη που θα έχει γνώση της HARD CORE κουλτούρας, θα έχει κοινωνικοποιηθεί μέσα στα σίδερα και ταυτόχρονα θα μπορεί να τιθασεύει τις διαφορετικές προσωπικότητες που θα γυμνάζονται με δυναμισμό και ένταση στο αχούρι.
Όλοι κάνουν αυτό που κάνουν οι γείτονες, αλλά σίγουρα κάποια στιγμή αυτή η κουλτούρα θα ξαναγυρίσει, εξωραϊσμένη, με όρους συγχρόνου design,  αλλά και με το παλιό πνεύμα της τσαμπουκαλίδικης και γνήσιας  προπονητικής αγωγής, με αυτές τις προϋποθέσεις θα φέρει την διαφοροποίηση από τον συνολικό σωρό και θα αφήσει ένα καλό εισόδημα στον ιδιοκτήτη.  Συνεισφέροντας παράλληλα στην  διαφορετική πολιτισμική αγωγή των ελληνοπαίδων!

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα