Αρχική » θα βαράω γιατί το θέλει ο σπόνσορας μου!

θα βαράω γιατί το θέλει ο σπόνσορας μου!

by admin

Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Είχαμε δημοσιεύσει άρθρα πριν ο δυστυχής bodybuilder Dallas mc Carver φύγει από την ζωή. Όπου οι επιστήμονες μέτρησαν την  αποτιτάνωση της στεφανιαίας αρτηρίας, ως στοιχείο  εξέτασης από την επίδραση των αναβολικών στεροειδών για την ανάπτυξη της αθηροσκληρωτικής νόσου σε bodybuilders που έκαναν χρήση αναβολικών στεροειδών για παρατεταμένη χρονική περίοδο.

Αυτό και πολλά άλλα παρουσιάστηκαν στον νεαρό  bodybuilder, όπου όταν λιποθύμησε στον bodybuilding αγώνα, αντί να τον κουβαλήσουν για εξετάσεις και αγωνιστική αποχή ο σπόνσορας Aaron Singerman τον έβγαζε να δηλώνει ότι θα προσπαθήσει περισσότερο για να ευχαριστήσει τους οπαδούς, ή αργότερα να ζητήσει συγγνώμη που δεν τα πήγε καλά σε έναν άλλο διαγωνισμό.

Ένα έχω να πω, έχει γεμίσει ο τόπος σπόνσορες που νομίζουν ότι έχουν να κάνουν δουλειές λες και είναι μια από τις επτά αδερφές εταιρείες πετρελαίου. Αθλητικά προϊόντα πουλάτε κύριοι, με βραβείο μαστραπά!
Παράλληλα έχει γεμίσει ο τόπος με ηρωικά μηνύματα, παρμένα από μάχες του παρελθόντος που συμπεριλαμβάνουν λέξεις όπως, ηρωισμός, αντρειά, αγώνας, νίκη κ.α
Είχαμε  γράψει ότι η τεστοστερόνη που χρησιμοποιείται σαν αναβολικό προκαλεί σύσπαση των αγγείων της καρδιάς – άλλος ένας κίνδυνος εμφράγματος ή  ότι η  χρήση αναβολικών στεροειδών επηρεάζει αρνητικά τα λιπίδια του αίματος, αυξάνοντας την κακή χοληστερίνη και μειώνοντας την καλή. Κάποιες αλλαγές που οφείλονται στα αναβολικά, όπως η μείωση της καλής χοληστερίνης, επανέρχονται σε φυσιολογικά επίπεδα, μήνες μετά από τη διακοπή χρήσης των ουσιών αυτών, αλλά τον Dallas και κάθε Dallas σε Ελλάδα και Ευρώπη τον πιέζουν κάποιοι με την νοοτροπία του γιούχα ! να συνεχίσει.

Το παιχνίδι στο διαδίκτυο περιλαμβάνει απειλητικές φωτογραφίες με μυϊκό ποζάρισμα στο style .. “κοίτα είμαι τόσο πολύ ζόρικος που όποιος με πλησιάσει θα έχει να κάνει μαζί μου!” Αυτό δεν βοηθά το μεγάλο κοινό που απωθείται , κυρίως όμως αγνοείται το γεγονός ότι  η χρήση των AAS (αναβολικά –στεροειδή) για τη βελτίωση της σωματικής απόδοσης και  εμφάνισης έχει αυξηθεί σημαντικά, όπου τα άτομα συνήθως λαμβάνουν δόσεις 10 έως 100 φορές μεγαλύτερες από τη θεραπευτική δόση! Σε εξετάσεις  και μετρήσεις  που έγιναν με 2D tissue-Doppler και speckle-tracking ηχοκαρδιογράφημα για την αξιολόγηση της αριστερής κοιλίας (LV) κλάσμα εξώθησης, στέλεχος συστολική LV, και συμβατικούς δείκτες της διαστολικής λειτουργίας σε μακροπρόθεσμους χρήστες AAS, διαπιστώθηκε ότι οι χρήστες AAS είχαν σημαντικά χαμηλότερο κλάσμα εξώθησης και κατέδειξαν επίσης μειωμένη διαστολική λειτουργία, σε σύγκριση με τους μη χρήστες.

Οι αθλητές μου τους προπονώ

Είναι αντιληπτό ότι το δημοσιοσχετίστικο προφίλ είναι μια αναγκαιότητα επιβίωσης απέναντι στον ανταγωνισμό,  μόνο που εδώ δεν δοκιμάζονται ρούχα και κολόνιες, αλλά υπάρχουν υποκείμενα πειραματόζωα, όπου όπως ανέφερε και ο  Χριστόδουλος Στεφανάδης που αναδείχθηκε κορυφαίος ερευνητής στην καρδιολογία παγκοσμίως , η μακροχρόνια χρήση αναβολικών στεροειδών φαίνεται να αποδυναμώνει τον καρδιακό μυ μειώνοντας τη συστολική απόδοση αυτού, χωρίς να είναι ξεκαθαρισμένο αν η βλάβη είναι αναστρέψιμη ή όχι. Αυτό είναι ένα επιπλέον, νέο στοιχείο ενάντια στη χρήση στεροειδών αναβολικών, όπως ανέδειξε μια πρόσφατη μελέτη.

balbides2

Η αριστερή κοιλία, η οποία είναι η βασική αντλία αίματος της καρδιάς

Η συγκεκριμένη μελέτη ήταν μικρού μεγέθους, αλλά τα ευρήματά της αποδείχτηκαν ιδιαιτέρως ανησυχητικά. Μελέτη έδειξε ότι 10 στους 12 χρήστες αναβολικών είχαν κλάσμα εξωθήσεων λιγότερο από 55%, γεγονός που έχει σχετιστεί στο παρελθόν με αυξημένο κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια και αιφνίδιο καρδιακό θάνατο. Αντίθετα, μόνο ένας στους 7 αθλητές που δεν λάμβαναν στεροειδή είχαν χαμηλό κλάσμα εξωθήσεως. Επιπλέον, οι χρήστες αναβολικών είχαν επηρεασμένη διαστολική λειτουργία, δηλαδή η καρδιά δυσκολευόταν να «χαλαρώσει» και να γεμίσει με αίμα μετά τη συστολή. Η διαστολική λειτουργία της αριστερής κοιλίας ήταν μειωμένη σχεδόν στο μισό σε εκείνους που λάμβαναν στεροειδή σε σχέση με την άλλη ομάδα.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα