Αρχική » Συγγενικές σχέσεις με αθλητές & Λαμόγια στις ομοσπονδίες στην κύπρο!

Συγγενικές σχέσεις με αθλητές & Λαμόγια στις ομοσπονδίες στην κύπρο!

by admin

Το συμπέρασμα είναι πως πρέπει να είσαι λαμόγιο, να κάνεις δημόσιες σχέσεις, να μιλάς πολύ σε τέτοιο βαθμό που να μπερδεύεις τον άλλον με τις μπούρδες σου. Είναι μια τεχνική που βοηθά το profile με αποτέλεσμα να γίνεσαι χρήσιμος στους άλλους.

Στην Κύπρο έχουμε ένα οικονομικό πάρτι, άλλα και μπερδέματα,  για παράδειγμα ο ΚΟΑ δεν αναγνωρίζει την ομοσπονδία άρσης βαρών, προκαλώντας προβλήματα σε διεθνές επίπεδο!

Μεταξύ άλλων, καταγράφονται τα ακόλουθα ευρήματα για τα οποία δεν έχει παρατηρηθεί καμία βελτίωση:

● Υπάρχουν περιπτώσεις όπου μέλη διοικητικών συμβουλίων έχουν συγγενικές σχέσεις με αθλητές που λαμβάνουν επιχορήγηση ή και συγγενικά τους πρόσωπα που έχουν οικονομικά οφέλη από ομοσπονδίες.
● Γίνονται αγορές χωρίς προκήρυξη προσφορών, από τις οποίες αρκετές περιπτώσεις αφορούν στην αγορά αεροπορικών εισιτηρίων με τους όρους συνεργασίας με τα ταξιδιωτικά γραφεία να μην είναι διαθέσιμοι γραπτώς προς έλεγχο.
● Παρατηρείται έλλειψη επίσημων όρων εργοδότησης, καθηκόντων και υποχρεώσεων μόνιμου προσωπικού και του εργοδότη.
● Σε αρκετές περιπτώσεις αθλητικών φορέων τα έσοδα τους δεν δηλώνονται.
● Εντοπίζονται περιπτώσεις όπου δεν υπάρχουν ξεκάθαρα κριτήρια για την επιλογή των αθλητών σε αποστολές στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα γενικά συμπεράσματα του ελεγκτικού οίκου, ενώ σε γενικές γραμμές υπάρχει βελτίωση σε αρκετές ομοσπονδίες, εντούτοις παρατηρούνται κάποια επαναλαμβανόμενα θέματα όπως τα πιο πάνω, για τα οποία δεν λήφθηκαν ικανοποιητικά μέτρα. Ο Γενικός Ελεγκτής, στην έκθεσή του, ζητά τη λήψη μέτρων από το ΚΟΑ, υποδεικνύοντας, μάλιστα, ότι θα πρέπει να αναστέλλεται η κρατική χορηγία στις Ομοσπονδίες που δεν συμμορφώνονται.


 

Επίσης

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στον Γενικό Ελεγκτή στο πλαίσιο των ελέγχων του στον ΚΟΑ, μέχρι τις 12/5/2017 είχαν καταγραφεί συνολικά 755 γυμναστήρια από τα οποία μόνο τα 11 είχαν άδεια σε ισχύ, οκτώ γυμναστήρια εγκρίθηκαν και αναμενόταν η καταβολή των τελών για έκδοση της άδειας λειτουργίας, ενώ τελούσαν υπό εξέταση οι αιτήσεις 85 γυμναστηρίων για έκδοση ή επανέκδοση της άδειας λειτουργίας.

Οι επιθεωρητές του ΚΟΑ κατέγραψαν κατά το ίδιο χρονικό διάστημα και 133 γυμναστήρια εντός ξενοδοχείων εκ των οποίων μόνο τα 19 διαθέτουν άδεια λειτουργίας, ενώ για άλλα 18 η αίτησή τους τελεί υπό εξέταση.


 

Παρ όλα αυτά..

Κατά τη συζήτηση επί του Προϋπολογισμού του ΚΟΑ ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου είπε ότι για πολλοστή φορά αναδείχθηκαν τα πολλαπλά προβλήματα στο χώρο του αθλητισμού,  όπως ότι υπάρχει κόσμος που πληρώνεται  ενώ δεν δουλεύει.

Πρόσθεσε ότι η Κύπρος καθυστερεί σε σύγκριση με άλλες χώρες του μεγέθους της όπως η Ισλανδία στον αθλητισμό υψηλού επιπέδου. Έκανε επίσης λόγο για  οικογενειοκρατεία και διαπλοκή στις ομοσπονδίες παρατηρώντας ότι ο ΚΟΑ ενημέρωσε τη Βουλή ότι δεν μπορεί να κάνει οτιδήποτε επειδή δεν έχει παρεμβατικό ρόλο.Είπε ακόμα ότι το Τσίρειο αποτελεί μια  μαύρη τρύπα.

Ομόφωνα ψηφίστηκε  ο προϋπολογισμός του ΚΟΑ από τη Βουλή για το 2018
ύψους €41.677.780 και έσοδα του ίδιου ύψους

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Ορφανίδης αφού παρατήρησε πως εξ όλων των ημικρατικών οργανισμών των οποίων οι Προϋπολογισμοί ήταν ενώπιον της Ολομέλειας μόνο οι διοικήσεις και διευθύνσεις τριών οργανισμών καταδέχθηκαν να παραστούν στη Βουλή, κάκισε το γεγονός ότι ο ΚΟΑ δεν αναγνωρίζει την ομοσπονδία άρσης βαρών, προκαλώντας προβλήματα σε διεθνές επίπεδο.

Ο κ. Ορφανίδης αναφέρθηκε σε κατασπατάληση δημοσίου χρήματος από ομοσπονδίες και είπε χαρακτηριστικά ότι η ΚΟΕΑΣ  πληρώνει 54.000 ευρώ ετησίως μισθό σε μια τηλεφωνήτρια –  γραφέα.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ αναφέρθηκε στο Τάσος Μάρκου και για τις κακοτεχνίες για τις οποίες ο ΚΟΑ θα πληρώσει άλλες 300.000 ευρώ.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι παίρνει σάρκα και οστά το γήπεδο Λεμεσού και ότι συνεχίζονται οι επισκευές στο Τσίρειο.

Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ  Ηλίας Μυριάνθους επανέλαβε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στον κολυμβητικό και θαλάσσιο αθλητισμό καθώς όπως είπε μόνο εκεί έχουμε φόντα να ανταγωνιστούμε και όχι στο στίβο που έχουμε μεγαθήρια.

Ο Βουλευτής της Αλληλεγγύης Μιχάλης Γιωργάλλας έκανε λόγο  σε ένα σαθρό πλαίσιο ημικρατικών οργανισμών που αποτελούν μικρομάγαζα  κομματικών σκοπιμοτήτων, όπως είπε.

Η ανεξάρτητη Βουλευτής Αννα Θεολόγου είπε ότι στον ΚΟΑ ανακάλυψαν ένα δημιουργικό τρόπο να καλύπτουν ελλείμματα στο ταμείο συντάξεων του ΚΟΑ και να διαφεύγουν του Γενικού Ελεγκτή εκδίδοντας την τελευταία ημέρα του έτους επιταγή 500.000 λιρών (2007) και στην αρχή του επομένου έτους την ακύρωναν. Παρατήρησε επίσης ότι καμμία πειθαρχική διαδικασία για ατασθαλίες και ελλείμματα 3,5 εκ στο ταμείο συντάξεων, έχει διεξαχθεί και εξέφρασε την άποψη ότι θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί το ΔΣ του ΚΟΑ.

Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Παύλος Μυλωνάς παρατήρησε ότι ο  προϋπολογισμός του ΚΟΑ είναι διαχειριστικός και δεν υπάρχει όραμα είπε ακόμα πως ο αθλητισμός περιορίζεται στην καλλιέργεια του οπαδισμού και όχι του αθλητισμού.

 

Πηγή:
ΚΥΠΕ

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα