Αρχική » Νοθευμένη Κόκα βρίσκεται.. Νοθευμένο συμπλήρωμα & αναβολικό βρίσκεται;

Νοθευμένη Κόκα βρίσκεται.. Νοθευμένο συμπλήρωμα & αναβολικό βρίσκεται;

by admin

Είτε είναι φιλόδοξος άντρας  είτε μυϊκή Λολίτα θα το πάρει, είναι όμως γνήσιο;  Στα  συμπληρώματα ή και τα αναβολικά-ανδρογόνα στεροειδή (AAS) εδώ είναι το ζητούμενο,  και φυσικά όχι το ύφος του καρδινάλιου που με περίτεχνο τρόπο κάποιοι τον υποδύονται ώστε να ψαρώσουν τους άλλους  και να μην χωρούν αμφισβητήσεις.

Τι κάνουμε ΤΩΡΑ! Μήτσο;

Για να προσδιοριστεί η παρουσία AASs, πρέπει να αναπτυχθεί μια μέθοδος ανάλυσης με τη χρήση φασματομετρίας μάζας υπεριώδους χρωματογραφίας-διαδοχικής μάζας (UHPLC-MS / MS).

Η φασματομετρία μάζας (Mass Spectrometry, MS) ονομάζεται η αναλυτική τεχνική κατά την οποία τα μόρια (συστατικά) ενός δείγματος μετατρέπονται σε ταχύτατα κινούμενα ιόντα και στη συνέχεια διαχωρίζονται σε σχέση με το λόγο της μάζας προς το φορτίο τους (m/z). Η φασματομετρία μαζών είναι από τις πλέον διαδεδομένες τεχνικές ανάλυσης και εφαρμόζεται, ευρέως, σε πολλούς τομείς τεχνολογίας και έρευνας. Η πρόοδος στη μικροηλεκτρονική και οι αυξανόμενες απαιτήσεις στη χημική ανάλυση, έχουν προωθήσει την ανάπτυξη της τεχνικής και την έχουν καταστήσει απαραίτητο εργαλείο για μεγάλο φάσμα επιστημονικών, ερευνητικών δραστηριοτήτων.. δηλαδή πάρε το αυγό και κούρευτο ή ρωτάς το Μάκη και το Τάκη που είναι στην πιάτσα, και πιστοποιεί την γνησιότητα του περιεχομένου!

Αυτό έγινε και για να προσδιοριστεί η παρουσία 26 AASs, αναπτύχθηκε και επικυρώθηκε η μέθοδος ανάλυσης με τη χρήση φασματομετρίας μάζας υπεριώδους χρωματογραφίας-διαδοχικής μάζας (UHPLC-MS / MS). Η επικυρωμένη μέθοδος εφαρμόστηκε σε 19 παραποιημένα φάρμακα που συλλέχθηκαν από το Διαδίκτυο και τις αγορές εκτός γραμμής κατά τη διάρκεια του 2014. Περίπου το 50% (9/19) των δειγμάτων περιείχε ένα από αυτά τα 26 AAS. Επιπλέον, οι κλίμακες συγκέντρωσης των AAS κυμαίνονταν από 0,09 έως 119,228,57 mg / kg στα ύποπτα δείγματα. Τα προσδιορισθέντα AAS αποτελούσαν κατά κύριο λόγο τεστοστερόνη και 17-προπιονική τεστοστερόνη (26%) ακολουθούμενη από boldenone (21%). Αυτά τα αποτελέσματα υποδεικνύουν τη νόθευση των φαρμάκων που έχουν παραγραφεί εξωχρηματιστηριακά και δικαιολογείται η συνεχής παρακολούθηση των παραποιημένων φαρμάκων ή των αμφίβολων συμπληρωμάτων διατροφής που περιέχουν αναβολικά στεροειδή.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα