Αρχική » Βασάλος δίνει συμβουλές..Η γράμμωση επιτυγχάνεται κυρίως μέσω της σωστής και καθαρής διατροφής

Βασάλος δίνει συμβουλές..Η γράμμωση επιτυγχάνεται κυρίως μέσω της σωστής και καθαρής διατροφής

by admin

Η γράμμωση επιτυγχάνεται κυρίως μέσω της σωστής και ” καθαρής ” διατροφής τονίζει ο δημοφιλής προπονητής απαντώντας για την  γράμμωση αλλά και τον όγκο.

vas

Υπάρχουν δύο τύποι μυϊκών ιστών. Ο τύπος 1 ή κόκκινος και ο τύπος 2 ή λευκός. Επίσης υπάρχουν δύο τύποι λευκών ιστών: Ο τύπος 2α και ο τύπος 2β. Ο τύπος 2β έχει τις μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης όγκου. Αυτοί οι ιστοί ενεργοποιούνται με μόνο με μεγάλα βάρη άνω του 70% και η κόπωση συνήθως επέρχεται στις 6 έως 10 επαναλήψεις.[quote]Η συμβουλή που έχω να σου δώσω είναι να κάνεις βαριά προπόνηση [/quote]

Η κόπωση σε αυτούς τους ιστούς επέρχεται γρήγορα, έτσι λοιπόν ο αριθμός των σετ για κάθε μυϊκή ομάδα θα πρέπει να είναι περιορισμένος(16-20 σετ συνολικά).

Η ανάρρωση σε αυτούς τους μυϊκούς ιστούς απαιτεί χρόνο τουλάχιστον 5 ημερών αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να γυμνάζεις την ίδια μυϊκή ομάδα σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Προσωπικά γυμνάζω κάθε μέρος του σώματός μου μια φορά την εβδομάδα.

Η προπόνηση με μεγάλα βάρη επιφέρει μεγάλη κόπωση όχι μόνο στους μυς αλλά και στο νευρικό μας σύστημα. Θα πρέπει λοιπόν να δίνουμε αρκετό χρόνο στον οργανισμό μας να ανακτήσει τις δυνάμεις του πριν πάμε και πάλι στο γυμναστήριο. Στους αθλούμενους που προπονώ τόσο εγώ όσο και ο πατέρας μου, τους δίνουμε προγράμματα με προπόνηση 4 φορές την εβδομάδα και 3 ημέρες ξεκούρασης. Η προπόνηση όμως που τους δίνουμε είναι πολύ υψηλής έντασης και στοχεύει στην δημιουργία μυϊκής υπερτροφίας.

Η προπόνηση με μικρά βάρη και πολλές επαναλήψεις δεν μπορεί να επιφέρει κανένα αποτέλεσμα στην μυϊκή ανάπτυξη γιατί έχει πολύ χαμηλή ένταση.

Όσο για την γράμμωση που λες, αυτή επιτυγχάνεται κυρίως μέσω της σωστής και ” καθαρής ” διατροφής.

Η συμβουλή που έχω να σου δώσω είναι να κάνεις βαριά προπόνηση το πολύ 45′ και όχι σε καθημερινή βάση. Θα κάνεις όμως προπόνηση που να στηρίζεται σε σωστές επιστημονικές βάσεις και έχει προγράμματα που έχεις σχεδιάσει μόνος σου ή σου έχει προτείνει κάποιος ” ειδικός ”. Και να θυμάσαι ότι το περισσότερο δεν είναι πάντα το καλύτερο.

H απάντηση δόθηκε από τον Kωνσταντίνο Βασάλο: Mister Physique σε συνεργασία με την Επιστημονική – Διατροφολογική – Αθλητική Ομάδα των BODYBUILDING CLUΒ

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα