Αρχική » SARMs ή αναβολικά στεροειδή τι να κάνω χημικέ μου;

SARMs ή αναβολικά στεροειδή τι να κάνω χημικέ μου;

by admin

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα SARM είναι το τελευταίο συμπλήρωμα για τους bodybuilders


Ελέγχετε τις   θερμίδες και τα μακροθρεπτικά συστατικά. Παρέχετε τα πάντα στην προπόνηση και επενδύετε μια περιουσία σε συμπληρώματα εξάσκησης . Και όλα αυτά δεν αρκούν. Ο δείκτης της κλίμακας απλά δεν κινείται τόσο γρήγορα όσο θα θέλατε. Ίσως έχετε ήδη σκεφτεί για τη χρήση στεροειδών. Μετά από όλα, τα αποτελέσματά τους είναι εξίσου γνωστά με τις παρενέργειες και τους κινδύνους για την υγεία σας. Ωστόσο, δεν τολμάς να προχωρήσεις ακόμα. Αναζητώντας εναλλακτικές λύσεις, και σκοντάφτεις  στα  SARMs και για μια στιγμή, νομίζεις ότι έχετε βρει το ιερό χάραγμα των συμπληρωμάτων του  bodybuilding. Αλλά είναι πραγματικά τόσο αποτελεσματικά όσο τα στεροειδή,  χωρίς τις παρενέργειες και τους κινδύνους τους;  Είναι νόμιμα; Και πόσο είναι το κόστος;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα SARM είναι το τελευταίο συμπλήρωμα για τους bodybuilders που έχουν πραγματική συνείδηση ​​της υγείας τους. Επιπλέον, πολλοί αθλητές ορκίζονται για την επίδρασή τους στην ενίσχυση της απόδοσης και την ενίσχυση των μυών. Το όλο πράγμα ακούγεται σίγουρα πολύ καλό για να είναι αλήθεια. Αλλά τι είναι πραγματικά πίσω από αυτό; Και τι λέει η επιστήμη γι ‘αυτό;

Σε αυτό το άρθρο, θα φτάσουμε στο μέρος του θέματος. Θα δούμε τι είναι τα SARMs, πώς λειτουργούν και τι λέει η επιστήμη για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους.

Τι είναι τα SARM και πώς λειτουργούν;

Ο όρος SARM σημαίνει “εκλεκτικός ρυθμιστής υποδοχέα ανδρογόνου”. Είναι ένα φάρμακο που μοιάζει χημικά με τα αναβολικά στεροειδή. Υπάρχουν αρκετά SARM στην αγορά και ορισμένα είναι πιο ισχυρά και έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο παρενεργειών από άλλα.

Τα πιο δημοφιλή SARMs είναι …

* ΜΚ-2866 ή GTx-024 (Ostarin)

* LGD-4033 (ligandrol)

* LGD-3303

* GSX-007 ή δ-4 (Andarin)

* GW-501516 (Cardarin)

Μπορεί να αναρωτιέστε για αυτά τα παράξενα αλφαριθμητικά ονόματα. Τα SARM δεν έχουν ακόμη εγκριθεί για ιατρική χρήση. Για το λόγο αυτό, οι φαρμακοποιοί δεν έχουν ακόμη φροντίσει να τους δώσουν ονόματα. Για να κατανοήσουμε πώς λειτουργούν αυτά τα φάρμακα, πρέπει πρώτα να εξετάσουμε τη φυσιολογία των ορμονών.

Οι ορμόνες είναι χημικοί αγγελιοφόροι που χρησιμοποιεί το σώμα μας για να επικοινωνήσει με τα κύτταρα. Μπορείτε να φανταστείτε τις ορμόνες ως εξερχόμενα μηνύματα που περιέχουν σημαντικές οδηγίες. Και όταν φτάσουν στο “γραμματοκιβώτιο” των κυττάρων – υποδοχείς ορμονών – αυτές οι εντολές εκτελούνται.

Τα ανδρογόνα είναι ορμόνες που παράγουν ανδρικές ιδιότητες (βαθύτερη φωνή, τρίχες προσώπου, περισσότερους μυς κλπ.). Το πιο γνωστό ανδρογόνο είναι η τεστοστερόνη, αλλά υπάρχουν και άλλα.Τα ανδρογόνα αναπτύσσουν τα αποτελέσματά τους στον οργανισμό μέσω τριών βασικών τρόπων:

  1. Συνδέονται με τους υποδοχείς ανδρογόνων των κυττάρων.
  2. Με μετατροπή στην ορμόνη διυδροτεστοστερόνη (DHT), η οποία δεσμεύεται στον υποδοχέα ανδρογόνων.
  3. Μετατροπή στην ορμόνη οιστραδιόλη (οιστρογόνο), η οποία συνδέεται με έναν άλλο τύπο κυτταρικού υποδοχέα (υποδοχέα οιστρογόνων).

Υπό κανονικές συνθήκες, το σώμα σας θα ρυθμίσει προσεκτικά την παραγωγή ανδρογόνων, βασιζόμενο σε ευαίσθητους μηχανισμούς ανάδρασης για την αποφυγή ανισορροπιών. Ωστόσο, αν διοχετεύσετε αναβολικά στεροειδή στο σώμα, τα κύτταρα σας θα πλημμυριστούν με ανδρογόνα. Και με τόσες πολλές ανδρογόνες  ουσίες όλοι οι διαθέσιμοι υποδοχείς είναι εντελώς κορεσμένοι. Αυτό στέλνει ένα εξαιρετικά ισχυρό “μήνυμα” σε όλα τα κύτταρα, συμπεριλαμβανομένων των μυϊκών κυττάρων, τα οποία αναπτύσσονται γρήγορα σε απόκριση. Αυτό ακούγεται πραγματικά τέλειο για αθλητές δύναμης, αλλά όλα έχουν το τίμημά τους:

Η επιστημονική έρευνα δείχνει ότι ορισμένες παρενέργειες των στεροειδών είναι αναστρέψιμες ενώ άλλες είναι μη αναστρέψιμες. Είναι επίσης δυνατή η μόνιμη ζημιά! (1)

Αναστρέψιμες μεταβολές περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, ατροφία των όρχεων (συρρίκνωση των όρχεων), ακμή, κύστες, λιπαρά μαλλιά και λιπαρό δέρμα, υψηλή πίεση του αίματος, αυξημένα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης LDL, αυξημένη επιθετικότητα και μειωμένη ποσότητα σπέρματος.

Η μη αναστρέψιμη βλάβη περιλαμβάνει την απώλεια τρίχας στο κεφάλι  που προκαλείται από τα ανδρογόνα,  καρδιακή βλάβη, (2) ηπατική νόσος και  γυναικομαστία (ανάπτυξη θηλυκών μαστών στους άνδρες).

Ένα άλλο σημαντικό μειονέκτημα των στεροειδών είναι ο κίνδυνος βιολογικής και ψυχολογικής εξάρτησης Μια μελέτη (3) διαπίστωσε ότι το 30% όλων των χρηστών στεροειδών αναπτύσσει σύνδρομο εξάρτησης. Αν μιλάτε με τους  αληθινούς χρήστες στεροειδών αρκετά καιρό, θα μάθετε τα πάντα για τις ιδιότητες εθισμού των στεροειδών.

Οι επιστήμονες προσπαθούν για πολύ καιρό να αναπτύξουν στεροειδή ή στεροειδή φάρμακα που δεν θα είναι τόσο καταστροφικά για την υγεία και την ευημερία των χρηστών. (για περισσότερο χρονικό διάστημα)
Οι παραγωγοί συμπληρωμάτων υποστηρίζουν ότι τα SARM είναι ακριβώς αυτά!

Τα SARMs είναι μη-στεροειδή φάρμακα σχεδιασμένα να διεγείρουν  τους υποδοχείς ανδρογόνων μόνο σε μυϊκά και οστικά κύτταρα, ενώ παράλληλα έχουν μικρή επίδραση σε άλλα κύτταρα του σώματος και στο ενδοκρινικό σύστημα στο σύνολό του. Με αυτή την έννοια, η τακτική χρήση αναβολικών στεροειδών είναι σαν να βομβαρδίζετε το σώμα σας με τα ανδρογόνα. Ο στόχος επιτυγχάνεται, αλλά η εξέλιξη είναι παραπλανητική και έχει ως αποτέλεσμα πολλές παράπλευρες ζημιές. Η πρόσληψη SARMs μοιάζει περισσότερο με στοχοθετημένη αποστολή.  Με άλλα λόγια, τα SARMs μπορούν να κάνουν τα μυϊκά σας κύτταρα να αναπτύσσονται χωρίς όλο το θόρυβο και την ανατροπή που προκαλούν τα στεροειδή.

Από τεχνική άποψη, τα SARMs το επιτελούν με δύο τρόπους:

  1. Έχουν ειδική συγγένεια για ορισμένους ιστούς του σώματος, όπως μύες και οστά, αλλά όχι για άλλους ιστούς του σώματος, όπως ο προστάτης, το ήπαρ και ο εγκέφαλος.
  2. Δεν μετατρέπονται (ή όχι τόσο εύκολα) σε ανεπιθύμητα μόρια όπως το DHT (Διϋδροτεστοστερόνη) και το οιστρογόνο που προκαλούν παρενέργειες. Το δεύτερο σημείο είναι αρκετά σημαντικό.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό των SARMs είναι ότι δεν μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε άλλη μορφή από ένα ένζυμο που ονομάζεται 5-a αναγωγάση (4). Το ένζυμο 5-α-ρεδουκτάση μετατρέπει την τεστοστερόνη σε DHT, η οποία είναι υπεύθυνη για πολλές από τις ανεπιθύμητες παρενέργειες των αναβολικών στεροειδών.

Τα SARM είναι επίσης ανθεκτικά στο ένζυμο αρωματάση (5), το οποίο μετατρέπει την τεστοστερόνη σε οιστρογόνο. Και επειδή τα SARMs είναι λιγότερο αποτελεσματικά από τα κανονικά στεροειδή, μειώνουν την παραγωγή φυσικής τεστοστερόνης του σώματος λιγότερο (6), καθιστώντας ευκολότερο για τον οργανισμό να ανακάμψει μετά τη διακοπή αυτών των παραγόντων.

Γιατί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν   SARMs;

Τα SARM αναπτύχθηκαν αρχικά για άτομα που πάσχουν από καταστάσεις όπως μυϊκή ατροφία, η οστεοπόρωση, αναιμία και χρόνια κόπωση. Σκοπός τους ήταν μια υγιέστερη εναλλακτική λύση για μια θεραπεία αντικατάστασης της τεστοστερόνης. Το αν μπορούν να εκπληρώσουν αυτά τα σημεία πρέπει να διερευνηθούν επιστημονικά.

Οι Bodybuilders συνήθως χρησιμοποιούν SARMs για έναν από τους δύο λόγους:

  1. Να αποκτήσουν εμπειρία με αναβολικούς παράγοντες προτού προχωρήσουν σε παραδοσιακούς κύκλους στεροειδών.
  2. Να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα των στεροειδών κύκλων χωρίς αδικαιολόγητες αυξανόμενες παρενέργειες ή κινδύνους για την υγεία.

Πολλοί bodybuilders πιστεύουν επίσης ότι τα SARMs είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για μια φάση μυϊκού προσδιορισμού, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της άπαχης σωματικής μάζας χωρίς να προκαλούν κατακράτηση νερού.

Πόσο καλά είναι τα SARMs;

Όσον αφορά την ανάπτυξη μυών, η έρευνα έχει δείξει ότι τα SARMs δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο τα παραδοσιακά στεροειδή (7). Ωστόσο, είναι πιο αποτελεσματικά από όλα τα φυσικά συστατικά (όπως η κρεατίνη).

Είναι επίσης δημοφιλείς στους αθλητές καθώς είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν στις δοκιμές ντόπινγκ (8). Πριν ξεκινήσετε την αναζήτηση για SARMs με την πιστωτική σας κάρτα στο χέρι στο Google, θα πρέπει να περιμένετε λίγο … γιατί δεν έχουμε ολοκληρώσει ακόμα.

Πόσο ασφαλείς είναι τα SARM;

Τα μη στεροειδή SARMs υπήρξαν εδώ και αρκετές δεκαετίες, αλλά υπάρχει έλλειψη ανθρώπινου προσυμπτωματικού ελέγχου. Δυστυχώς, απλά δεν γνωρίζουμε αρκετά για το πώς λειτουργούν και ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες παρενέργειες τους. Ωστόσο, αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι οι SARM καταστέλλουν την φυσική παραγωγή τεστοστερόνης.

Ένα από τα κύρια επιχειρήματα πωλήσεων υπέρ πολλών από αυτούς τους παράγοντες είναι ο ισχυρισμός ότι δεν καταστέλλουν την παραγωγή τεστοστερόνης του σώματός σας. Αυτό είναι ψέμα! Αυτά τα φάρμακα καταστέλλουν πολύ καλά την παραγωγή τεστοστερόνης!

Σε μία μελέτη, με αρσενικά υποκείμενα που συμμετείχαν για παράδειγμα δόθηκαν, 3 χιλιοστόγραμμα SARMs Ostarin (γνωστό ως GTx-024) ανά ημέρα για μια περίοδο 86 ημερών  όπου και υπήρξε μια μείωση στα επίπεδα της ελεύθερης τεστοστερόνης κατά 23% και μια μείωση στα συνολικά επίπεδα τεστοστερόνης κατά 43% παρατηρήθηκε (9).

Παρόμοια αποτελέσματα παρατηρήθηκαν σε μια μελέτη που διεξήχθη με SARM Ligandrol (10). Στην πραγματικότητα  τα SARMs διερευνήθηκαν  ως ένα δυνητικό ανδρικό αντισυλληπτικό (11), δεδομένου ότι μειώνουν τα επίπεδα της ωχρινοτρόπου ορμόνης και της ορμόνης διέγερσης θυλακίου, όπου κατέρχονται ο αριθμός των σπερματοζωαρίων και τα επίπεδα τεστοστερόνης.

Έτσι, μελέτες δείχνουν σαφέστατα ότι τα SARM σίγουρα εμποδίζουν την παραγωγή φυσικής τεστοστερόνης. Και όλα αυτά δεν προκαλούν έκπληξη όταν εξετάζετε στη βασική φυσιολογία:

Με την παροχή ανδρογόνων στο σώμα,  αυτό αναγνωρίζει αυτές τις αυξήσεις, στα επίπεδα των ανδρογόνων και ανταποκρίνεται μειώνοντας την παραγωγή του οργανισμού. Όσο περισσότερα SARM παίρνετε, τόσο περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες θα αισθανθείτε. Τα SARM δεν είναι εντελώς απαλλαγμένα από παρενέργειες. Οι παρενέργειες τείνουν να είναι μικρότερες σε χαμηλές δόσεις. Ωστόσο, οι bodybuilders γενικά δεν χρησιμοποιούν χαμηλές δόσεις και γι ‘αυτό συχνά βιώνουν πολλές από τις παρενέργειες που σχετίζονται με τη χρήση στεροειδών, συμπεριλαμβανομένης της ακμής και της τριχόπτωσης, στα SARM.

Το σώμα μπορεί να ανακάμψει πιο εύκολα μετά τη χρήση SARMs παρά μετά τη χρήση κανονικών στεροειδών. Υπενθυμίζοντας ότι τα SARMs δεν μετατρέπονται σε DHT και οιστρογόνα με τον ίδιο τρόπο όπως και τα στεροειδή, μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο σώμα.

Επίσης, τα SARMs δεν είναι τόσο αναβολικά όσο η καθαρή τεστοστερόνη, που σημαίνει ότι πιθανότατα δεν θα καταστείλουν τη φυσική παραγωγή τεστοστερόνης τόσο πολύ.

Τα SARMs μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου

Αρκετές μελέτες του SARM Cardarine διέγνωσαν ότι  έπρεπε να διακοπεί επειδή το φάρμακο προκάλεσε ανάπτυξη καρκίνου στα έντερα των ποντικών. (12) Οι  φημολογίες λένε ότι οι δοσολογίες που χρησιμοποιούνται είναι πολύ υψηλότερες από ό, τι οι επαγγελματίες του χώρου της άσκησης που θα χρησιμοποιούσαν ποτέ, αλλά αυτό δεν ισχύει. Τα ποντίκια – τρωκτικά  εξαλείφουν τα φάρμακα από το σώμα τους πολύ πιο γρήγορα από ό, τι οι άνθρωποι, γι ‘αυτό πρέπει να πάρουν υψηλότερες δόσεις για να βιώσουν τα ίδια αποτελέσματα. Στην περίπτωση της μελέτης που αναφέρθηκε παραπάνω, οι ποντικοί έλαβαν 10mc καρδαρινίου ανά χιλιόγραμμο σωματικού βάρους ανά ημέρα. Αν ρυθμίσετε αυτή την ποσότητα στο μεταβολισμό του ανθρώπου (13), αυτό ισοδυναμεί με 75 mg ημερησίως για έναν άνθρωπο των 91 κιλών. Αν περιηγηθείτε σε φόρουμ για bodybuilding σε αυτό το θέμα, τότε θα μάθετε γρήγορα.

Φυσικά μπορείτε να διεξάγονται  με τρωκτικά οι μελέτες και  δεν μετουσιώνονται απ ‘ευθείας στον άνθρωπο (ακόμα και αν μοιραζόμαστε το 98% του DNA τους, δεν είμαστε μεγάλα ποντίκια), έτσι δεν είναι σαφές αν αυτό το φάρμακο ή άλλο SARMs πραγματικά δύναται να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου (14). Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι τα SARMs μπορεί να εμποδίσουν ορισμένους τύπους καρκίνου (15), γι ‘αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε οριστικές διαπιστώσεις αυτή τη στιγμή.

Πόσο νόμιμα είναι τα SARM;

Τουλάχιστον στις ΗΠΑ, η αγορά εξακολουθεί να είναι νόμιμη. Στη Γερμανία, όλα τα SARM καλύπτονται από τον νόμο για την καταπολέμηση του ντόπινγκ. Ο λόγος για τον οποίο τα SARM είναι νόμιμα στις ΗΠΑ είναι ένα νομικό κενό: πωλούνται ως ερευνητικά χημικά που υποτίθεται ότι δεν προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση. Εάν είστε αθλητής, τότε πρέπει να ξέρετε ότι τα SARM απαγορεύονται στα περισσότερα αθλήματα. Η WADA (Παγκόσμιος Οργανισμός Αντι-Ντόπινγκ) το έχει ήδη θέσει στη λίστα απαγόρευσης και η Ολυμπιακή Επιτροπή ετοιμάζεται να δοκιμάσει αυτές τις ουσίες. Στις ΗΠΑ, θα είναι μόνο θέμα χρόνου πριν απαγορευτούν και τα SARM.

Συμπέρασμα σχετικά με τα SARM

Τα SARM είναι παράγοντες που μπορούν να αποδώσουν μερικά από τα οφέλη των αναβολικών στεροειδών με λιγότερες παρενέργειες. Δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο τα στεροειδή, αλλά αυξάνουν την ανάπτυξη μυών περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο φυσικό συμπλήρωμα που διατίθεται στην αγορά. Φαίνονται επίσης ασφαλέστερα από τα αναβολικά στεροειδή, αλλά δεν πρέπει να θεωρούνται αυτόματα ασφαλή. Η επιστημονική έρευνα δείχνει σαφώς ότι καταστέλλει την φυσική παραγωγή τεστοστερόνης και επηρεάζει δυσμενώς το ενδοκρινικό σύστημα. Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου. Επιπλέον, δεν γνωρίζουμε τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της χρήσης των SARM στην υγεία. Δεδομένης της φύσης αυτών των παραγόντων, είναι πιθανό.

Εάν θέλετε να ακούσετε μια σύσταση που σας βάζει στην ασφαλή πλευρά, θα ήταν οι εξής: Μείνετε μακριά από τους SARM! Τα μειονεκτήματα αντισταθμίζουν τα οφέλη και οι ενώσεις αυτές απλά δεν είναι απαραίτητες για την οικοδόμηση ενός μυώδους, ισχυρού και λεπτού σώματος για το οποίο μπορείτε να είστε υπερήφανοι.

Αναφορές:

  1. Hartgens F, Kuipers H. Επιδράσεις ανδρογόνων-αναβολικών στεροειδών σε αθλητές. Sports Med 2004, 34 (8): 513-54.
  1. Baggish AL, Weiner RB, Kanayama G, Hudson JI, Picard ΜΗ, Hutter AM Jr, Pope HG Jr. Μακροχρόνια αναβολικά-ανδρογόνα στεροειδή χρήση σχετίζεται με δυσλειτουργία αριστερής κοιλίας. Circ Heart Fail. 2010 Ιουλ · 3 (4): 472-6. doi: 10.1161 / CIRCHEARTFAILURE.109.931063. Epub 2010 Απρ
  1. Kanayama G, Brower KJ, Wood RI, Hudson JI, Pope HG Jr. αναβολικά-ανδρογόνο στεροειδές εξάρτηση: μία αναδυόμενη διαταραχή. Τοξικομανίας. 2009 Dec, 104 (12): 1966-78. doi: 10.1111 / j.1360-0443.2009.02734.x.
  1. Wenqing Gao και Ξυράφι James T. Dalton Όκκαμ και Επιλεκτική ανδρογόνων υποδοχέων ρυθμιστές (SARMs): Are We θέα του ρόλου της 5α-αναγωγάσης; ΜοΙ Interv. 2007 Feb; 7 (1): 10-13. doi: 10.1124 / mi.7.1.3
  1. Yin D, Gao W, Kearbey JD, Χυ Η, Chung Κ, He Υ, Marhefka CA, Veverka KA, Miller DD, Dalton JT. Φαρμακοδυναμική των εκλεκτικών διαμορφωτών του υποδοχέα ανδρογόνου. J Pharmacol Εχρ Ther. 2003 Mar · 304 (3): 1334-40.
  1. Wenqing Gao και James T. Dalton Επέκταση της θεραπευτικής χρήσης των ανδρογόνων μέσω επιλεκτικών διαμορφωτών υποδοχέα ανδρογόνου (SARMs). Drug Discov σήμερα. 2007 Mar; 12 (5-6): 241-248. Δημοσιεύθηκε online 2007 Feb. doi: 10.1016 / j.drudis.2007.01.003
  1. Shalender Bhasin, MD και Ravi Jasuja, PhD επιλεκτικοί τροποποιητές υποδοχέα ανδρογόνων (SARMs) ως λειτουργικές θεραπείες. Curr Opin Clin Nutr. 12 (3): 232-240. doi: 10.1097 / MCO.0b013e32832a3d79
  1. Fitch KD. Ανδρογόνα-αναβολικά στεροειδή και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ασιατική J Androl. 2008 May, 10 (3): 384-90. doi: 10.1111 / j.1745-7262.2008.00377.x
  1. Dalton JT, Barnette KG, Bohl CE, Hancock ML, Rodriguez D, Dodson ST, Morton RA, Steiner MS. Ο εκλεκτικός διαμορφωτής υποδοχέα ανδρογόνου GTx-024 (enobosarm) Βελτιώση άλιπης μάζας σώματος και η φυσική λειτουργία σε υγιείς ηλικιωμένους άνδρες και γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση: αποτελέσματα μιας διπλής-τυφλής, μελέτη ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο φάσης ΙΙ. J Cachexia Sarcopenia Muscle. 2011 Sep · 2 (3): 153-161. Epub 2011 Αυγ 2.
  1. Basaria S, Collins L, Dillon EL, Orwoll Κ, Storer TW, Miciek R, Ulloor J, Zhang Α, R Eder, Zientek Η, Gordon G, Kazmi S, Sheffield-Moore Μ, Bhasin S. Η ασφάλεια, η φαρμακοκινητική , και τα αποτελέσματα του LGD-4033, ενός νέου μη στεροειδούς από του στόματος, εκλεκτικού ρυθμιστή υποδοχέα ανδρογόνου, σε υγιείς νεαρούς άνδρες. J Gerontol Α Biol Sci Med Sci. 2013 Jan · 68 (1): 87-95. doi: 10.1093 / gerona / gls078. Epub 2012 Mar 28.
  1. Chen J, Hwang DJ, Bohl CE, Miller DD, Dalton JT. Ένας εκλεκτικός διαμορφωτής υποδοχέα ανδρογόνου για αντισύλληψη ανδρικών ορμονών. J Pharmacol Εχρ Ther. 2005 Feb 312 (2): 546-53. Epub 2004 3 Σεπτεμβρίου.
  1. Gupta RA, Wang D, Katkuri S, Wang Η, Dey SK, DuBois RN. Η ενεργοποίηση του ενεργοποιημένου από πολλαπλασιαστή υποδοχέα πυρηνικής ορμόνης υποδοχέα-δέλτα επιταχύνει την ανάπτυξη εντερικού αδενώματος. Nat Med., 2004 Mar · 10 (3): 245-7. Epub 2004 1 Φεβρουαρίου.
  1. Reagan-Shaw S, Nihal Μ, Ahmad Ν. Η δόση επανεξετάστηκε από μελέτες από άνθρωπο σε άνθρωπο. FASEB J. 2008 Mar · 22 (3): 659-61. Epub 2007 Οκτ 17.
  1. Keisuke Tachibana, Daisuke Yamasaki Kenji Ishimoto, andTakefumi Ντόι, Ο ρόλος των PPARs στον Καρκίνο. PPAR Res. 2008: 102737. Δημοσιευμένο online 2008 Ιουν 18. doi: 10.1155 / 2008/102737
  1. Elizabeth Ε Girroir, Holly Ε Hollingshead, Andrew N. Billin, Timothy Μ Willson, Gavin Ρ Robertson, Arun K. Sharma, Shantu Amin, Frank J. Gonzalez, και Jeffrey Μ Peters, ενεργοποιείται από πολλαπλασιαστή περοξυσώματος υποδοχέα-β / δ (ΡΡΑΚβ / δ) αναστέλλουν την ανάπτυξη κυτταρικών γραμμών ανθρώπινου καρκίνου UACC903 και MCF7. Τοξικολογία. 2008 Jan 14; 243 (1-2): 236-243. Δημοσιεύθηκε online 2007 Nov 4 doi: 10.1016 / j.tox.2007.10.023

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα