Αρχική » Ξεσηκώνει ο Αλιμπέρτης τους Μυϊκούς Οπαδούς De Puta Madre!

Ξεσηκώνει ο Αλιμπέρτης τους Μυϊκούς Οπαδούς De Puta Madre!

by admin

Ο δημοφιλής bodybuilder διακρίνεται για τον αντικομφορμισμό του, δεν περπατά στα πλαίσια μιας ηθικής που προτάσσουν οι όποιες δεσμεύσεις, και ο καθωσπρεπισμός.

Μια φωτογραφία με μήνυμα, εμπεριέχει και το νοηματικό περιεχόμενο, δίπλα στα κύπελλα και στα μετάλλια,  δίνει μηνύματα στους fans, που ανταποκρίνονται με ενθουσιασμό.
H φράση De Puta Madre κυριαρχεί στην εικόνα ..ας δούμε τι σημαίνει αλλά και με την ευκαιρία, ας δούμε ποια άλλη διαφορετική ιστορία κρύβεται πίσω από αυτήν..

alibertis

De puta Madre στην ισπανική καθομιλουμένη (αργκό)
σημαίνει “Όλα καλά”

Πριν από κάμποσο καιρό στο “Ε” της Ελευθεροτυπίας είχε ένα άρθρο για μια νέα μόδα που τσακίζει κόκκαλα στην Ισπανία με το λογότυπο “De Puta Madre”, η ιστορία του οποίου ξεκίνησε ως εξής:

Ο Ιλάν Φερναντέζ από μικρό παιδί ήταν το «μαύρο πρόβατο» της Λατινικής Αμερικής. Στα 15 του μόλις χρόνια ήταν στην «εμπροσθοφυλακή» κολομβιανών καρτέλ ναρκωτικών (μεταξύ άλλων, συναλλασσόταν με τον περιβόητο Pablo Escobar). Το ‘91, ενώ βρισκόταν στη Βαρκελώνη, συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών και όπλων.

«Από τότε άλλαξε όλη μου η ζωή, όλη η κοσμοθεωρία μου. Εννέα χρόνια στη φυλακή, κάτω από πολύ άγριες συνθήκες, δεν είναι και λίγο. Εκανα στροφή 180 μοιρών».

Στην φυλακή ο “original” Κολομβιάνος για να περνάει τις ώρες του, άρχισε να δίνει σχήμα και εικόνα στα αισθήματα του, ξεκινώντας να ζωγραφίζει με μαρκαδόρους πάνω σε λευκά t-shirts διάφορα σχέδια βάζοντας πάντοτε από δίπλα την έφραση “Ντε πούτα μάδρε”.

 

De puta Madre στην ισπανική καθομιλουμένη (αργκό) σημαίνει “Όλα καλά”, “αισθάνομαι υπέροχα”, “Νιώθω καλά”,  “γαμάτα!”, ένας ιδιωματισμός πέρα από την κυριολεκτική σημασία της έκφρασης, που πολλοί την παρεξηγούν ως βρισιά προς την μητέρα.

Παράλληλα με την ζωγραφική πάνω σε μπλουζάκια, ο Fernandez ζωγράφιζε και στους τοίχους του κελιού του. Μια μέρα ένας παλιός συγκρατούμενος του, έφερε τον γιο του για του κάνει ένα τατουάζ. Ο Fernandez του έγραψε “De Puta Madre”, δίχως να του πει τι σημαίνει. Ο μικρός ήταν οπαδός της Barcelona και όταν πήγε στο γήπεδο και έβγαλε την μπλούζα του, πολλοί μείνανε κατάπληκτοι με το τατουάζ και πηγαίνανε και κάνανε ένα ίδιο, ή τύπωναν μπλουζάκια. Έτσι το “De Puta Madre” έγινε κοινό σύνθημα για τους οπαδούς της Barcelona και ο Fernandez άρχισε σιγά σιγά να διακινεί ρούχα με την δικιά του υπογραφή και να τα προωθεί έξω από την φυλακή για να μπορεί να επιβιώσει οικονομικά όσο καιρό θα έμενε μέσα.

 

Μια μέρα, ένας συγκρατούμενος του Φερναντέζ καθώς αποφυλακιζόταν, πήρε μαζί του ένα “De puta madre” μπλουζάκι για ενθύμιο, το οποίο το φόρεσε κατά την νυκτερινή του έξοδο σε κλαμπ της Μαδρίτης. Εκεί του την έπεσαν δεκάδες θαμώνες του μαγαζιού για να τους πει που το αγόρασε. Τα νέα έφτασαν αμέσως στον “καλλιτέχνη”, που αναζήτησε έναν παραγωγό που θα μπορούσε να λανσάριζε και να προωθούσε τις ιδέες του και την δουλειά του. Ετσι, με την αποφυλάκιση του διέκοψε ότι σχέσεις είχε με ναρκωτικά και όπλα, αρχίζοντας την μαζική παραγωγή και φτιάχνοντας μια νέα μόδα με την δικιά του εταιρία t-shirt και όχι μόνο, που “έπαιρνε μυαλά” στην Ισπανία στην αρχή και αναγνωρισμένη σε ολόκληρο τον κόσμο αργότερα.

Σήμερα λοιπόν ο Ilan Fernandez είναι ο ιδιοκτήτης του οίκου μόδας “De puta madre 69″…  με έδρα την Ρώμη και φυσικά, πολύ μα πάρα πολύ φραγκάτος.

… Γιατί ακόμα και αν σε έκλασε η γκόμενα/γκόμενος, σου έβαλε τις φωνές το αφεντικό σου, έμεινες ταπί και ψύχραιμος/μη, σου έσκασε το λάστιχο το σαββατόβραδο στη μέση του πουθενά, δεν χρειάζεται να ανησυχείς και πολύ. Σίγουρα υπάρχει κάτι άλλο που θα σου φτιάξει την διάθεση, κάτι άλλο που θα σκεφτείς και θα νιώσεις καλύτερα…

 

De Puta Madre λοιπόν και γμσε τα όλα.

«Ζω μεταξύ Ιταλίας και Μαϊάμι και είμαι επικεφαλής ενός φιλανθρωπικού οργανισμού που ασχολείται με εφήβους, οι οποίοι έχουν προβλήματα με το νόμο. Χαίρομαι ιδιαίτερα που σε αυτούς τους καιρούς ισχνών αγελάδων τα οικονομικά μου είναι ανθηρά. Αυτή τη χρονιά έφτιαξα ένα καινούργιο brand με τίτλο “Dirty Italian Job”, τα funky μπλουζάκια κι αξεσουάρ του οποίου μπορεί κάποιος να βρει σε μεγάλα καταστήματα ανά τον κόσμο», λέει ο Ilan.

Τα μπλουζάκια του, που έχουν πάντα περίεργα σλόγκαν («Fuck Barbie», «Drug Terapy», «Casa De Putas», «Don’t Fuck With Me, I’m a Fucking Maniac») ξεπουλάνε.

 

Η μόδα όμως δεν είναι το μόνο του ενδιαφέρον. «Εχω στην ιδιοκτησία μου διεθνή κατασκευαστική εταιρεία με υποκαταστήματα σε Ισπανία, Αμερική, Ντουμπάι και Ιταλία. Η ζωή όμως για έναν άνθρωπο όπως εγώ, που το όνομά μου έχει συνδεθεί με τα κολομβιανά καρτέλ, δεν είναι εύκολη. Πολλές φορές έμποροι ναρκωτικών προσπάθησαν να απαγάγουν τη γυναίκα μου. Μόνο όμως ο Θεός μπορεί να αφαιρέσει τη ζωή και την ψυχή μου. Κανένας άνθρωπος», εξομολογείται ο ίδιος…

Οσο για το ελληνικό story του εξηγεί: «Η γιαγιά μου ήταν Ελληνίδα, από την Αθήνα και με μύησε στον ελληνικό πολιτισμό, αρχαίο και νεότερο. Τρελαίνομαι για τα μπουζούκια και τις ελληνικές νοστιμιές. Εχω έρθει αρκετές φορές στην Ελλάδα στην οποία σκοπεύω να επεκταθώ, αλλά incognito. Θα επιχειρήσω να βρω ένα νησί στο οποίο θέλω να λειτουργήσει η καινούργια μου εταιρεία “Mefruma Enterprise”, ενώ 1.500 άνθρωποι θα δουλέψουν πάνω σε αυτό το project».

Τέλος, σύντομα θα κυκλοφορήσει και η βιογραφία του με τίτλο «Suerte» που σημαίνει “τύχη – πεπρωμένο”.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα