Αρχική » Συμπληρώματα που έχουν SARMs αλλά δεν το αναγράφουν!

Συμπληρώματα που έχουν SARMs αλλά δεν το αναγράφουν!

by admin

 H  online αγορά συμπληρωμάτων για το  bodybuilding μπορεί να είναι ένας τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα, αλλά θα μπορούσατε να κάνετε στον εαυτό σας περισσότερο κακό παρά καλό. Αυτό είναι το εύρημα μιας νέας μελέτης, η οποία εξέτασε 44 προϊόντα που διατίθενται στο εμπόριο ως μη στεροειδείς επιλεκτικοί διαμορφωτές του υποδοχέα ανδρογόνου (SARMs) – συμπληρώματα που βοηθούν στην ανάπτυξη των μυών μιμούμενοι την επίδραση της τεστοστερόνης.

Ο συγγραφέας της μελέτης Dr Shalender Bhasin είπε ότι η ανακάλυψη ήταν ανησυχητική για τη βιομηχανία  της γυμναστικής.

Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί σχετικά με τη χρήση αυτών των μη εγκεκριμένων φαρμάκων που αγοράζονται μέσω του Διαδικτύου, όχι μόνο επειδή τα φάρμακα αυτά μπορούν να έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία τους, αλλά και επειδή δεν είναι αξιόπιστες οι ετικέτες και πολλά προϊόντα ενδέχεται να περιέχουν άλλα χημικά προϊόντα που δεν περιλαμβάνονται η ετικέτα της οποίας η ασφάλεια είναι άγνωστη.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι μόνο τα μισά από τα 44 προϊόντα που αγοράστηκαν στο διαδίκτυο περιείχαν στην πραγματικότητα SARMs, ενώ το 59% περιείχε περισσότερο ή λιγότερο από τις διαφημιζόμενες ποσότητες ορισμένων συστατικών.

Περίπου δώδεκα φαρμακευτικές εταιρείες αναπτύσσουν SARMs από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, εξήγησε ο Bhasin. Σχεδιασμένα για να βοηθήσουν άτομα με ασθένειες όπως απώλεια μυών,  και που προορίζονται να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα παρόμοια με εκείνα της τεστοστερόνης, τα οποία μπορούν να αυξήσουν τους μυς και την ενέργεια, χωρίς αρνητικές παρενέργειες όπως θρόμβοι αίματος και αυξημένο προστάτη.
Ορισμένα  SARMs έχουν υποβληθεί σε περιορισμένες εξετάσεις στον άνθρωπο, αλλά άλλα δεν έχουν, οπότε η συνολική ασφάλεια και αποτελεσματικότητα παραμένει άγνωστη, δήλωσε ο Bhasin. Ακόμα, η πρώιμη έρευνα έχει δείξει ότι σε μεγάλες δόσεις, μπορεί να καταστείλει τη φυσική παραγωγή τεστοστερόνης και να προκαλέσει στειρότητα. Μπορεί επίσης να έχουν ψυχιατρικές παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της μανίας και της αυτοκτονίας.
«Νεαροί άντρες, σχεδόν αποκλειστικά νέοι, χρησιμοποιούν αυτές τις ενώσεις για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους», είπε ο Bhasin.
Οι ενώσεις που βρέθηκαν στις αναλύσεις μας δεν έχουν εγκριθεί από το FDA. Ως εκ τούτου, οι φαρμακευτικές εταιρείες που αναπτύσσουν αυτές τις ενώσεις δεν μπορούν να πουλήσουν αυτά τα προϊόντα και ένας γιατρός δεν μπορεί να συνταγογραφήσει αυτά τα φάρμακα σε ασθενείς , δήλωσε ο Bhasin στο  Men’s Health .
Επίσης, επειδή αυτές οι ενώσεις δεν έχουν εγκριθεί από τον FDA,  και υπάρχουν πολύ λίγες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους. Μερικές από τις ενώσεις δεν έχουν μελετηθεί ποτέ στον άνθρωπο.

Ο FDA προειδοποιεί για τη μη χρήση των SARM σε προϊόντα ανάπτυξης  για το σώμα

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα προϊόντα που περιέχουν SARM έχουν αναφερθεί . Ο FDA εξέδωσε μια προειδοποιητική δήλωση γι ‘αυτούς τον Οκτώβριο:

Είμαστε πολύ ανήσυχοι για τις αδυσώπητες εταιρίες που εμπορεύονται προϊόντα για την οικοδόμηση σώματος με δυνητικά επικίνδυνα συστατικά. Τα προϊόντα για την κατασκευή σώματος που περιέχουν επιλεκτικούς διαμορφωτές υποδοχέων ανδρογόνων ή SARM δεν έχουν εγκριθεί από το FDA και σχετίζονται με σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια, αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου και είναι απειλητικές για τη ζωτικές παρενέργειες  όπως η ηπατική βλάβη, δήλωσε ο Donald D. Ashley, JD, διευθυντής της Υπηρεσίας Συμμόρφωσης στο Κέντρο Αξιολόγησης και Έρευνας για τα φάρμακα  του FDA και  εμπορίας αυτών των προϊόντων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συνηθισμένα ονόματα για SARMs περιλαμβάνουν το οστάρ, την ανταρίνη, RA140, ibutamoren, GW501516 και SR9009. Αναζητώντας αυτούς τους όρους online, ο Bhasin και οι συνεργάτες του βρήκαν περισσότερα από 210 προϊόντα, τα περισσότερα από τα οποία είτε δεν ήταν διαθέσιμα είτε δεν ήταν διαθέσιμα. Ωστόσο, η ερευνητική ομάδα μπόρεσε να αγοράσει 44 φάρμακα τα οποία αξιολόγησε χρησιμοποιώντας τις εγκεκριμένες διαδικασίες χημικής ανάλυσης του Παγκόσμιου Οργανισμού για την καταπολέμηση του Ντόπινγκ .

Περίπου μισά – 23 προϊόντα – περιείχαν SARMs. Επιπλέον 17 προϊόντα (39%) περιείχαν ένα ή άλλο μη εγκεκριμένο φάρμακο, όπως  ορμόνες ανάπτυξης  ή στεροειδή, τα οποία έχουν απαγορευτεί από την υπηρεσία αντιντόπινγκ.
Εν τω μεταξύ, μόνο 18 από τους 44 είχαν δραστική ένωση που ταιριάζει με εκείνη που αναγράφεται στην ετικέτα και το ένα τέταρτο των προϊόντων είχε ανιχνεύσιμες ποσότητες της αναφερόμενης ένωσης σε διαφορετική ποσότητα από την αναγραφόμενη στην ετικέτα. Σε οκτώ προϊόντα, τα συστατικά των ετικετών παρέμειναν ανιχνεύσιμα.
Η όλη βάση εμπορίου είναι ότι αγοράζετε κάτι είτε στο διαδίκτυο είτε σε ένα κατάστημα και έχει μια ετικέτα που δείχνει τι υπάρχει στο  κουτί, και σας λέει ποιο είναι το προϊόν και πόσα πωλούνται, δήλωσε ο Bhasin . Φανταστείτε, να πηγαίνετε στο κατάστημα και θέλετε να αγοράσετε παιδικές τροφές για τα παιδιά σας” – αλλά το περιεχόμενο δεν είναι αυτό που λέει η ετικέτα ή  το χειρότερο, περιέχει κάτι άλλο που  είναι άγνωστο.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα