Αρχική » Τι γίνεται στη Λάρισα ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ και Αναβολικά;

Τι γίνεται στη Λάρισα ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ και Αναβολικά;

by admin

Η εφημερίδα  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ δημοσιεύει: Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτές τις ημέρες στα δικαστήρια της Λάρισας η υπόθεση που είχε προκαλέσει αίσθηση στην τοπική κοινωνία τον Οκτώβριο του 2016 και σχετίζεται με 5,6 κιλά κοκαΐνης, χασίς, αναβολικά, πολλές συλλήψεις Λαρισαίων και έναν θάνατο που προκλήθηκε από τροχαίο στην προσπάθεια να αποφύγει έλεγχο, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Δεκαπέντε άτομα αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Οι τρεις εξ αυτών είναι προσωρινά κρατούμενοι, ενώ σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι, – το διάστημα που μεσολάβησε -ήταν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ενώ για έναν (16ο) εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης.

Ήδη έχουν καταθέσει οι πρώτοι μάρτυρες αστυνομικοί για τη δράση των ατόμων, οι οποίοι σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα εντάχθηκαν σε «εγκληματική οργάνωση», που είχε συσταθεί και διευθυνόταν από άτομο που απεβίωσε, ενώ άλλοι τρεις κατείχαν κομβικό ρόλο στην “οργάνωση”, αφού αποτελούσαν τους άμεσους βοηθούς – συνεργάτες του.

nm

Η φερόμενη ως οργάνωση διέθετε στη Λάρισα δύο χώρους για την απόκρυψη των μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών που διακινούσε, όπως ένα ισόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας και έναν κλειστό χώρο στάθμευσης στο κέντρο και τις παρυφές του. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα τα μέλη της “οργάνωσης” εφάρμοζαν συστήματα αντιπαρακολούθησης ώστε να καθίσταται «δυσχερής η φυσική τους επιτήρηση από τα αστυνομικά όργανα». Όπως τονίζεται για την «εξυπηρέτηση των σχετικών συναλλαγών κατείχαν μεγάλο αριθμό κινητών τηλεφώνων, οι δε τηλεφωνικές συνδέσεις, που χρησιμοποιούσαν, ήταν συνήθως καταχωρισμένες σε τρίτα πρόσωπα. Κατά τις τηλεφωνικές συνομιλίες τους είχαν διαμορφώσει και χρησιμοποιούσαν «κώδικα» συνθηματικών λέξεων και εκφράσεων, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να συγκαλύπτουν τις παράνομες συναλλαγές τους».

Ακόμα αναφέρεται πως «διέθεταν πληθώρα ζυγαριών ακριβείας για τη ζύγιση των διακινούμενων ναρκωτικών ουσιών, καθώς και ένα ευρύ “πελατολόγιο” για την πώληση ναρκωτικών ουσιών».

Εκτός από τη φερόμενη «εγκληματική οργάνωση» κατηγορούνται κατά περίπτωση για: διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κατά συναυτουργία και μεμονωμένα και κατ’ εξακολούθηση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης και από δράστες που ενήργησαν κατ’ επάγγελμα και με προσδοκώμενο όφελος που υπερβαίνει το ποσό των 75.000 ευρώ), νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αντίσταση, παράνομη κατοχή όπλου, παράνομη κατοχή κροτίδων και παράβαση άρθρου σχετικό με αναβολικά.

* Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. εκείνες τις ημέρες κατασχέθηκαν 5,6 κιλά κοκαΐνης, 23,3 κιλά αποξηραμένης κάνναβης περίπου, 208 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), 260 ναρκωτικά δισκία, 450 αναβολικά δισκία, drone, πυροτεχνικά είδη, μαχαίρι, σουγιάς και μεγάλο χρηματικό ποσό.

Πλήθος συνομιλιών μεταξύ των εμπλεκομένων στην υπόθεση, έχει απομαγνητοφωνηθεί από την Ελληνική Αστυνομία. Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι μέσα σε αυτές υπάρχουν λέξεις που είναι κωδικοποιημένες. Η «Ε» σήμερα φέρνει στο φως της δημοσιότητας αποσπάσματα από αυτές:


1η Συνομιλία: Μπαταρίες

-Εσύ πού είσαι δουλεύεις;

*Ακούς πέσανε οι μπαταρίες ρε συ από το τέτοιο

– Ε;

*Πέσαν οι μπαταρίες από το… το «παλιοκουρδιστήρι» που με έδωσες

-Καλώς ρε

*Γαμ… τα δεν έχει «κουρδιστήρι» τώρα να κουρδίσω

-Έγινε. Καλά ρε αγορίνα

*Άντε, άντε, άντε

2η συνομιλία: Κλειδιά

*Έλα ρε

-Έλα τώρα σε πέντε λεπτά είμαι εκεί

*Οκ γιατί δεν έχω εργαλεία ρε, να δουλέψω, δεν έχω κλειδιά. Άντε

-Άντε

Και στη συνέχεια πάλι:

*Μπορείς να το φτιάξεις; Λίγο εκεί;

-Δεν έχω κλειδιά σου λέω ρε

*Α δεν έχεις κλειδιά, ε;

-Θα αργήσεις;

*Όχι περνάω από κει άμα είναι. Ήθελα λίγο να πάω να πάρω κάτι τέτοια να πούμε

-Καλά πέρνα από εδώ

*Ναι

3η Συνομιλία: Καρέκλες

*Μετά από αυτά καταλαβαίνεις ότι εγώ δεν μπορώ να κινηθώ. Θα πρέπει να με πάρεις εσύ. Να πάμε να πάρουμε, να πούμε τις «καρέκλες» να πούμε. Θα πάρει το αμαξάκι το άλλο. Με τα πόδια σου λέω τέρμα. Πότε θα σηκωθείς;

-Τώρα σε λίγο θα σηκωθώ και εγώ. Πόσο…

*Τέλος πάντων να βγω κάπου να με πάρεις να πάμε να τις πάρουμε.

4η Συνομιλία: Καυσόξυλα

*Έχεις δουλειά πολύ ή ευκαιράς να έρθεις από το σπίτι να κανονίσουμε για τα «καυσόξυλα»;

-Τώρα είμαι με τη δικιά μου φίλε. Γάμ… τα μετά που θα τη φέρω θα περάσω.

Και στη συνέχεια:

*Πάρε τηλέφωνο εσύ. Φέρε «ένα τετράδιο» να σημειώσουμε την παραγγελία

5η Συνομιλία: Μηχανάκι

*Τι ήθελες;

-Κάτι ήθελα αλλά άμα δουλεύεις δεν γίνεται εντάξει.

*Πες ρε τελειώνω σε λίγο

-Ένα … κάτι να ήρθε ένας φίλος να τον έδειχνα λίγο το «μηχανάκι» το δικό σου. Αυτό

*Ναι θες να πεταχτώ;

 

Του Κώστα Γκιάστα http://www.eleftheria.gr

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα