Αρχική » ΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛ κάνει Bodybuilding & Αγωνίζεται

ΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛ κάνει Bodybuilding & Αγωνίζεται

by admin

Ο Siu-fung Law  από το Χονγκ Κονγκ  φιλοξενήθηκε στην σελίδα της Διεθνούς Αμνηστίας, διεκδικώντας το δικαίωμα του να αγωνίζεται στο bodybuilding ως  αθλητής τρανσέξουαλ στην κατηγορία  του γυναικείου bodybuilding.
Το Χονγκ Κονγκ θα γίνει η πρώτη ασιατική πόλη που θα φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη διεθνή αθλητική και πολιτιστική εκδήλωση στον κόσμο με αθλητές και καλλιτέχνες με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, ταυτότητα φύλου και έκφραση φύλου, σε αυτό που ελπίζεται ότι θα αποτελέσει καταλύτη για τα δικαιώματα των LGBTI στην Ασία.

Siu-fung ζει για το bodybuilding

Ο Siu-fung αναφέρει,.. για μένα, το bodybuilding είναι ένα πείραμα καθώς και ένα άθλημα. Ήθελα να βρω τρόπους εκτός από τη χειρουργική επέμβαση για να πετύχω το ιδανικό  σώμα, γιατί είμαι τελειομανής και δεν θα ήθελα να νιώθω απογοητευμένος αν η χειρουργική επέμβαση δεν πήγαινε όπως περίμενα.

Παρακάτω το βραβευμένο ντοκιμαντέρ για τον bodybuilder του Χόνγκ Κόνγκ ο οποίος γεννήθηκε γυναίκα, αλλά τώρα αναγνωρίζεται ως genderqueer. Η ταινία κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο στον τρίτο ετήσιο διαγωνισμό ντοκιμαντέρ Inter-Collegiate Documentary του TVB στο Χονγκ Κονγκ τον Αύγουστο του 2016.


[youtube width=”400″ height=”250″ video_id=”MdMy4zuZdok”]


 

Η κουλτούρα του Bodybuilding είναι συναρπαστική εν μέρει επειδή είναι πολύ αντιφατική λέει ο Siu-fung, Συμφωνεί με τις δυαδικές παραδοχές και τις παραδοχές για το φύλο, αλλά είναι και όπου εδω βρίσκετε τις πιο μυϊκές γυναίκες του κόσμου![quote]Συνήθιζα να καταπιέζω τη θηλυκότητά μου αλλά μέσω του bodybuilding έμαθα να αγαπώ τη γυναικεία ταυτότητά μου καθώς και την ανδροπρέπεια μου.[/quote]

Στο Χονγκ Κονγκ, ορισμένες  διαιρέσεις του γυναικείου bodybuilding προτιμούν τα τμήματα “physique” και  “bodybuilding” και , επομένως υπάρχουν πολύ λίγες τοπικές ευκαιρίες ανταγωνισμού για ανθρώπους σαν κι εμένα επειδή θεωρούμαστε υπερβολικά “άσχημοι” ή ” μια ανόητη” αγορά. Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι οι γυναίκες που χρησιμοποιούν στεροειδή ή αναβολικά φάρμακα γίνονται άνδρες – κάτι που είναι εντελώς αναληθές. Πότε θα αρχίσουμε να βλέπουμε τα σώματα ως όργανα και όχι ως “θηλυκά” ή “αρσενικά” σώματα; Μερικοί άνθρωποι επικρίνουν τους αθλητές για τη λήψη στεροειδών επειδή είναι “αφύσικο”, αλλά τι σημαίνει “φυσικό”;
Γιατί θα πρέπει να εξετάσετε τη φυσική χρήση και τη χρήση αφύσικων στεροειδών; Είναι και οι δύο μορφές αλλαγής του σώματος.[quote]Δεν σκέφτομαι τον εαυτό μου ούτε ως άντρα ούτε ως γυναίκα. Δεν θέλω να περιοριστώ από μια δυαδική κατασκευή φύλου που μας επιβάλλει η κοινωνία. Το bodybuilding μου επιτρέπει να εξερευνήσω και να ξεπεράσω αυτά τα όρια.[/quote]

ffedfe437e340854c0ceb29e4d7d6f8a9a181c01

Τώρα ελευθερώνομαι από παλιές ταυτότητες και βάρη. Ήμουν θυμωμένος με τους ανθρώπους που στράφηκαν  εναντίον μου. Για να είμαι συνεπής με την ταυτότητα μου  στο bodybuilding, χρησιμοποίησα τα  γυναικεία  αποδυτήρια στο γυμναστήριο. Αυτό έχει προκαλέσει πολλές παρεξηγήσεις. Είδα κάποιον να ανοίγει την κουρτίνα  του ντους για να δει τι είδους γεννητικά όργανα είχα. Μια φορά, μια γυναίκα ρώτησε γιατί ήμουν στα γυναικεία  αποδυτήρια. Όταν την έδειξα φορούσα ένα σουτιέν, τότε είπε ότι τα στήθη μου δεν ήταν θηλυκά στήθη. Συνηθίζα να αγωνίζομαι με  τους ανθρώπους για  αυτό, αλλά μέρος της απελευθέρωσης μου γίνεται όλο και καλύτερα στην αντιμετώπιση της αρνητικότητας. Σήμερα προσπαθώ να είμαι υπομονετικός και να ενημερώνω τους  ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν.

a9f4ad3cb0545ef032fd44058b988607e3e4a381

Οι άνθρωποι ρωτούν αν η κοινότητα των LGBT θέλει ειδικά προνόμια, αλλά το μόνο που ζητάμε είναι η ισότητα. Η αγάπη είναι αγάπη ανεξάρτητα από το φύλο ή τη σεξουαλικότητα. Πρέπει να γιορτάσουμε την ποικιλομορφία και τη διαφορά.

Είμαι αισιόδοξος, καθώς οι νέοι άνθρωποι είναι πιο ανοιχτοί στην ποικιλομορφία και στην αποδοχή της διαφοράς. Τα νέα μέσα βοηθούν τους νέους να γνωρίσουν καλύτερα τους ανθρώπους των τρανσέξουαλ. Σε δέκα χρόνια, αυτοί θα είναι οι άνθρωποι στην κυβέρνηση, έτσι ώστε μακροπρόθεσμα οι προοπτικές είναι θετικές.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα