Αρχική » Δολοφονία Στεφανάκου –Δολοφονία Βασίλη Γρίβα συσχετίζονται;

Δολοφονία Στεφανάκου –Δολοφονία Βασίλη Γρίβα συσχετίζονται;

by admin

 Όπως δημοσιεύτηκε η δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου να έχει σχέση και με την δολοφονία του 47χρονου «νονού» της νύκτας Βασίλη Γρίβα τον Μάιο του 2017 έξω από σχολείο στα Γλυκά Νερά.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο λόγω «συμμαχιών» στον χώρο της νύκτας η χθεσινή εν ψυχρώ δολοφονία του επιχειρηματία να αποτελεί μέρος της νέας φάσης του εμφυλίου της νύκτας μετά την δολοφονία του 47χρονου «μπράβου» Βασίλη Γρίβα που θεωρείται, σύμφωνα με παλαιότερους διαχωρισμούς, ότι ανήκε σε ομάδα «αντίπαλη» εκείνης που φερόταν να είχε σχηματίσει ο Βασίλης Στεφανάκος. πηγή ΝΕΑ 


 

Πονοκέφαλο για την ελληνική αστυνομία έχει προκαλέσει η δολοφονική ενέδρα, με θύμα τον 57χρονο Βασίλη Στεφανάκο, «πρωταγωνιστή» στο χώρο της νύχτας τις τελευταίες δεκαετίες, η οποία σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (17/01/2018) στη Λεωφόρο Αθηνών 302, στο Χαϊδάρι – Γιατί οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται νέο κύκλο αίματος; πηγή:  newsbomb

 

18s10g_first_a04a-thumb-large

Δυο δράστες που φορούσαν κράνη και επέβαιναν σε λευκή μοτοσικλέτα, σταμάτησαν δίπλα από το θωρακισμένο τζιπ του Βασίλη Στεφανάκου, έξω από το σπίτι του, άνοιξαν την πόρτα του συνοδηγού και τον εκτέλεσαν, αδειάζοντας έναν γεμιστήρα καλάσνικοφ πάνω του 

 

Οι πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών μιλούν για αλλοδαπούς δολοφόνους.

Δύο είναι οι βασικές υποθέσεις στις οποίες εστιάζουν τις έρευνές τους οι αστυνομικοί:

  • Στο ενδεχόμενο η δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου να έχει σχέση και με την δολοφονία του 47χρονου «νονού» της νύκτας Βασίλη Γρίβα τον Μάιο του 2017 έξω από σχολείο στα Γλυκά Νερά. Εκφράζουν ωστόσο φόβους ότι η δολοφονία του 57χρονου μπορεί να ανοίξει ένα νέο μεγάλο «κύκλο αίματος» στον χώρο της νύκτας. Ακόμη συνεκτιμούν ότι ο 57χρονος είχε ποινική εκκρεμότητα ύστερα από αιματηρή επίθεση-το καλοκαίρι του 2010 – με σοβαρό τραυματισμό ενός 50χρονου ιδιώτη στο χωριό Ροβιάτα της Ηλείας.

etsi-skotwsan-ton-mprabo-sta-gluka-nera-kai-eksafanistikan.w_l

 

Ο μεγαλόσωμος μπράβος Βασίλης Γρίβας δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Μόλις είχε αφήσει το παιδί του στο σχολείο και είχε μπει στο αυτοκίνητό του, όταν κατέφτασαν οι δολοφόνοι του στην οδό Σαλώνων με αυτοκίνητο πιθανότατα κλεμένο. Ο ένας εξ αυτών κατέβηκε και άδειασε το 9αρι πιστόλι πάνω στο θύμα.


 

  • Μία αιματηρή επίθεση που είχε σημειωθεί στις 4 Ιανουαρίου 2017 με μαχαίρι στις φυλακές Κορυδαλλού εναντίον Ελληνα βαρυποινίτη κρατουμένου από Αλβανούς που ενεπλάκησαν μετέπειτα και στην δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Όπως αναφέρει και Το Βήμα, μία από τις κύριες εχθρότητες που είχε παλιότερα ο Στεφανάκος ήταν με 45χρονο ποινικό που έχει απασχολήσει πολλές φορές τις διωκτικές αρχές από το 2000, για εκβιάσεις, εκρήξεις και άλλα αδικήματα. Αιτία αυτής της αντιπαλότητας ήταν θέματα ελέγχου τομέων της Αθήνας για «προστασία» καταστημάτων.

Το όνομα του 45χρονου ως «στόχος» άλλων ποινικών είχε αναδειχθεί στον δικαστικό φάκελο της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου το 2009, για την οποία είχε κατηγορηθεί αρχικά και ο Βασίλης Στεφανάκος. Τότε είχε διαπιστωθεί ότι υπήρχε «συμβόλαιο θανάτου» για τον 45χρονο με αντίτιμο 50.000 ευρώ.

Στην πιάτσα φέρεται να κυκλοφορεί με τα ψευδώνυμα «Νταίζη» και «Καράφλας». 

Ο 45χρονος είχε γίνει στόχος, πριν από ένα χρόνο, της προαναφερόμενης επίθεσης με μαχαίρι στις φυλακές Κορυδαλλού από δύο Αλβανούς που κατηγορήθηκαν για την οργάνωση της δολοφονίας –τον Οκτώβριο στο Κολωνάκι- του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Κι αυτό με αφορμή άλλο «συμβόλαιο θανάτου» που υποστηρίζουν ότι είχαν διεκπεραιώσει στα πλαίσια της «υπόθεσης Energa». Για την επίθεση εναντίον του 45χρονου ποινικού οι δύο Αλβανοί καταδικάσθηκαν προσφάτως σε ποινικές κάθειρξης 16 έως 10 ετών. Ακόμη φέρεται να είχαν γίνει κι άλλες απόπειρες εναντίον του με δηλητηριασμένο φαγητό κλπ.

Παράλληλα, οι αρχές εκτιμούν ότι ο δολοφονηθέντας Βασίλης Γρίβας είχε σχέσεις με τη συμμορία του διαβόητου «Καράφλα».

NN

Οι αστυνομικοί πάντως κάνουν φύλλο και φτερό το κινητό του Στεφανάκου, ενώ δεν αποκλείουν εκτός από τους δυο δράστες που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού να υπήρχε και τρίτος, σε ρόλο παρατηρητή ο οποίος έδωσε το σήμα για να σκοτώσουν τον Στεφανάκο.


Σε παλαιότερη συνέντευξη ο Στεφανάκος δήλωνε:

Ερώτηση: Εχετε πραγματικά «θανάσιμη» κόντρα με τους αρχηγούς της δεύτερης ομάδας (Βασίλειος Γρίβας, Γεώργιος Λίτσας) όπως λέει η Αστυνομία;

Απάντηση: Δεν τους γνωρίζω, τί κόντρα να έχω εγώ με δαύτους;

Ερώτηση: Είναι τόσο μεγάλη η αθηναϊκή νύχτα που χωράει τρεις μεγάλες συμμορίες νονών; Υπάρχουν πράγματι τόσα λεφτά;

Απάντηση: Πήραν μερικά μεγαλόσωμα φτωχόπαιδα οι μαγαζάτορες, ξεκίνησαν να τους χρησιμοποιούν ως νταήδες σε καμιά φασαρία του μαγαζιού, σιγά σιγά τους έκαναν προσωπικά μαντρόσκυλα για να τρομάζουν την γκόμενά ή τον γείτονά τους και άρχισαν οι μεν να αντλούν εξουσία από τους δε. Σε συνάρτηση με κόκα, λάμψη των φώτων, ωραίες γυναίκες και ωραία αυτοκίνητα και με τις επευφημίες «μπράβο, μπράβο» όταν τρία μοσχάρια έδερναν έναν ανθρωπάκο, έγιναν μπράβοι. Και επειδή είναι εκ φύσεως δειλοί, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους αδύνατους όπως περίπτερα, σουβλατζίδικα και άλλα μικρομάγαζα. Κι εκεί είναι έγκλημα και άδικο διότι στους μεγαλομαγαζάτορες που προανέφερα, τους αξίζει αφού αυτοί δημιούργησαν το φαινόμενο, άλλο αν μετά από τις δημόσιες σχέσεις που απέκτησαν βρήκαν πιο επίσημη προστασία από την Δίωξη Εκβιαστών. Ο όμοιος τον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα… πηγή εδώ 

 

 

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα